reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Ale się ruszyła:))))

Witam kawką i tostem z dżemem.

Czarna żebys wiedziała, że mi zumby brak. Jakoś tak się nie składa ostatnio. Może jutro? Póki co trochę w domu znowu ćwiczę panią E.:)
Przeziębiłam się 1wszego bo ubrałąm się za lekko - trzeba było kożuchy i złoto jednak wyjąć:)

Dzisiaj o 6latkach będą debatować. Nasze szkoły zdecydowanie nie przystosowane dla małych dzieci.

A przedszkole...o ile byłam bardzo zadowolona to teraz mniej po zgrzycie z dnia rodzica. Hania ma nową panią. Ja sama jej się boję(wygląda jak czarownica) z wyglądu ale Hania o niej wypowiada się pozytywnie. Mam wrażenie, ze ta kobieta jej nie lubi. Może odnoszę takie wrażenie bo inne panie wypowiadały się pozytywnie o Hani, a ta teraz narzeka, że Hania bardzo się guzdra (co prawda to prawda),na wszystko ma czas i zasypia im po południu na dywanie....Ogólnie wszystko to prawda ale jak mi o tym mówi to ton ma taki jakby nie wiadomo co strasznego robiła.

Ola coraz więcej chodzi. A ja czekam na święta. Czuję się zmęczona i potrzebuję jakiś reset.

reklama
Wiola My też ostro walczymy o te nasze szkraby. Kurde ja nie rozumiem jak można wszystko narzucać, czy można dać wybór rodzicom??? Chcą iść z modą niech zaczną od płac i warunków życiowych nie mówiąc o "bezpłatnej" edukacji, normalnej nauce a nie wyścigu POMOCY dla naprawdę potrzebujących. A nie wyrywkowo cos podpatrzą i kombinują!!!
PS witaj w klubie ja też z tych wiecznie zamartwiających:(

Magdasf A u nas w naszej dziurze nie ma czegoś takiego jak zerówka przyszkolna:no::no::no::no:
A co do Zosi to współczuje ja miałam tak z Niki ale w GIMNAZJUM!!!!:szok::szok::szok:
a co do zaświadczeń od psychologów to też oruszaliśmy ten temat na zebraniu i z tego co się orientuje to są rodzice co z tego będa korzystać:tak:

Dorotka a widze u Ciebie zawsze kolorowo, tu czytam o planach bajbikowych teraz zmianka mieszkanka no no no a powiedz co wyszło u Ciebie z tymi bólami co leżałas nawet w szpitalu?

Kaka chcesz jutro ze mną jechać? a moze dasz się namówić na maraton w Drawsku? Podrzucisz dziewczyny do teściowej i masz 3 h dla siebie:))

Helo wieczorową pora. Jestem wyj... na maxa!!! otworzyli u Nas ostatnio nowe centrum sportowe siłownia fitness itp. No i z sis kupiłyśmy sobie karnety i teraz chodzimy i sprawdzamy różne zajecia i dziś zaliczyłam 4 h treningu!!! Masakra ledwo chodze a jutro powtórka z rozrywki:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: ale już nie tyle bo mi nogi wysiada:-D:-D no a teraz czas na zasłużony odpoczynek w łóżeczku.
Kolorowych

Czarną fajna taka siłownia :-), podziwiam ze Ci sid chce i ze mimo zakwasow jutro ruszasz dalej :-).

A u mnie po wizycie w szpitalu wyszlo ze mam refluks przylykowy ,a dzięki zrostom po 2 cc mam gazy itp ,dieta i leki ,ale szczerze to jak zwykle nie dbam o siebie tylko o dzieci ,no ale wrzodow nie mam i jakoś żyje :-).

Kaka moze ta pani nie jest taka zła na jaka wygląda :-).

Alanek w przedszkolu strasznie :-(, jak go oddaje to jest wielki płacz i rozdzielanie go ze mną :-(, serce mnie boli ale już nie płacze ja .
Rozmowiam z nim dużo na temat przedszkola ,ale widzę jak on to przeżywa :-(.
Mówi ze nie lubi tam chodzić ,ze jest tam niefajnie bo mamy tam nie ma ,i ze nie lubi dzieci itp. Ogólnie wszystko jest tam na nie :-(.

Czarna licze ze dzisiaj wyjde na godzinę. Na maraton się nie piszę...jeszcze kaszlę jak się zagrzeję;/

Dorotka trzeba czasu na klimatyzację. Będzie dobrze.

Witajcie kobietki,

Dorotka a moze by tata go odprowadzal do przedszkola gdyby byla taka szansa, moze by sie szybciej przekonal.

Czarna a Ty tak mozesz wyciskac po tyle godzin po Twojej operacji?

Kaka zdrowka!

Ja tez zasmarkana jestem ale juz zaliczylam godzine zumby I troche mi lepiej:-)

U nas w piatej klasie Karolinka miala wielkie problem od "kolezanki" I to w dodatku od corki naszych znajomych, chora sytuacja bo przylazila do naszego domu z rodzicami a potem w szkole dokuczala jej.....
Juz mialam dosc ale Karolina prosila zebym nie robila nic bo bedzie jeszcze gorzej... noi rzeczywiscie od poczatku tego roku sie skonczylo ale tej gowniary nie toleruje I nawet nie mam ochoty na spotkania z jej rodzicami:no:

Kaka I Czarna wy jestescie w temacie wiec doradzcie mi ktora plyte Chodakowskiej kupic dla poczatkujacego, ktory ma do zrzucenia sporo kilogramow????:-)

Milego dzionka, ide sobie zrobic herbate z miodem I cytrynka:tak:

