reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

MARTYNKA mnie moja mama wkurza bo mowi mi ze JA NA HAMA CHCE URODZIC ona nie rozumie ze ja mam juz dosc tego brzucha bo mnie strasznie ogranicza i nie rozumie chyba tego ze ja juz Ja tak kocham ze juz tak bardzo chce aby tu byla z nami i chce sie juz nia zajmowac Moja mama zadnego z nas czyli mnie i mojego brata nie planowala wiec ona chyba nie wie jak to jest planowac dziecko i czekac na nie z utesknieniem :-(

;-)
Dorota ja tez nie planowalam Zosi, a jakos bardziej panikowalam niz teraz, i nieprawda jest ze jesli jest sie mamusia po stracie to bardziej sie przezywa, bo jesli naprawde sie pragnie dziecka (planowanego czy nie) to zawsze sa nerwy. Ja rozumiem twoja mame i nawet sie z nia zgadzam, bo piszesz ze juz tak kochasz Oliwke, to pozwol zeby ona sama zdecydowala kiedy ma wyjsc, jesli to potrwa jeszcze 2 tygodnie to niech bedzie wazne zeby ona byla zdrowa, a ty jakos wytrzymasz, 8 i pol miesiaca wytrzymalysmy to teraz to juz bez gadania musimy dac rade. Kazda mama czeka z utesknieniem na swoje malenstwo, i kazda w jakims stopniu ten nasz brzuszek ogranicza, ale tak juz jest od wiekow i jakos kobiety daja sobie rade.

Ale mnie wystraszyłyscie z ty mi pazurami!!!! pierwsze słysze ze nie mozna miec!!!!! No nic zobaczy my w praniu:-p

A co do planowania maluchów. To Ja wpadłam przy gumeczce. Albo dzien przed lub po @:)))) kiedy bez niczego

Czarna mi lekarz na ostatniej wizycie powiedzial zebym nie malowala nawet bezbarwnym lakierem paznokci, wiec teraz nie maluje. Ale mysle ze teraz co druga dziewczyna ma tipsy albo pomalowane i tez lekarze beda sobie musieli jakos z tym poradzic.

reklama
Dorotka zgadzam sie z Magdasf. Ja Nikoli tez nie planowałam tak jak i Samiego ale rownie mocno kocham te dzieci i tez czekama z utesknieniem. Ja kiedys tez straciłam ciąże i wiem co czujesz. Ale nie mozesz w ten sposób mowic ze te chciane sa barzdiej wyczekiwane. Bo to nie ma reguły:tak:
Martynka ja uwielbiam składac meble. Normalnie szok. Ale wam zazdroszcze:))
Kurde mam nadziej ze niezrobia mi jazdy z pazurami bo mam zwykłe (ten francuski) i lekko za opuszki wiec tez nie długie. Najwyzej zamiast bólu porodowego bede miał ból oderwanych paznokci:-D:-D:-D

Witajcie Kochane
DZIĘKUJĘ ŻE TRZYMAŁYŚCIE ZA NAS KCIUKI I ZA GRATULACJE.JESTEŚCIE KOCHANE!!!
Melduję się po 9 dniowym pobycie w szpitalu:crazy:
Chyba nie zdołam nadrobić zaległości...
Jesteśmy z małym już w domu...Malutki grzeczny ale chyba jest w szoku bo znowu zmienił mu się apartament.:sorry2: Cieszę się że coraz więcej październikowych maluszków. Trzymam kciuki za mamusie które mają poród przed sobą:-)

Dziewczyny mi nie chodzilo o to ze jak sie dziecka nie planuje to sie na niego az tak nie czeka jak na planowanego Ja pisalam tylko jak jest z moja mama a wy to chyba za bardzo wzielyscie do siebie :-(
Ja to pisalam tylko pod kontem mojej mamy :-)
Ja wiem ze moja mama tak nie przezywala jak my mielismy sie urodzic i dlatego ona mnie czasem nie rozumie dlaczego ja to tak przezywam A ja jakbym nawet OLIWI nie planowala to pewnie tez tak samo bym ja kochala jak teraz :-)

GOSIU dokladnie ja tak samo czuje ze jak sie dzien konczy to jest coraz blizej finalu :-)
MAGDASF1 przeciesz ja jej na hama nie wyciagne Juz jakos w tym tygodniu inaczej do tego podchodze Rano mysle sobie ze moze to bedzie dzis ale nic z tym nie robie tylko czekam i czekam :-) Nawet teraz jak mnie juz cos boli to sie na tym tak nie skupiam jak jeszcze kilka dni temu bo mnie teraz zawsze brzuch boli itp wiec ja czekam na konkterny bol i wtedy zaczne myslec ze moze sie zaczyna A jak nie to po tp pojde na patologie i tam bede czekala na moaj Ksiezniczke :-)
CZARNA usmialam sie z tych paznokci Najwyzej bedziesz zdzierala je sobie na porodowce i bedziesz myslama o paznokciach a nie o skurczach hehehe

Ja oczywiscie caly czas LB ale ide chyba cos poprasowac m jeszcze do mnie nie dzwonil chyba jest chlopak zapracowany :-)

Hej byłam w szpitalu ale niemiałam ktg musiałam sie zarejestrowac, wiec i tak piątek, ale dobrzeze pojechałam bo w piątek mimo tego ze mam skierowanie i tak by mnie nieprzyjeli tak z marszu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jestem zła bo lekarz powinien mi to powiedziec a nie tak...Kupiłam dzis wozek :-D:-D:-Djest słodki:tak::tak::tak:pozdrawiam papa

Dorota ale sama sie napedzasz, kazda z nas ma juz pewnie dosyc "bycia w ciazy" bo kazda juz by chciala miec malenstwa przy sobie. Ja nie wiem jak twoja mama podchodzila do ciazy, i pewnie kazda z nas troche inaczej to przezywa bo kazda z nas jest inna, mamy lepsze i gorsze dni, jesdno jest pewne kiedys urodzimy:-D
Zoche przenosilam 13 dni i wiem jakie to jest czekanie, mialam 3 razy podawana oxytocyne i nic, ona sama wiedziala kiedy ma przyjsc na swiat (ps troche z pomoca przyszla polozna robiac masaz szyjki macicy), dla mnie wywolywanie porodu przed terminem jest bardzo egoistyczne, oczywiscie jesli nie ma wskazowek medycznych. Zobaczysz ze te ostatnie dni mina ci szybko, a potem juz tylko bedziemy marzyly o chwili spokoju i snu:-);-):tak:
Ja teraz czekam bo coz innego mi zostalo...troche pomarudze , poplacze jackowi i na tym sie konczy moja "moc":-D:-D:-D

MAGDA zgadzam sie z toba w zupelnosci Ale ja przeciesz nie ide wywolywac przed TP :-)
Jakos sie teraz tez nastawilam na CZEKANIE I CZEKANIE oczywiscie chyba tak jak kazda czasem czeka sie lepiej a czasem gorzej bo to zalezy od naszego dnia I raz jest lepszy a raz gorszy i musimy sobie pomarudzic A to ze chce juz urodzic to chyba normalne i nie ja sama chce miec juz to za soba :-)
Wiem ze ten czas minie wiec czekam :-)

reklama
cześć dziewczyny

qurcze, tęsknie za wami, naprawde serio, ale naprawdę brakuje mi kilku godzin w ciągu doby... W domu mase roboty, jak uda sie wprowadzic do końca przyszłego tyg to będzie sukces. Zaraz lece tam posprzątać po zrywaniu tapet a tak naprawde padama już na r..j. no właśnie:baffled: Sory. ale dzis mam cały wściekło- ryczący dzień, oczywiście temat mamy. chce mi sie cholernie wyć ale k :wściekła/y: nie moge. nie moge. pójdę posprzątać to tam sie wyrycze i wyżyje.
nie moge. musze kończyć. ciągle łzy stoja mi w oczach i siłą sie powstrzymuje żeby nie wybuchnąć.
3majcie sie i dalej rozsypujcie dziewczyny. myślami jesteśmy z wami.pa!

Do góry