reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PIELENACJA NASZYCH MALENSTW

ja tez jak na razie nie narzekam. mala na poczatku miala zaczerwieniona pupe oraz pipke, ale posmarowalam Linomagiem i teraz jest oki. Zauwazylam, ze od pampersow tez ma przetarcia i zaczerwieniona pupe i dlatego probijemy teraz pieluch z biedronki...wychodzi na to ze teraz nie ma problemu

kupne robi takie same, jak Piotrus Leyny...zoltawe o konsystencji twarozku

reklama
My z odparzeniami problemów nie miałyśmy a w razie czego mam pod ręką i sudokrem i linomag i alantan plus :)
Na co dzień używam linomagu, sudokremu okazjonalnie, a alantan kupiłam do buzi jak jej się pojawiły krostki i tak na prawdę to nie wiem czy to wyszło na tle alergicznym czy to zwykły trądzik - w każdym bądź razie albo po alantanie, albo samo z siebie -zniknęło.
Pampersy zaczęły mnie wkurzać bo ciągle mi je przesika jak leży np na boku, gdzieś jej to musi uciekać :mad:, ale mam jeszcze jedną paczkę więc je zużyję do końca, a potem szukam czegoś innego.
Oilatum jest super do kąpieli, pomogło na potówki, na przemian z nadmanganianem potasu. A tak to używamy zwykłego mydełka. Pępuszka już dawno nie mamy więc kąpiel to wielka frajda.
A kupki to moja od dwóch dni nie zrobiła, zaś będzie pełna obkupkana aż po pachy jak już zrobi ;D

Do góry