reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pepek

Julka96

Zaciekawiona BB
Corka ma 6 miesiecy, dzis podczas kapieli zauwazylam ze jej pepek tak jakby sie otworzyl i jest czerwony w srodku. Nie wiem czy to powod do niepokoju, wczesniej wszystko bylo dobrze. Spsikalam go octaniseptem ale troche sie boje. Mialyscie kiedys taka sytuacje?

reklama
Corka ma 6 miesiecy, dzis podczas kapieli zauwazylam ze jej pepek tak jakby sie otworzyl i jest czerwony w srodku. Nie wiem czy to powod do niepokoju, wczesniej wszystko bylo dobrze. Spsikalam go octaniseptem ale troche sie boje. Mialyscie kiedys taka sytuacje?
Witaj, prawdopodobnie jest to ziarniniak pępka. Wizyta u pediatry, a potem u chirurga, jeśli się potwierdzi. Z tego co pamietam, leczy się to azotanem srebra, inaczej zwanym lapisem.

ale byliście już u chirurga? Bo sama aplikacja azotanu srebra nie jest skomplikowana, choć przy rocznym ruchliwym dziecku może być trudno. Myślę, że potrzebna będzie druga para rąk i niestety ktoś trzyma dziecko, a druga osoba aplikuje.
Ale czemu tylko przy kąpieli to widać? Wdzien jest normalny ,zamknięty, nawet nie jest zaczerwieniony ani nic

U nas było podobnie, 9kazalo się że zebrał tam się brud i kilka dni mieliśmy posikać octaniseptem i dobrze wycierać patyczki

reklama
No dla Mnie to tez jest dziwne bo tylo wieczorem sie delikatnie otwiera. I tak mysle ze gdyby to byl ziarniak to mialaby taka czerwona kropke w srodku pepka a nie ma
nie nie, żadnej kropki w środku pępka, ziarniniak jest jakby pod pępkiem. Czyli na pierwszy rzut oka wszystko jest okej, ale jak się „odsłoni” pępek to widać.

reklama
Do góry