reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

ULKA 30 lat?????????????:szok::szok::szok::szok::szok:jakas masakra.

Ja dziewczyny odpadam,rozlozylam sie z grypskiem juz totalnie
unhappy.gif
,dzieci daly mi dzis popalic,jak ja dzis bardzo chora to i one marudne i wiecznie sie o cos bily
baffled5wh.gif
.Alan juz spi bo spal w dzien 10 min ale niespokjnie spi bo co chwile placze
baffled5wh.gif
.
Babka z mopsu byla,wypelnila papiery,pogadala i teraz czekac na decyzje,obadamy co z tego wyjdzie.

Ja zaraz leki sobie zapodam i do wyrka bo strasznie slaba jestem.Dobranoc

reklama
Ula o ja Cię nie piórkuję.... Ale termin:-D:-D Może im się machnęło i miało być 3 lata.
A byłaś na jakiś masażach z tymi bólami???
Tuśka dostała pierwszych krostek dokładnie tydzień temu. Dziś z tego co miała wczoraj została ledwo połowa. Podejrzewam, że do piątku wszystkie odpadną. Czochra się tylko plecami o poduszki czasami, ale nie drapie pazurami nic a nic. Jakoś to super lekko przechodzi. Poza tym dom mi już roznosi więc w poniedziałek chyba pójdzie do przedszkola, bo inaczej nas zje. Żywcem.
No chyba, że - odpukać - mnie trafi, to będzie nadal siedzieć, bo zawieźć to m zawiezie, ale odebrać w środku dnia nie ma jak:no:

Dorotka
ja bym chciała, ale dopóki tarczyca szaleje i biorę te piguły, to odradzają. Unormować się coś nie chce i stąd ta ich propozycja terapii jodem radioaktywnym. Ale tak szczerze, to wolę zaryzykować ciążę (choć to i tak okropne, że trzeba "ryzykować") w terapii hormonalnej (są leki, które można brać w ciąży - przy Tusi brałam), niż ciążę po napromieniowaniu...
Jeśli mnie mężulo nie będzie wkurzał, tak jak dziś:crazy::crazy::angry::angry:, to bliżej wakacji można by było spróbować:-D

Kuruj się Dorotka, czosnek, miód, napar z imbiru (o!!! to jest mocna sprawa:tak:) i machnij ręką na porządek na kilka dni. Zdrowie najważniejsze!

Witam czwartkowo,ja narazie jakies sily mam,zaraz nam wszystkim leki zapodam,Dzis jednak chyba wybiore sie z nimi do pediatry bo z Oliwka jest coraz gorzej,zaczyna sie pokladac od samego rana,taka bez zycia,kaszle i katar,juz kilka dni to trwa,skontroluje to dzis u pediatry .

Dziewczyny prosze was o porade bo ja juz z Oliwka serio odpadamJak wszyscy wiecie Oliwka jest chorym dzieckiem,dziewczyny ja juz sil do niej nie mam,ona ma 4 latka a nie spi w nocy,momentami ona jest gorsza od alanka w nocy ktory wiecznie wola cyca,ale oliwka w tym wieku nie przesypia wogole zadnej nocki,po kilka godzin w nocy swieci sie u niej lampka bo jak ona sie przebudzi to placze,jeczy, i trzeba jej lampke zapalic,pozniej jak sie jej np za 2 godzny zgasi bo mnie sie usnie bo tez cos spac musze to ona zaraz zas w placz i lament i zas swiatlo trzeba jej wlanczyc.Czasem to mimo zapalonej lampki placze i jeczy i niewazne czy jest zdrowa czy chora ,ona tak ma co noc.Co noc wstajemy do niej kilkakrotnie,Ja sie nie dziwie ze ona pozniej w ciagu dnia jest rozdrazniona,marudna itp,kazdy na jej miejscu by byl,jak ona sie nie wyspi to pozniej pewnie dlatego taka jest
unhappy.gif
.To chyba nie jest normalne zeby ona po nocach nie spala? chyba ze u niej sie ta jej choroba tak objawia?

Dzis wezme od pediatry dla niej skierowanie do neurologa,zapisze ja ale wiem ze kilka misiecy bede czekala na wizyte ,no ale kiedys sie doczekam,bo z tymi tikami i ogolnie z jej choroba musze sie przejsc do neurologa,wczesniej do rybnika chodzilam z nia do pani neurolog ale teraz jestesmy tu i tu musze zaczac z nia chodzic do neurologa.A do tego pomyslalam sobie o psychologu dzieciecym,nie wiem czy trzeba skierowanie od pediatry? moze taki psycholog jej pomoze? moze mnie pomoze jak z nia sobie radzic? juz sama nie wiem? juz sama nie mam sil ani pomyslow,ale moze ten psycholog to dobry pomysl???//

Najchetniej to bym oliwke zapisala na jakies warsztaty zajeciowe dla takich dzieci,tylko gdzie takie znalesc?

Jak macie jakies pomysly to prosze was o pomoc bo serio i ona sie wykancza i ja ,ile lat mozna zle spac w nocy??????

Dorotka - Maciek od prawie roku spi z mala zapalona lampka. I tez sie budzi i wola pic, mimo, ze pod reka ma, albo zeby go przykryc. Ja to na karb zostania bratem starszym skladam. A co do Oliwki, to poszukaj miejsc z tzw. Wczesnym wspomaganiem. Najpierw do poradni psych-pedag, a oni pokieruja dalej. Na pewno, w zwiazku z zaburzeniami Oliwki, powinna byc pod kompleksowa opieka. A przedszkole, skoro ma orżeczenie o niepelnosprawnosci, moze integracyjne? Tam bardziej skupiaja sie na dzieciach, mniejsze grupy sa, no i bardziej rozumieja, ze dzieci moga miec problemy. Maciek chodzi do integracyjnego, z tym ze on jako zdrowe dziecko. Grupa liczy 12 osob, a panie sa 2 (musi byc wychowawca i pomoc do dzieci chorych).

Evelajna no to Tusia ma juz koncowke choroby, fajnie i ona tez napewno sie cieszy ze juz idzie do przedszkola.

A co do tej kontroli to naprawde 30 a nie 3;-)

Na masazach nie bylam mam w domu plyte z cwiczeniami pilates na bole plecow to sobie cwicze.

Dorota ja tez zdecydowanie polecam wizyte u psychologa dzieciecego, napewno ci doradzi i podpowie jak w okreslonych sytuacjach Oliwke traktowac, noi oczywiscie neurolog.

Wczoraj bylam u lekarza z Lenka bo wrocila z przedszkola z podczerwienionym oczkiem i co jakis czas plakala ze ja boli i za jakies 2 godziny oko zrobilo sie bardzo czerwone wiec pojechalysmy i dr stwierdzila ze nie wie czy to alergia ale jesli to tylko jedno to raczej nie albo zapalenie, dala mi i zyrtec i antybiotyk i jesli bedzie na rano gorsze to mamy od razu przyjsc, ale dzis tylko leciutko podpuchniete bylo i juz zbladlo calkiem wiec ufff chyba przeszlo....... moze ona zabrudzila np brudna raczka???? sama nie wiem co to bylo..........

Ale dzis u nas wialo okropnie w nocy, masakra.

hello brygada bb ale żeście napłodziły:szok::szok::szok::szok::szok: mało zawału nie dostałam:-D:-D:-D U mnie ostatnio doba jest za krótka, załatwiamy sparawy zwiazane z ta prywatyzacją przedszkola i jak narazie Panie Dyrektorki robią nam pod górkę ; pozrywały mi plakaty:angry::angry::angry: i jak na złosć w tym dniu co mamy spotkanie z rodzicami ona wymyśliła spotkanie z radami rodziców:angry::angry::angry:. Ale ja sie wycwaniłam i stałam pod przedszkolem rozdajac zaproszenia na zebranie:-p:-p:-p a po drugie jestem strasznie zła bo jeżeli diagnoza się potwierdzi to mam łuszczyce:-:)-:)-:)-( noż k... czy mnie sie każde g... bedzie czepiać

Czarna - podobno luszczyca czasami na tle nerwowym sie ujawnia, wiec wyluzuj kobito :sorry2: A co do przedszkola, to myslalam, ze panie wychowawczynie wolalyby na karcie nauczyciela pracowac, te 20 godz tygodniowo. A w prywatnej placowce tak nie ma :sorry2:

reklama
CIRIL dzieki za linki,dzwonilam i umowilam sie w jednym ze babka zadzwoni do mnie w nastepnym tygodniu i poda mi termin spotkania a ponoc czeka sie na taki termin do 2 tygodni wiec fajnie,katastrofy nie ma :tak:.

TRINA ale co cala noc ma lampkebzapalona? czy mu gasisz?.Ja juz sama nie wiem co robic,tlumaczenia ze jest noc i dzieci spia i w nocy sie odpoczyw i ze misie spia juz nic nie daje a wymyslam tego codziennie mnostwo.Mam nadzieje ze ten psycholog cos pomoze ,ze doradzi,Jesli chodzi o przedszkole to juz dzwonilam i do integracyjnych tez ,teraz nigdzie sie nie dostanie a za rok to chyba wole ja poslac niedaleko domu coby nie miec za daleko ja wozic o ja wszedzie z alankiem bede jezdzic ale to sie jeszcze zobaczy,Na teraz nigdzie do przedszkola sie nie dostanie-brak miejsc.O wczesne wspomaganie to tez juz to przechodzilismy,nigdy oliwka sie nie kwalifikowala bo za madra byla itp, a staralam sie o to 2 razy ,raz w rybniku raz w czestochowie i dupa,ale psycholog dzieciecy mysle ze sie nam przyda.

CZARNA wspolczuje walki z przedszkolem i jesli to luszczyca to serio wspolczuje ale oby nie.

Na godz 16 mam dentyste z oliwka a po do pediatry z nimi ide.

Do góry