reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
kiedy bylam u lekarza ostatnio wyszlo na to ze schudłam. Mialam juz 4,5 na plus a teraz znowu wychodzi na to ze mam 3. Wiecie co? martwi mnie to. Szczegolnie dlatego ze wiadomo na co choruje(mentalnie ciagle ale fizycznie jest w normie) i sama nie wiem przez co to sie stalo... strasznie sie z tym czuje i mam ochote klamackiedy chudne albo nic nie przytyje...kazdy ma jakies chore nadzieje ze w tym miesiacu bedzie chociaz kilogram wiecej. Kur.. przeciez jest juz wszytko ok, dziewczyny tak maja w ciazy, ze niekoniecznie tyja na potęgę...ale ja rozumiem ich strach i to ze mi nie ufają... sama sobie nie ufam :(

Kochanie, nie wiem jak Cię pocieszyć bo domyślam się, że to siedzi gdzieś głęboko w Tobie. I najważniejsze to dotrzeć do tego sedna. Ale z tego co wiem to nie każda kobietka w ciąży dużo tyje, czasem naprawdę niewiele. A dzidziuś i tak jest zdrowy i szczęśliwy. Zobaczysz słoneczko, że jak już dzidźkę będziesz miała w ramionach i będziesz ją tulić wszystko inne zejdzie na boczny tor i o tym co złe zapomnisz Zobacz załącznik 166790 Życzę Ci tego z całego mojego serducha

reklama
Widze ze bardzo roznie z ta waga u nas jest.

Ja mam obecnie 2,5kg na plusie i mnie akurat nie martwi to ze malo tylko ze duzo. Wiem ze to nie jest zle, ale ja po tej mojej cholernej walce z otyloscia jestem teraz mega przerazona gdy rosnie mi brzuch i przybywa chocby z 10 deko :-:)sorry: Tym bardziej ze to dopeiro 5 miesiac a jeszcze drugie tyle przede mna. Zobaczymy co dzisiaj powie lekarz. KAzda z nas ma jakiegos swojego bzika zwizanego z waga...

Hej lutowe mamusie zagladnelam do Was na forum tak z sentymentu ja tez czekalam na lutowego szkraba tylko ze 2009:tak:teraz mam pieknego i wspanialego 7 mc synusia i trzymam kciuki za wasze kruszynki .

Dla tych ktore zostana mami po raz pierwszy : ciesza was ruchy i krecenie sie maluszka - oczywiscie ale poczekajcie az dostaniecie szkraba w swoje ramiona a potem bedziecie patrzec jak sie rozwija cudo po prostu cudo:tak:
Pozdrawiam i Powodzenia!

Shingle Coś w tym jest, bo ja jestem na L4 więc dużo w domku jestem. Jak jestem czymś zajęta to raczej nie czuję, dopiero jak odpoczywam i leżę to wtedy bardzo często czuję jak się przewraca i puka mnie w brzusia :-)

A za znieczulenie musisz płacić ?
Ja nie bardzo rozumiem dlaczego masz sobie nie ulżyć - to nie jest tak że w ogóle przestaje boleć, ale boli mniej.

A propos Medicovera to nie jest cena za cesarkę tylko za poród, ale sale wyglądają jak w hotelach 5 gwiazdkowych...

chyba u mnie sie nie placi, ale ja po prostu nie lubie takich zabiegow! juz wenflon mnie zestresuje a co dopiero w kregoslup ! wiem wiem wiem - niby nie boli, ale tu nie chodzi o bol, ja po rpstu mam jakies opory :| wenflony, strzykawki, igly jescze w kregoslupie - tragedia :|

"Niestety, znieczulenie zewnątrzoponowe ma też wady. Może osłabić akcję skurczową i przedłużyć pierwszy lub drugi okres porodu. Wtedy konieczne jest podanie oksytocyny. Podczas porodu ze znieczuleniem zewnątrzoponowym niezbędne jest częste, a nawet stałe, monitorowanie tętna dziecka przy pomocy KTG, a to wiąże się z ograniczeniem możliwości poruszania się rodzącej.

