reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna lipcowa Mamusia

reklama
Cześć wam. Mam pytanie czy oczyszczanie skóry w gabinecie kosmetycznym jest dozwolone w ciąży?Jakich zabiegów powinnam unikać?Sonny.

Oczyszczanie jest dozwolone.Ale skora na poczatku zabiegu nie powinna byc poddawana parowce ani goracym maskom(tak nas kiedys w szkole uczyli ;))To rozszezania porow powinna byc nalozona maseczka z siemienia albo cos podobnego.No i nie wolno stosowac pradow np.galwanicznych i innych ktore przy tego typu zabiegach czesto wystepuja.
Warto oczywiscie kosmetyczce wspomniec ,ze jest sie w stanie blogoslawionym-wtedy bedzie wiedziala na co sobie pozwolic a na co nie :laugh:

Asiołek pisze:
Maseczka z rzodkwi do tłustej skóry
Maseczka ta doskonale oczyszcza i zmniejsza pory, pomaga także przy łojotoku.

Składniki:

1 korzeń rzodkwi
2 łyżki naturalnego sera homogenizowanego

Wykonanie:

Umyty korzeń rzodkwi, zetrzyj na tarce o drobnej oczkach i wymieszaj z serem. Nałóż otrzymaną papkę na twarz na kwadrans, a następnie zmyj przegotowaną wodą.

Droga Asiołek!

Czy nie wydaje się Tobie nieuczciwe umieszczanie tutaj moich przepisów na kosmetyki naturalne, bez podania autorstwa i źródła?

Maseczka z rzodkwi do tłustej skóry http://blizejnatury.org

2004-04-22 21:17:39 czytane 1478 razy, liczba komentarzy: 6

Maseczka ta doskonale oczyszcza i zmniejsza pory, pomaga także przy łojotoku.

Składniki:

1 korzeń rzodkwi
2 łyżki naturalnego sera homogenizowanego

Wykonanie:

Umyty korzeń rzodkwi, zetrzyj na tarce o drobnej oczkach i wymieszaj z serem. Nałóż otrzymaną papkę na twarz na kwadrans, a następnie zmyj przegotowaną wodą.

Prowadzę serwis Bliżej Natury (niekomercyjnie) już ponad 5 lat, a Ty nie wpadłaś na pomysł aby mnie tu zaprosić (a z przyjemnością poznałabym nowych ludzi i chętnie podzieliła się swoją wiedzą). W związku z nieuczciwym potraktowaniem przez Ciebie mojej pracy proszę o uzupełnienie informacji i przeprosiny.

Autorka serwisu Bliżej Natury http://blizejnatury.org poświęconego ziołom, roślinom, kuchni i domowym kosmetykom, które można przygotować w domu - Małgorzata Deskiewicz.

Hej Mimoza!

W sumie rozumiem Cię, że skoro ktoś skopiował coś, co jestTwoim dziełem, to możesz czuć się urażona. Ale uwierz, że nasz Asiołek jest bardzo poczciwa osobą i nie miał złych zamiarów kopiując takie informacje. My tu sobie po prostu piszemy różne ploteczki, dzielimy się informacjami. A że jest to zupełnie spontaniczne - jak koleżeńska rozmowa en face - zapomina się o "formalnościach" typu podawanie źródeł.

Ponieważ Asiołek juz tutaj za często nie zagląda, przyjmij przeprosiny od lipcowych mam. Teraz już znamy adres Twojej strony i jak będziemy szukać domowych sposobów na salon piękności, na pewno zajrzymy ;) :laugh:

Mi kiedyś było przykro, bo ktoś sobie "pożyczył" zdjęcia moje ślubne i wstawił na portal ogłoszeń sprzedaży sukien ślubnych. Ooooj - byłam zła. Ale teraz wiem, że takie rzeczy robi się automatycznie. Mi samej tez się zdażało coś kopiować i zapomnieć o prawach autorskich czy też własności intelektualnej..........

ja rowniez przepraszam w imieniu Asiolka i swoim jako uczestniczki tego forum!!!
asiolek napewno nie zrobil tego umyslnie!!!!

pozdrawiam

Do góry