Hello Kurde nie wiedziałam że o takim czasie ćwiczeń jeszcze mozna odczuwac takie zakwasy:szok::szok: normalnie mięśnie brzucha i ud masakra. Ale co tam co nas nie zabije to nas wzmocni:))

Ulcia też chodzisz na zumbe?????? co do płyt ja sobie ..knjhvhmhjgt (co by nie pisać) z YT jak coś pisz priv powiem co i jak. A zaczynałam od Skalpela I później Shape z tomkiem a teraz Skalpel II ale jeżeli chodzi o Ewcie to ja ćwicze 3x w tyg:tak::tak: i to też zależy w jakiej formie sa moje nogi. Jednak zdecydowanie wole zajęcia w grupie jak Zumba, Bodyball, Pump itp
A co do nóżek ano nie powinnam ale czy bede czy nie bede i tak mi sie nawróca. Staram się jak mnie boli odpuszczać i wtedy ćwiczę na brzuch ;-)

Kaka ale do Gym...????? jak coś dziś na 18

Dorotka a porozmawiaj może z psychologiem bo szkoda małego aby się zraził. Mój mały też pierwszy rok płakał jak szedł ale to było w momencie odprowadzania i skończyło się jak M zaczął go odwozić. I w przeciwieństwie do Alanka mój był zawsze po zadowolony a rankiem znów to samo

Czarna ja Cię podziwiam i strasznie zazdroszczę:rofl2:, bo ja jestem ta leniwa, że za cholerę się zmusić nie mogę do Cwiczeń. Druga sprawa, że u mnie na wsi nie ma żadnej szkoły tańca, a jeździć do Łowicza odpada, nie mam na to czasu. I to żadna wymówka, wracam ok 17. Później każda chwila dla dzieci, a potem już na pysk padam i wole fotel+tv.:zawstydzona/y::-p

Dorotka przy tych zrostach i dwóch cc kolejne dziecko to nie ogromne ryzyko? Ja chyba bym się nie odważyła. Masz dwoje dzieci i bałabym się, że coś mi się stanie. Ale przecież ty wiesz najlepiej co Ci wolno a co nie :rofl2:

Ula, ja nie sądziłam że dziewczynki w tym wieku mogą być tak okropne.

Magda powodzenia na egzaminie, ale oczywiście będzie dobrze, boś ty uparta i sukcesywnie dążysz do celu. Szacuneczek :tak:

Kaka mam nadzieję, że to tylko Twoje subiektywne odczucia co do wychowawczyni Hani. Pierwsze wrażenie może być mylne. No i ważne, ze Hania nie narzeka.

A ja zamiast na szkoleniu siedzę z bąblami. Chorótki kaszlą strasznie. Serce mi pękało na myśl, że ich zostawię i pojadę pół Polski na reset.
A z drugiej strony mam ogromne wyrzuty sumienia, że nawaliłam jako kierownik. Powinnam jechać, "zaopiekować się" moimi podopiecznymi a w ostatniej chwili się wywinęłam. Achhhh, my kobiety zawsze mamy dylemat praca czy rodzina. Faceci mają łatwiej.......

Ostatnia edycja:
Wanilia dlatego jeszcze mimo wielkiego chcenia jeszcze nie zaszlam ,ale też są różne opinie ,po 1 cc moze pójść coś nie rąk ,a i też są kobiety co miały dużo więcej cc i jest ok wiec na dwoje babka wrozyla ,najlepiej to mieć czarodziejska kule co można a co nie .

Dzięki dziewczyny ,dziś po wielkiej rannej histeri alanka w przedszkolu gdzie nawet rozebrać sie nie dał ,więc panie go rozegrały ,ale płacz byl straszny,miałam ochotę go wziasc do domu, zadzwonilam po kółku minutach i ponoć już było ok .
Ale pozytywny szok to jak przyszłam bo wcześniej to schodził taki dziwny. A dziś uśmiechnięty i widać zadowolony i ponoć pomalutku coś tam z dziecmi :-). Więc postępy też są :-).
Jutro ja rano zostaje w domu a tata zawiezie oboje ,najpierw oliwke a później alana,to sie nie zdążą abym ja rano w domu została ,ale postanowiłam jutro odpocząć z a i też zobaczymy reakcje alana jak mnie nie będzie .

reklama
stukam się wieczorowo herbatka o jak dobrze w łóżeczku poleżeć ale czeka mnie jeszcze powieszenie pranka dlatego zamiast spać siedzę w necie o to:)):rofl2: o Dziś po raz pierwszy miałam rozmowę o pewnym incydencie w przedszkolu Samuela. Ale ja jak to ja w gorącej wodzie kąpana zaraz w szatni rozmawiałam z młodym i on mi opowiedział całą inna wersje:sorry: oczywiście wróciliśmy do sali i on dalej trzymał swoją wersję. Ale stwierdziłam że wieczorkiem z mężem z nim pogadamy i on dalej trzyma sie swojej wersji. Więc postanowiłam zrobić wywiad jak na razie wychodzi że Samuel mówi prawdę. Mam nadzieje że w ciągu kilku dni wszystko sie wyjaśni :tak::tak::tak:
Miłej nocki

Wiola
Ja Ci się nie dziwie że nie masz czasu na takie pierdołki jak ćwiczenia, nie to co Ja kura domowa. No i szacun kobieto za decyzję w sprawie wyjazdu pokazałaś kto jest WAŻNIEJSZY!!!! i zdrówka dla bąbli. Ehhh i tak nie śmiało zapytam jak te sprawy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dorotka to super że widac delikatne zmiany w przedszkolakowaniu Alanka.

Domi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dałaś czadu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a Ty nie miałaś spiralki????? ale

Do góry