reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
dobry pomysł! Dzieki :-) A nie zakłóci to wyników? A któras z lodóweczek ma cukrzyce?

Zalecił mi to mój ginekolog:) Więc nie powinno zakłócić wyników. Nie wiadomo, jak podejdzie do tego pielęgniarka. Aha i powoli pij. Ja sobie piłam jak lemoniadkę i w pewnym momencie musiałam przystopować, bo poczułam na żołądku wielką gulę z glukozy;-), która chciała się wydostać tą samą drogą:eek:

mi powiedział lekarz o cytrynie, i jeszcze dodatkowo pielęgniarka:tak: piłam małymi łyczkami, nie dałam rady na raz, ale i tak było ohydne:-p co do cukrzycy odpowiem po weekendzie jak mi to sprawdzą:tak:

ja własnie zaliczyłam 29 tygodni i zamiast przytyc to w ciagu ostatnich dwoch tygodni spadlam poltorej kilograma a od poczatku ciazy tylko 4 kg przybralam. Ale przy pierwszej ciazy mialam to samo. Nawet brzucha dobrze nie bylo widac do 8 miesiaca.

Ja 5,5 kg od początku ciąży :) A co do brzuszka, to zawsze miałam go za dużo, więc jak ktoś nie wie że noszę Dzidzię pod serdusziem to się chyba nie domyśla tylko myśli że przytyłam :)
Ostatnio nawet handlowiec ode mnie z firmy dopytywał się czy przypadkiem pracy nie zmieniam bo mnie coraz częściej nie ma w biurze :)

Czesc Dziewczyny!!!
Mam pytanko.
Moja gin stwierdzila u mnie zbyt krotka szyjke macicy:-(. A ja glupia!!!! nie zapytalam co z sexem w takiej sytuacji!!! Sama tez nic nie wspominala. Moznaby wiec pomyslec, ze nie ma przeciwskazan. Ja jednak wole nie ryzykowac. Niestety, nie mam jak sie z Nia skontaktowac, bo przeprawa przez Jej pielegniarke jest gorsza niz przeprawa przez najbardziej zarosnieta dzungle:-)
Moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji? Co Wam lekarze powiedzieli?
Zdrowka i sloneczka zycze Wam i Dzieciaczkom!!!!

hmmm nie jestem pewna, ale jak szyjka się skraca to większe ryzyko szybszego porodu, ja chyba bym się wstrzymała:sorry::sorry::sorry: albo sprawdz jeszcze w necie pan google wie wszystko;-)

reklama
Tez tak mysle!!!
Teraz kazdy, najmniejszy bol brzucha wzbudza we mnie niepokoj. Boje sie skurczy!!!!
Dziwi mnie fakt, ze gin nic nie powiedziala o stosunkach. Tak sama z siebie. Zwlaszcza, ze baba wie, iz to moja pierwsza ciaza wiec wszystko jest dla mnie nowe i nieznane!

Do góry