reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS, Inseminacja dużo pytań

dreamaboutlove92

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny! Od pol roku bezskutecznie staramy sie o dzidzie. Prawdopodobnie mam PCOS. Od poniedzialku pecherzyk nie urosl ani mm. Lekarka przyjela mnie po godzinach i nie mialam czasu z nia porozmawiac wiec mam do Was kilka pytan…

W przyszlym miesiacu bede miala stymulacje owulacji. Wiem, ze polega to na braniu tabletek i sprawdzaniu czy owulacja jest. Co potem? Czy to wplywa jakos na samopoczucie? Po jakim czasie od brania tabletek owulacja pojawia sie?

I najwazniejsze- czy udalo Wam sie zajsc w ciaze przy PCOS….

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 231
reklama
Ja mam pcos, probleme z tarczycą, tsh jak wacha mi się w granicy 3 to skacze z radości. Po Plus do szczupłych nie należę. Nam obecnie duuuza nadwagę.
Okres był jak chciał. Bywało że w roku miałam go 3 razy.
Zaszlam w 3 ciążę naturalnie. Pierwszą, córeczkę, straciłam w 24 tygodniu.
Pół roku później byłam w kolejnej ciąży i dzięki obstawienie leków i super lekarce oraz tygodniom spędzonym na patologii ciąży mam teraz 3 latka w domu. W grudniu ubiegłego roku urodziłam drugiego synka - ciąża totalne zaskoczenie. Ciążę z synkami były rozwiązywane wcześniej. Ze względu na mój stan zdrowia. Szalejące ciśnienie, cukry. Ostatnia ciąża zakończyła się CC na cito bo w szpitalu nie mogli mi obniżyć ciśnienia, gdy mnie zabierali były chorendalnie wysokie.
Więc się da zajęć w ciążę.
A i dodam że i wiek nie najmłodszy
C1 35, C2 36, C3 jeszcze 38.

Hej dziewczyny! Od pol roku bezskutecznie staramy sie o dzidzie. Prawdopodobnie mam PCOS. Od poniedzialku pecherzyk nie urosl ani mm. Lekarka przyjela mnie po godzinach i nie mialam czasu z nia porozmawiac wiec mam do Was kilka pytan…

W przyszlym miesiacu bede miala stymulacje owulacji. Wiem, ze polega to na braniu tabletek i sprawdzaniu czy owulacja jest. Co potem? Czy to wplywa jakos na samopoczucie? Po jakim czasie od brania tabletek owulacja pojawia sie?

I najwazniejsze- czy udalo Wam sie zajsc w ciaze przy PCOS….
Co do stymulacji, to zależy od organizmu. Mi Clostilbegyt przyspieszył owu do 12-13 dnia cyklu. Skutków ubocznych od niego nie miałam, dopiero duphaston wpędzał mnie w depresyjne nastroje…
Jeśli masz mieć stymulację, to warto by było umówić się na monitoring, żeby skontrolować, co się dzieje 🙂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry