reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsza ciąża -5 tydzień

Hej przyszłe Mamusie.

Kilka dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Okazuje się że to już 5 tydzień.
Od 3 tygodni do dnia dzisiejszego towarzyszy mi ból w podbrzuszu. Ból raz słabszy raz mocniejszy. Czy to coś złego? Bo strasznie się boję że coś nie tak ...
Tym bardziej dodam że pół roku temu ginekolog powiedział że nie mogę mieć dzieci iż nie ma u mnie jajeczkowania. Okazało się że mam niedoczynność tarczycy o biorę hormony Eutyrox wraz z prolaktyna Dostinex. .. i drugie pytanie czy mogę dalej brać te leki? Za tydzień dopiero będę w Pl . A martwi mnie ten ból brzucha.

reklama
reklama
Ja duzo gazet czytalam dla mam :-)
Kupuj sobie duzo sie z nich dowiesz w Polsce duzo ich
Hafija polub fajna babeczka prowadzi blog matki karmiącej wszystko o karmieniu piersią obala mity itp mnóstwo mam dzieki niej karmi:-)
Jesli masz facebooka naprawdę przyda Ci sie.
Bez fb tez jest
Jak chcesz wiedzieć jak rozwija sie Twoja dzidzia to wpisujesz tydzien w ktorym jestes w goole i fajne stronki sie wyświetlają
:-)
Sroka tez fajna robi analizy kosmetyków dla dzieci
Mamaginekolog jesli chcesz hmm jak sobie coś przypomne to napisze Ci :)

Jajeczkowania nie miałaś przez tarczycę i prolaktynę. Widać ustabilizowałaś i udało się zajść w ciąże. Euthyrox na pewno trzeba zażywać tak jak dziewczyny pisały - to bardzo ważne (pewnie nawet będzie zwiększona dawka więc przed wizytą zrób sobie w Polsce TSH i T4 (lub FT4) - powinny być kontrolowane co 4-6 tyg - w Anglii bywa z tym problem ja robiłam nawet prywatnie i dzwoniłam do Polski do endokrynologa) . Co do Dostinexu to zdania są podzielone - Bromergon (tańczy więcej efektów ubocznych ale dobrze przebadany bo stary) jedni każą zostawić inny odstawić- ja odstawiłam jak tylko był pozytywny wynik testu. Co do Dostinexu to chyba raczej zalecają ostawić ale też chyba zdania są podzielone.

reklama
Do góry