reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja pupy pomozcie

Magda_lena24

Zaangażowana w BB
Witam, czym mogę smarować pupe mojej miesięcznej córce. Stosuje Linomag, Nivea na odparzenia, z Bambino do pielęgnacji i Alantan puder, na przemian smaruje a ona nadal jest strasznie czerwona. Przewijam ja co 2-3 h i po każdej kupce ale wiadomo w nocy jak śpimy wszyscy to zdaza jej się przez sen zrobić no i śpi nie raz z nią z godzine ale nigdy nie długo i od razu jest taka czerwona że wręcz mam wrażenie że zaraz się rana jej zrobi. Już nie wiem co stosować. Doradzcie :(

reklama
Rozwiązanie
Ja używałam mixa baby na odparzenia, bardzo fajny krem, ale z tego co sprawdzałam, nie ma go w rossmanie, gdzie kupowałam. Dobry jest też Nivea S.O.S (taki biały). Do tego dostałam maść robioną w aptece, ale to było z polecenia lekarza (Jasio po operacji miał specyficzne kupki i z tego powodu dostał maść na receptę). Niektórzy polecają jeszcze siemię lniane, kąpiel w krochmalu. Ja tylko wietrzyłam pupę, w ogóle Jasio w tym czasie leżał bez pieluszki na podkładzie jednorazowym. I jak mówią dziewczyny, chusteczki be, ale gąbeczką i wodą myć pupkę. No i faktycznie, zmiana pieluch co 2-3h przy odparzeniu to za rzadko. I nie obraź się @Magda_lena24, ale jak wiesz, że dziecko Ci się odparza, to w nocy na budziku bym wstawała żeby...
reklama
Ja tylko na początku przebieralam ..za noworodka potem nie robił kupek w nocy wiec nie miałam serca go rozbudzac.
I od tamtego czasu juz nie zmieniam w nocy.
Tylko rano bo z nocy siku.
Na piersi kupka moze byc po kazdym a pozniej raz na 10 dni nawet .
Na butelce chyba jedna dziennie.

Odstaw te husteczki bambino jak napisaly dziewczyny i zmień na któreś z Rossmann lub waterwhipes. Są drogie ale super. Jakich pieluch używasz? My na mocne podrażnienia używamy balsam Peruwianski (maść robiona na receptę). Na początku jednak bym używała samej przegotowanej wody i wacikow a potem spróbowała chusteczki

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja używałam mixa baby na odparzenia, bardzo fajny krem, ale z tego co sprawdzałam, nie ma go w rossmanie, gdzie kupowałam. Dobry jest też Nivea S.O.S (taki biały). Do tego dostałam maść robioną w aptece, ale to było z polecenia lekarza (Jasio po operacji miał specyficzne kupki i z tego powodu dostał maść na receptę). Niektórzy polecają jeszcze siemię lniane, kąpiel w krochmalu. Ja tylko wietrzyłam pupę, w ogóle Jasio w tym czasie leżał bez pieluszki na podkładzie jednorazowym. I jak mówią dziewczyny, chusteczki be, ale gąbeczką i wodą myć pupkę. No i faktycznie, zmiana pieluch co 2-3h przy odparzeniu to za rzadko. I nie obraź się @Magda_lena24, ale jak wiesz, że dziecko Ci się odparza, to w nocy na budziku bym wstawała żeby pieluszkę zmienić :)

No tak ale ona ma taki czuły sen że był by tylko krzyk, dla mnie nie ma problemu ze wstaniem i jeszcze częstsza zmiana ale nie chcę jej wybudzac co chwila bo będzie płacz i brak snu w dzień j noc.

Rozwiązanie
Do góry