reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

no i git :) jesteśmy umowione :) ło matko to troszkę muszę w chałupie posprzątać :)

a dzisiaj idziemy badać bioderko na usg :) trzymajcie kciuki :D

reklama
Misia, ja mam zapytanie do Ciebie bo czasami jak czytam Twoje wypowiedzi to one takie fachowe wiec potraktuje Ciebie jak naturalnie pozwolisz jako pomoc naukowo-medyczna ;D

18 idziemy na USG bioderek, jak maly mial 3 miesiace to nie bylo widac jader kostnienia kosci udowych i podobno maja sie pokazac... ja gdzies tam doczytalam ze srednio tak ok. 9 mca sie pojawiaja ale nie jestem pewna, a jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

z gory wielki dzieki!

MonikaG Badanie radiologiczne w diagnostyce dysplazji stawu biodrowego ma sens po 4 miesiącu życia - gdy zaczyna być widoczny strop panewki i jądro kostnienia głowy kości udowej. Metoda USG w ciągu pierwszych 4 miesięcy życia wykazuje przewagę nad badaniem rentgenowskim ze wzgędu na to, że staw biodrowy noworodka składa się głównie z elementów chrzęstnych, włóknistych i mięśni niewidocznych na zdjęciu rentgenowskim. Później również się powinno wykonywac usg ponieważ jest ono łatwiejsze do wykonania i duuużo widać.

My jutro jedziemy na konsultacje chirurgiczna w zwiazku
z tym naczyniakiem,umieram ze strachu :mad:
olcia33 pisze:
No nie wiem Aneta. Klara po pierwszym szczepieniu nie miała ani śladu, a po drugim był guzek, więc to chyba nie reguła :)

hmm,nie chce sie upierac przy swoim zdaniu,ale z tymi odczynami poszczepiennymi róznie
przeciez bywa,raz sa wieksze ,raz mniejsze,a czasem wogle ich nie ma
wszystko zalezy od odpowiedzi immunologicznej organizmu.

Ja mówiłam że u nas nie ma żadnego śladu a właśnie teraz zauważyłam, twardy guzek i czerwona plamka dookoła

reklama
Do góry