reklama
MonikaG
Styczniowe mamy'06
Misia, ja mam zapytanie do Ciebie bo czasami jak czytam Twoje wypowiedzi to one takie fachowe wiec potraktuje Ciebie jak naturalnie pozwolisz jako pomoc naukowo-medyczna ;D
18 idziemy na USG bioderek, jak maly mial 3 miesiace to nie bylo widac jader kostnienia kosci udowych i podobno maja sie pokazac... ja gdzies tam doczytalam ze srednio tak ok. 9 mca sie pojawiaja ale nie jestem pewna, a jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
z gory wielki dzieki!
18 idziemy na USG bioderek, jak maly mial 3 miesiace to nie bylo widac jader kostnienia kosci udowych i podobno maja sie pokazac... ja gdzies tam doczytalam ze srednio tak ok. 9 mca sie pojawiaja ale nie jestem pewna, a jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
z gory wielki dzieki!
MonikaG Badanie radiologiczne w diagnostyce dysplazji stawu biodrowego ma sens po 4 miesiącu życia - gdy zaczyna być widoczny strop panewki i jądro kostnienia głowy kości udowej. Metoda USG w ciągu pierwszych 4 miesięcy życia wykazuje przewagę nad badaniem rentgenowskim ze wzgędu na to, że staw biodrowy noworodka składa się głównie z elementów chrzęstnych, włóknistych i mięśni niewidocznych na zdjęciu rentgenowskim. Później również się powinno wykonywac usg ponieważ jest ono łatwiejsze do wykonania i duuużo widać.
aneta998
Fanka BB :)
My jutro jedziemy na konsultacje chirurgiczna w zwiazku
z tym naczyniakiem,umieram ze strachu
hmm,nie chce sie upierac przy swoim zdaniu,ale z tymi odczynami poszczepiennymi róznie
przeciez bywa,raz sa wieksze ,raz mniejsze,a czasem wogle ich nie ma
wszystko zalezy od odpowiedzi immunologicznej organizmu.
z tym naczyniakiem,umieram ze strachu
olcia33 pisze:No nie wiem Aneta. Klara po pierwszym szczepieniu nie miała ani śladu, a po drugim był guzek, więc to chyba nie reguła
hmm,nie chce sie upierac przy swoim zdaniu,ale z tymi odczynami poszczepiennymi róznie
przeciez bywa,raz sa wieksze ,raz mniejsze,a czasem wogle ich nie ma
wszystko zalezy od odpowiedzi immunologicznej organizmu.
blond
mama dwoch urwiskow
o popatrz magduska a jeszcze rano jak rozmawialysmy nic nie mial
reklama
Podziel się: