reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Z Lenką miałam termin na 12 maja a urodziłam 29 kwietnia [emoji14] także nie ma zasady. My wszystkie z terminem na początek października możemy urodzić we wrześniu :D
U mnie pewnie będzie druga cesarka ze względu na krótki odstęp czasu (pierwsze cięcie nagłe przy porodzie sn) więc z tego co wiem na planowaną cc umawia się jakoś tydzień przed terminem. Więc wrzesień jak nic :p
no ale u nas na listopadówkach 2017 też się zaczęły porody już we wrześniu ;)
Mój syn za to był punktualny i w dniu terminu o północy mnie obudził :D

reklama
U mnie pewnie będzie druga cesarka ze względu na krótki odstęp czasu (pierwsze cięcie nagłe przy porodzie sn) więc z tego co wiem na planowaną cc umawia się jakoś tydzień przed terminem. Więc wrzesień jak nic [emoji14]
no ale u nas na listopadówkach 2017 też się zaczęły porody już we wrześniu ;)
Mój syn za to był punktualny i w dniu terminu o północy mnie obudził :D
Też miałam cesarke, ze względu na brak rozwarcia. Mi lekarz wtedy powiedział, żeby się ok. 1,5 roku z drugą ciążą wstrzymać. Wstrzymałam się prawie 3, więc chyba spoko, a czy będzie druga cesarka to się okaże. Zastanawiam się tylko jak to jest z tą blizna przy drugiej ciąży. Czy to nie ma jakiś problemów, że się może rozejsc albo coś w tym stylu.

Też miałam cesarke, ze względu na brak rozwarcia. Mi lekarz wtedy powiedział, żeby się ok. 1,5 roku z drugą ciążą wstrzymać. Wstrzymałam się prawie 3, więc chyba spoko, a czy będzie druga cesarka to się okaże. Zastanawiam się tylko jak to jest z tą blizna przy drugiej ciąży. Czy to nie ma jakiś problemów, że się może rozejsc albo coś w tym stylu.
Pewnie jakaś tam możliwość komplikacji jest, ale myślę, że jak blizna była kontrolowana i wszystko jest z nią ok to raczej nie ma się co martwić ;)
U mnie rozwarcie szło ekspresem o 4 jak przyjechaliśmy na izbe przyjęć to miałam 2cm a o 6 już prawie 8, ale tętno syna bardzo zaczęło spadać. Okazało się przy cc, że był trzy razy owinięty pępowiną i tak go mocno trzymała, że się podduszał... Plus źle się zaczął wstawiać w kanał. No ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)

Pewnie jakaś tam możliwość komplikacji jest, ale myślę, że jak blizna była kontrolowana i wszystko jest z nią ok to raczej nie ma się co martwić ;)
U mnie rozwarcie szło ekspresem o 4 jak przyjechaliśmy na izbe przyjęć to miałam 2cm a o 6 już prawie 8, ale tętno syna bardzo zaczęło spadać. Okazało się przy cc, że był trzy razy owinięty pępowiną i tak go mocno trzymała, że się podduszał... Plus źle się zaczął wstawiać w kanał. No ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło :)
O matko 3 razy :o to faktycznie.. No ale najważniejsze, że wszystko się dobrze zakończyło :)

Napiszcie jakie były / są objawy waszej wczesnej ciąży. Ja mam dwie ciaze za sobą ale wtedy miałam 23 i 25 lat. Spóźnił się okres . Zrobiłam test i wyszło. A teraz wsluchuje się w swoje ciało ... wczytuje sie jak to się odbywa . Zupełnie na nowo. Wcześniej nie było na to czasu... młodość rządzi się swoimi prawami .... było jakoś prościej.... obecnie mam w domu 8 i 10 latke. Boję się 3 cieciej ciąży Ale.jestem podekscytowana jak nigdy wcześniej ... a w.duszy mówię (oby się udało ) tylko cii przed resztą świata

reklama
Napiszcie jakie były / są objawy waszej wczesnej ciąży. Ja mam dwie ciaze za sobą ale wtedy miałam 23 i 25 lat. Spóźnił się okres . Zrobiłam test i wyszło. A teraz wsluchuje się w swoje ciało ... wczytuje sie jak to się odbywa . Zupełnie na nowo. Wcześniej nie było na to czasu... młodość rządzi się swoimi prawami .... było jakoś prościej.... obecnie mam w domu 8 i 10 latke. Boję się 3 cieciej ciąży Ale.jestem podekscytowana jak nigdy wcześniej ... a w.duszy mówię (oby się udało ) tylko cii przed resztą świata
Objawy przed testem? Raczej żadne. No może jedynie senność. Nie ma się co nakręcać tylko poczekać do terminu spodziewanego okresu i jeżeli się nie pojawi to zrobić test. Ewentualnie zamiast testu beta hcg w laboratorium. I wszystko będzie jasne.

Do góry