reklama
tekila85
Fanka BB :)
tekila85
Mój też się tak hm inaczej w dzień. Ale u nas dopiero 7 doba życia więc wszystko się ciągle zmienia :-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiol86
Tekila, tak myślałam ostatnio, że to skok rozwojowy, ale teraz już sama nie wiem
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Życiowa
Tak sobie was czytam... mój mały tez od rana marudzil. .. nie przespal pół godz ciągiem ale nie płakał cały czas... ogarnęłam na raty zupkę i pranie wstawilam... koło 15 po zmianie pieluchy i nakarmieniu wstawilam małego na balkon bo nie miałam co liczyć na spacer dzisiaj... i pospal na balkonie. Ja miałam czas rozwiesic pranie i poprasowac. ..
Balkon mi ratuje czasami dzień może spróbujcie? Dzieci lubią spać na świeżym powietrzu
Podajecie dzieciom herbatę z kopru? Jeśli tak to ile wypijaja?
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Balkon mi ratuje czasami dzień może spróbujcie? Dzieci lubią spać na świeżym powietrzu
Podajecie dzieciom herbatę z kopru? Jeśli tak to ile wypijaja?
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
tekila85
Ja dziś werandowałam przy raz, w niedzielę idziemy na spacer :-) :-) chociaż ja jeszcze tak chodzić to średnio ale te 30 minut dan radę :-)
Ja nic poza kp nie daje bo nie widzę potrzeby, a boję się kolek po butelkach:-)
Czy Wasze maluchy mają czkawki???
Wiola taki skok trwa nawet i kilka dni...może to to...głowa do góry! :-)
Ja nic poza kp nie daje bo nie widzę potrzeby, a boję się kolek po butelkach:-)
Czy Wasze maluchy mają czkawki???
Wiola taki skok trwa nawet i kilka dni...może to to...głowa do góry! :-)
Wiktorka88 O
Moja sie wkurza jak leży w wózku bez ruchu. Ale ja dzis nie moge narzekać bo zostawilam małą z,dziadkami i wyszlam na godzinę. Teraz znow z cyckami na wierzchu i mloda i tak marudzi
Dziewczyny ja odkładam dzieci od początku do łóżka a od dwóch tygodni w ciągu dnia sporo leżą w leżaczkach z wibracjami. w nocy po każdym posiłku śpią w łóżeczkach. Z pierwszą córka tez tak robiliśmy od pierwszego dnia mimo że ja karmiłam piersią przez dwa miesiące.
Oczywiście korzystam z monitorów oddechu bez tego bym nie zasnęła.
Co do spania to one jeszcze prawie całe dnie oprócz dwoch/trzech godzin przesypiaja także w ciągu dnia mogę zrobić dużo. Natomiast w nocy dokazują. No i ciągle jedzą co 3h więc w sumie pomiędzy karmieniami mam 1,5h przerwy w dzień aby zająć się domem i starszą córką, a w nocy aby zasnąć jeśli one śpią. Czekam aż wreszcie wypracują jakąś dłuższą przerwę
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście korzystam z monitorów oddechu bez tego bym nie zasnęła.
Co do spania to one jeszcze prawie całe dnie oprócz dwoch/trzech godzin przesypiaja także w ciągu dnia mogę zrobić dużo. Natomiast w nocy dokazują. No i ciągle jedzą co 3h więc w sumie pomiędzy karmieniami mam 1,5h przerwy w dzień aby zająć się domem i starszą córką, a w nocy aby zasnąć jeśli one śpią. Czekam aż wreszcie wypracują jakąś dłuższą przerwę
Ja daję do picia wodę. Po rumianku i herbatce z kopru miałam wrażenie, że jest gorzej z brzuchem. A właściwie przez pierwszy dzień było lepiej a następnego gorzej.no i ja nie wiem czy nie za mało im picia daje. Jedzą mm a wody piją na cały dzień ok 100 ml.
reklama
Życiowa
Kamiladon jak karmi się mm i dziecko zjada porcję np 120ml to powinno się dopajac 120ml w ciągu dnia tak mi znajoma wytlumaczyla.
Ja córkę starszą odkladalam do łóżeczka od razu. I super spala.
A teraz młody za cholerę nie daje się odłożyć. Nawet jak śpi i go dam do łóżeczka to się budzi i ryk jest. .. jedynie po kąpieli śpi śpi łóżeczku do tej 24 czasami... a później wygrywa moje lenistwo i biorę go pod cycka do nas
No i nie wiem czy można jakoś zmienić tryb dnia takiemu dziecku... bo kurde jak mały zasypia kolo 15 to śpi do 18... wtedy najczęściej się budzi na cyca o zasypia... i nie wiem do której by spał ale kolo 20 musze go na kapie budzić i po kapaniu juz jest problem ze spaniem...
Całkiem niepraktycznie[emoji14]mógłby spać od 12 do tej 16 (z przerwami oczywiscie) a później bym go kapala 18-19 i by mógł spać nawet do rana po kąpieli[emoji14]
Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app
Ja córkę starszą odkladalam do łóżeczka od razu. I super spala.
A teraz młody za cholerę nie daje się odłożyć. Nawet jak śpi i go dam do łóżeczka to się budzi i ryk jest. .. jedynie po kąpieli śpi śpi łóżeczku do tej 24 czasami... a później wygrywa moje lenistwo i biorę go pod cycka do nas
No i nie wiem czy można jakoś zmienić tryb dnia takiemu dziecku... bo kurde jak mały zasypia kolo 15 to śpi do 18... wtedy najczęściej się budzi na cyca o zasypia... i nie wiem do której by spał ale kolo 20 musze go na kapie budzić i po kapaniu juz jest problem ze spaniem...
Całkiem niepraktycznie[emoji14]mógłby spać od 12 do tej 16 (z przerwami oczywiscie) a później bym go kapala 18-19 i by mógł spać nawet do rana po kąpieli[emoji14]
Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app