reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Paszport niemiecki

Tak jak pisze Kama
wyrobilam sobie paszport na ten nie wazny papier nie robili problemow :tak:
mowili ze on jest wazny niby caly czas,i nie traci waznosci choc u mnie data byla juz nie wazna ale to ma sie niby na cale zycie :tak: Zadzwon najlepiej do konculatu powiedza ci dokladnie co i jak :tak:

reklama
Witam was serdecznie
smile.png

Razem z meżem zastanawiamy się czy wyjechać do Niemiec na stałe czy pozostać w Polsce.Może zacznę od poczatku mamy 7 letnią córeczkę, która właśnie zaczęła naukę w klasie pierwszej ja niedawno dostałam papiery potwierdzające pochodzenie Niemieckie. Proszę mi powiedzieć, jak wygląda sytuacja na miejscu,jeżeli zjawię się w Niemczech, jak długo muszę czekać na mieszkanie socjalne?Czy muszę je sama znaleźć?Czy podstawą dostania mieszkania socjalnego jest wcześniejszy meldunek? Jak wygląda sprawa z pracą w Niemczech dla Polaka?Nie znamy języka niemieckiego, . Na początku wiem, że nie będzie łatwo, będziemy musieli skorzystać z pomocy państwa. Proszę o odpowiedź.Sama już sie w tym wszystkim gubie nie wiem od czego zacząć i czy w ogóle wszystko zaczynać? Proszę o jakiekolwiek rady z góry dziękuję i pozdrawiam.

Do góry