reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Cześć dziewczynki :) ja to bym chciała tylko chodzić na tą część dotycząca samego porodu chodzić. Moja położna jest na urlopie i będę do niej dzwonić dopiero w sierpniu co z tą szkołą rodzenia. Tylko moj sie uparł, że będzie ze mną chodził. Niby tacy bylismy przeciwnicy rodzinnego porodu, a im bliżej tym bardziej ja myśle że chce żeby on byl no i moj chce być :) wiadomo, że jak bedzie w pracy to co innego. Ale musze przyznać, że co.innego mówi się na początku ciąży, a co innego już bliżej porodu :)

reklama
Pewnie,ze fajnie aby byl przy Tobie Twoj facet chociaz raz potrzebny tak bedzie haha:D zeby Nas wesprzec..zartuje
Wiki a u Ciebie sie placi za taki porod?
W szkole rodzenia jest troche cwiczen z pilkami workami pozycje wertykularne czy jakos tak:D i wczoraj sobie mnie ubzdurala polozna i bylam rodzącą w kazdej pozycji:D ale smiechu bylo !:D jakie pozy niewygodne musialam robic i udawac parcie itd:D jeszcze jutro i w nastepnym tyg dwa zajecia i koniec bo to msc tylko trwa i wlasnie o karmieniu i pielegnacji maluszka bedzie:) polecam jak macie mozliwosc oczywiscie

Chyba nie płatny, ale w sumie nie wiem. Wiem tylko, że mamy pojedyńcze sale dla rodzących i chyba tylko jedna jest podwójna? Nie wiem na pewno, tak słyszałam. Muszę się wybrać obejrzeć porodowke. Troche zaczynam się bać, a tak kozaczylam na poczatku..

Ja też właśnie nie pytałam ile kosztuje u nas poród ale chyba też coś się płaci mimo, że to prawnie jest zakazane :'(
Ja się ogromnie cieszę, że byłam na takim spotkaniu bo inaczej byłabym zielona, nawet bym nie widziała z której strony jest izba przyjęć dla kobiet w ciąży ha ha :-) :-) w ogóle nie myślałam, że można tyle informacji zawrzeć w 3h :-) mąż się śmiał, że widać, że byłam pilną studentką bo zapisałam praktycznie wszystko co mówiła :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny jak przygotowania do przyjścia na świat maluszków? Ja caly czas leżę. Dziś mają wujkowie zabrać niepotrzebne meble i bedziemy szykować pokój dla Kai ☺ doczekać sie nie moge.
Pozdrawiam mamusie

MartAo wlasnie zaraz wybieram sie na zakupy wejde do smyka moze jeszcze cos znajde dla malego z przecen.
Jakie ladne imie Kaja:)
Wypisalam sobie wczoraj i chce kupowac to czego mi brakuje do wyprawki.

A ja odebralam dziś wyniki morfologii zrobiłam tez dodatkowo samo żelazo i morfologia spada było 11,4- a jest 11,2' żelazo natomiast 140 a norma od 50 chyba. Dziewczyny to co moze byc nie tak, że takie slabe wyniki wychodzą?

Co do porodów rodzinnych często jest tak ze trzeba wpłacić tzw. "Cegiełkę na szpital" bynajmniej tak jest u nas. Ta cegiełka to inaczej odpłatność za szkole rodzenia w szpitalu w którym będę rodzic ... u nas trzeba mieć zaliczona szkole rodzenia czyli tak czy inaczej wpłacić cegiełkę [emoji14]
Ja akurat nie chce swojego leży porodzie ... wole sobie poradzić sama ... szybciej i sprawniej niż z wkurzającym mnie Damianem [emoji14] zresztą on tez nie chce wiec sprawa z głowy :)
Doceniam jego pomoc ale są sprawy z którymi chce poradzić sobie sama i taka "sprawa" jest dla mnie poród ...
Aczkolwiek chciałabym aby czekał gdzieś w pobliżu tzn był akurat w Pl żeby mógł jak najszybciej zobaczyć małego ;)

Ja byłam na badaniach we wtorek i o dziwo znowu wzrosła hemoglobina, tym razem z 12.4 na12.7, a nie biorę żelaza ani nic takiego nie zmienilam w diecie. Można się tylko cieszyć;)

reklama
A miałam Wam napisać, że na żelazo bardzo dobrze jest rano zjeść suszone morele. Max trzy zalane ciepła wodą, i koniecznie rano bo długo się trawią! Ale zawierają dużo żelaza i innych cennych Składników

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry