reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja niemowlaka od A do Z

reklama
Rzutka ja niestety nie pomogę, bo Wera dużo rzeczy nie cierpi robić ale o dziwo uwielbia mycie zębów...buzie szeroko otwiera i śmieje się do lusterka....:))) a próbowaliście przy lustrze? bo Wera lubi właśnie na siebie patrzeć podczas mycia zębów?

Laura też lubi myć zęby. Pastę już od jakiegoś czasu używam i to zwykłą (nie owocową) i też jest ok. Przy myciu śpiewam jej o myciu zębów piosenkę.

Ojej,przypomniałyście mi o tej paście:szok:- dzięki:-).My dostalismy od cioci Elmex-kinder ,ale jakos dawno i schowałam i zapomniałam:zawstydzona/y:.Z myciem u nas rożnie- nieraz bez problemu,a są dni ,ze zaciska paszczora i kręci główką"nie nie nie" i nic nie zrobię...:no:

Mój Miłosz też mało rzeczy lubi,ale mycie zębów akurat o dziwo polubił więc niestety z tym problemem nie pomogę bo go po prostu nie mam...

Nam niestety kiepsko idzie mycie zębów. Wychodzi tak, że myjemy co któryś dzień i nie zawsze się uda. Mamy taką silikonową szczoteczkę na palec oraz taką zwykłą niemowlęcą z włosiem. Mamy tez pastę od jakiegoś czasu. Małemu smakuje i mycie zębów wygląda na ogól tak, że on zliże tę pastę, a potem już zaciska buzię i tyle po myciu...:eek: Trochę mu tam podczyszczę, ale nie wiem czy nawet uda mi się po każdym ząbku przejechać tą szczoteczką. Trochę mnie to martwi bo ma już 12 zębów i jak tak nam będzie szło to mycie to kiepsko to widzę... Pastę mamy taką: R.O.C.S. - R.O.C.S baby aromatyczny rumianek-pasta dla dzieci do lat 3 - Tarabuła Sklep internetowy

dziewczyny a to musi być pasta bez fluoru, ja jak byłam na kontroli ze starszą to mi mówiła dentystka, żeby nie dawać tych słodkich, bo dzieci je jedzą i żeby kupić w aptece bez fluoru, bo może powodować bóle brzucha u tak małych dzieci.

My mamy bez fluoru Ziajki, taka żurawinowa. Dziś próbowałam przed lustrem i śpiewałam, ale właściwie mnie zakrzyczał i sama tego swojego śpiewu nie słyszałam :no:
Nie wiem już sama, może poprostu jak będzie starszy to będę mogła to bardziej w formę zabawy obrócić, może zrozumie. Na dzień dzisiejszy myję mu raz dziennie przy wielkiej histerii. Na 2 razy nie mam nerwów.

reklama
No właśnie trzeba kupować takie pasty dla niemowląt, bo one są bez fluoru. A to dlatego, że dzieci nie wypluwają tej pasty jak dorośli tylko ją zjadają, a fluor nie jest do jedzenia.

Do góry