reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pełzanie u niemowlaka.

Mój pełza2.5 miesiąca.. Mam ogromną nadzieję,że zacznie. Tym bardziej,że wie jak to zrobić tylko to pełzanie jest mu lepiej znane. Mój też wstaje, ale widać, że nogi ma jeszcze niepewne :-D dzieci są nieprzewidywalne :sorry: fajnie,że Twój synuś to wszystko opanował, dzielny chłopak z niego :tak: obym i ja tak mogła niedługo powiedzieć. Ale nie da się nie martwić przecież. No mnie to zżera okropnie!

reklama
Myśle ze nie macie się co martwić bo ja miałam ten sam problem z córka ze nie raczkowała tylko pełzała od 3 miesięcy. Od miesiąca sama wstaje przy wszystkim a od tygodnia raczkuje ;) co prawda trochę późno zaczęła raczkować bo mając 11 miesiecy ale jak widać każde dziecko uczy się wszystkiego w swoim czasie

@sawcia92 A w jaki sposób pełzała? No ja mam wielką nadzieję, że Staś tak jak Wasze dzieci mimo wszystko zacznie raczkować. A chodziłaś z córeczką na jakieś ćwiczenia?
Zastanawiam się czy są dzieci,które mimo ćwiczeń nie raczkowały? Znacie takie przypadki?
A ja myślę,że to wcale nie jest późno,najważniejsze że w ogóle zaczęła :wink:

@sawcia92 A w jaki sposób pełzała? No ja mam wielką nadzieję, że Staś tak jak Wasze dzieci mimo wszystko zacznie raczkować. A chodziłaś z córeczką na jakieś ćwiczenia?
Zastanawiam się czy są dzieci,które mimo ćwiczeń nie raczkowały? Znacie takie przypadki?
A ja myślę,że to wcale nie jest późno,najważniejsze że w ogóle zaczęła :wink:
Nie chodziłyśmy na ćwiczenia bo petriatra nie widziała takiej potrzeby ;) podciagla się na raczkach i odpychała nóżkami. Szczególnie się nie martwiłam ze nie raczkuje bo u mnie w rodzinie często dzieci omijają ten etap a później jest z nimi wszystko w porządku ;)

Ja wiem, że takie dzieci są i jest jak najbardziej w porządku, ale wiem też jak raczkowanie wpływa na całokształt rozwoju późniejszego dlatego tak bardzo mi na tym zależy :yes:

Do góry