Lek też może powodować gwałtowne obniżenie się ciśnienia tętniczego matki, czego skutkiem są zaburzenia tętna u dziecka. Wzrasta również ryzyko porodu przez cięcie cesarskie.

Przeciwwskazaniem do podania znieczulenia jest zaburzenie krzepnięcia krwi u przyszłej mamy lub zakażenie powstałe w miejscu planowanego wprowadzenia cewnika.

Najczęstsze powikłania występujące u pacjentki po podaniu znieczulenia to: bóle pleców, wymioty i nudności, trudności z oddawaniem moczu.

Bardzo rzadko (dosłownie raz na 150 tysięcy przypadków), dochodzi do powikłań neurologicznych: przebicie opony twardej z następowymi bólami głowy, powstanie krwiaka w przestrzeni zewnątrzoponowej, zapalenie mózgu i opon mózgowo-rdzeniowych. "

wyciełam z artykulu wady, bo to mnie interesuje, skoro bol moge wytrzymac, zalety mnie nie obchodza - bo zaleta jest zmiejszenie bolu. Poza tym polozne odradzaja zniueczulenia, tym bardziej kiedy ktos chce miec aktywny porod - tak jak ja - nie usmiecha mi sie lezenie non stop.

Hej lutowe mamusie zagladnelam do Was na forum tak z sentymentu ja tez czekalam na lutowego szkraba tylko ze 2009:tak:teraz mam pieknego i wspanialego 7 mc synusia i trzymam kciuki za wasze kruszynki .

Dla tych ktore zostana mami po raz pierwszy : ciesza was ruchy i krecenie sie maluszka - oczywiscie ale poczekajcie az dostaniecie szkraba w swoje ramiona a potem bedziecie patrzec jak sie rozwija cudo po prostu cudo:tak:
Pozdrawiam i Powodzenia!

Ana, fajnie, że do nas napisałaś :-) To fakt te przepychanki w brzuszkach są dla nas wszystkich niesamowitym doświadczeniem. Nawet dla tych z nas, które mamusiami zostaną kolejny raz. Z resztą Ty już wiesz jak to jest ;-) Gratuluję ślicznego zdrowego synusia :tak: Pozdrawiam serdecznie

Kochanie, nie wiem jak Cię pocieszyć bo domyślam się, że to siedzi gdzieś głęboko w Tobie. I najważniejsze to dotrzeć do tego sedna. Ale z tego co wiem to nie każda kobietka w ciąży dużo tyje, czasem naprawdę niewiele. A dzidziuś i tak jest zdrowy i szczęśliwy. Zobaczysz słoneczko, że jak już dzidźkę będziesz miała w ramionach i będziesz ją tulić wszystko inne zejdzie na boczny tor i o tym co złe zapomnisz Zobacz załącznik 166790 Życzę Ci tego z całego mojego serducha
wiem... tylko teraz...presja, strach, pelno nerwow i placzu z tym zwiazanych - u lekarza to samo - on wie ze mam anoreksje - wazenie to punkt kulminacyjny kiedy ide do lekarza. dziwi mnie tylko ze mnie nie sprawdza, skoro wie ze anorektyczki moga klamac. Byc moze uznal i slusznie ze to moja sprawa, ze w takiej kwestii moglabym klamac.
ja mam juz dosyc tej zasranej choroby. Juz zawsze wszyscy beda zwracac na to uwage czy moje chudniecie czy tycie nie jest chorobowe. Albo ze jak jem marchew to od razu mam nawrót.

Podziwiam Cię.
Ja miałam strasznie długi poród i modliłam się o znieczulenie - niestety nie mogłam go dostać, a i tak byłam przykuta do łóżka bo dostawałam oksytocynę, jakąś kroplówkę i antybiotyk dożylnie.

reklama
wyluzuj :-)
Ja w ciąży z synkiem przytyłam 5,5 kg. Nie wymiotowałam i nie ograniczałam jedzenia.
Lepiej jest mniej przytyć niż np 25-30 kg...

Do góry