reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Cześć dziewczyny,
codziennie czytam ale nie mam za bardzo czasu sklecić kilku zdań.
Ponieważ jade jutro na wizytę chciałam sobie przy okazji zrobić kilka badań w diagnostyce,
a tu piszecie, że coś tam nie halo ...? myślałam, że to normalne dobre laboratorium, zawsze tam
robię badania będąc w Rzeszowie.
nuna25 - Czemu ten doktor aż łapie się za głowę,że tam się zrobiło badania??? :szok:

Jup jak go zapytałam to powiedział, że mają tam stary i niedokładny sprzęt. Ja też wcześniej wszystkie badania robiłam tam, ale po tym moim przypadku z toxo to się sama zaczęłam zastanawiać.

Goyah ja jak zrobiłam toxo w diagnostyce to oby dwa IgG i IgM miałam dodatnie. Jak mi dr T. KLuz zasugerował abym powtórzyłam to badanie na lwowskiej (mimo że on sam pracuje na Szopena), to chciałam zrobić tylko awidność, aby wiedzieć czy to nowe czy stare zakażenie, ale akurat tam w labiuratorium najpierw musiałam zrobić IgM i dopiero jak wychodzi dodatnie to można zrobić awidność, no i wyszło mi ujemne, więc awidności robić już nie musiałam. No ale strachu się najadłam. NO i badania te są tam połowę tańsze niż w Diagnostyce zapłaciłam!

reklama
Madziula to się wyczekałaś ale skoro wyniki w porządku więc dobrze jest :)
My po kolejnej wizycie i usg, wszystko jest w porządku kolejne badania na następny raz i Nuna właśnie tez mam zrobić tylko Igm więc sobie podjadę na lwowską pewnie bo już w medyku nie będę robiła żeby znów się nie denerwować.

Goyah ale ten czas leci :) dopiero co pamiętam jak się zastanawiałaś nad in vitro a już jesteś w 22 tyg. :) masakra :)
Na lwowsiej jest tak, że najpierw musisz podejść na SOR, czyli Odział Ratunkowy, tam podbierają próbki krwi, potem trzeba za to zapłacić w kasie, na parterze w tym samym skrzydle co SOR, no a potem zazwyczaj chcą aby samemu zanieść do laboratorium w piwnicy, od strony wejścia głównego do szpitala :) tak, wiem, trochę zabawy z tym, ale najważniejsze aby wyniki były wiarygodne.

reklama
Madziula, dzięki za info Zazwyczaj wszystkie badania tam robię i nigdy nie było niespodzianek Jedyne co doskwiera, to okropne kolejki, zwłaszcza rano oczywiście

ANULA, jesteś już po? Daj znać, co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Do góry