reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pęcherzyk ciążowy a ys

daria990

Początkująca w BB
Cześć,

Dziś byłam na pierwszej wizycie w ciąży, owulacja była równe 3tyg temu (dziś jest więc 5+0). I nie ma opcji, by owulacja była wcześniej. Martwi mnie trochę, że w USG już było widać YS, nie powinien się on pojawić trochę później? Poza tym, czy on nie jest za duży w stosunku do GS? YS 18mm, GS 83mm.

Załączniki

• IMG_2009.jpeg
    IMG_2009.jpeg
    806,5 KB · Wyświetleń: 193
reklama
A co powiedzial lekarz?

Owulacja owulacją, ale nie znasz godziny zapłodnienia, implantacji, więc zawsze się mogą dane troszkę różnić.

A co powiedzial lekarz?

Owulacja owulacją, ale nie znasz godziny zapłodnienia, implantacji, więc zawsze się mogą dane troszkę różnić.
Powiedział, że jeśli miałam owu 3tyg temu to to jest ok widok USG. Że jakby owulacja była 4tyg temu to by nie było dobrze (bo miałam wydłużony cykl i wg daty OM ciąża powinna być starsza).

Powiedział, że jeśli miałam owu 3tyg temu to to jest ok widok USG. Że jakby owulacja była 4tyg temu to by nie było dobrze (bo miałam wydłużony cykl i wg daty OM ciąża powinna być starsza).
No to skoro powiedział, że ok to ok i nie masz co się doszukiwać.

No to skoro powiedział, że ok to ok i nie masz co się doszukiwać.
W sumie chyba masz rację, bo ja pierwsza betę robiłam 14dpo i wynosiła ponad 400, a z tego co czytam to dość wysoka wartość jak na ten moment. Więc może do implantacji szybko doszło. Pierwszy test robiłam 10dpo wieczorem i wyszła blada kreska. No nic, poczekam do kolejnej wizyty i nie będę panikować na zapas ;)

reklama
Ale GS nie ma 83mm tylko 8,3mm (0,83cm = 8,3 mm), tj. niecały centymetr.
Wszystko odpowiada ok 5tc.
Tu nie ma nic złego ;-) Nie ma za co :)

Do góry