reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

reklama
Majeczka AMH to badanie wyznaczające poziom twojej płodności. Badanie kosztuje ok 150 zł i naprawdę dużo mówi jeżeli chodzi o jakość komórek i to jak długo jeszcze będziesz miesiączkowała. To tak mniej więcej w skrócie. Jeżeli twoje FSH w 2 lub 3 dc jest bardzo wysokie to świadczy o wyczerpującej się rezerwie jajnikowej. Miałaś robione podstawowe hormony w 2-3 dc?? I ile masz lat??
To moim zdaniem podstawowe wyznaczniki czy in vitro czy laparoskopia. Jajowody oczywiście są twoim problemem, ale bez podstawowej diagnostyki nie wiesz czy jedynym. Znam dziewczynę, która próbowała na siłę udrożniać jajowody przez 2 laparoskopie a międzyczasie przestała miesiączkować, a miała wtedy 38 lat i jedno dziecko. Na tym forum każda z nas radzi drugiej żeby nie popełniała błędów, które same popełniałyśmy, lub unikały sytuacji gdy wiemy o sytuacji że ktoś je popełnił. Czasem czytamy kogoś i wydaje się przemądrzały, a tak nie jest. Czasem ten ktoś chce nas uchronić przed czymś co sam bardzo długo odkrywał.
Celem forum jest jak najszybsze zajście w ciąże i urodzenie zdrowego dzidziusia. A tego niewątpliwie wszystkim Wam życzę. :-)
Dzięki JUP:-) i zapraszam wszystkie dziewczyny "nowe" o zrobienie podpisów, bo to znacznie ułatwia korespondencję.

Ostatnia edycja:
Rea mam 29 lat, 2 ciąże za sobą, jednego synka co kończy 6 lat w tym roku w grudni, jedna ciąża - obumarła w 10 tc. Mam za sobą poród przez CC,w trakcie drugiej ciąży doszło do niedrożności jelit - więc operacja. Na tej podstawie podejrzenie niezdrożności jajowodów, sprawdzone przez hsg. Co dalej należy do mojej decyzji. Nie miałam innych badać, mam się teraz zgłosić w drugiej połowie sierpnia do gina i wstępnie mam klepniety termin laparo na 8 września

AMH to badanie wyznaczające poziom twojej płodności. Badanie kosztuje ok 150 zł i naprawdę dużo mówi jeżeli chodzi o jakość komórek i to jak długo jeszcze będziesz miesiączkowała. .
Dokładnie... AMH to ocena rezerwy jajnikowej, a na Warzywnej w lab. to badanie kosztuje około 90 zł i na wynik czeka się do 10 dni! robiłam - warto wiedzieć co i jak :tak:

Ciężaróweczki jak to jest u nas z prenatalnymi? Mi dr.K powiedział że nie ma wskazań i nie zrobię na NFZ tylko prywatnie. A mnie sie wydaje ze in vitro jest wskazaniem. Jak to było u was?

Witam wszystkie "nowe" dziewczyny i oczywiście życzę owocnych starań:-)

Milena cudne suwaczki:tak: Jęsli chodzi o badania prenatalne, to in vitro nie jest rzeczywiście wskazaniem do ich zrobienia, ale ja myślę, że i tak warto, zawsze to jest już jakaś wstępna wiedza W moim przypadku, czyli po 35r.ż badania te były bezpłatne, więc jak tylko poprosiłam o skierowanie, to lekarz bez problemu mi wypisał i oczywiście je zrobiłam.Bo ja jestem zdania, że niewiedza jest gorsza nawet od najgorszej prawdy. Ale nie ma co oczywiście zakładać najgorszego, grunt to zdrowe podejście i wiara, że wszystko jest ok:-)Bo tak jest!!!!!!!!:tak:

Co u mnie? weszłam w 2 trymestr i powiem Wam, że czuję się wyśmienicie. Wcześniej też nie było najgorzej, jedynie senność i zmęczenie mi dokuczały, teraz to już minęło Ponoć właśnie drugi trymestr jest najpiękniejszym okresem ciąży.

Pozdrawiam Was kochane i czekam na kolejne dobre wieści!!!!!!!

Dziewczyny poradzicie mi bo już kompletnie nie wiem...
dziś 1 dc zwykle zglaszam się do dr 2-3dc i wtedy jest oglądanie
9-10 dc do tej pory mialam ładne 20 mm pecherzyki i dostawałam zastrzyk na peknięcie.
W poprzednim cyklu miałam laparo, no i od tego cyklu miałam się zglosicic do dr.
Tymczasem dr na urlopie...Co robić? :eek:
no i to miała być 1 wizyta po laparo...
Mam dość, nie wiem co robić.Na dodatek w pon. do pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Jup idź do dr S lub H
Szkoda tracic tego cylku zwłaszcza, że po laparoskopii są większe szanse. A nawet jak się nie uda to bedziesz miała w karcie kolejna stymulację a to może się przydac jeżeli potrzebne będzie ivf.

Ja w ubiegłym roku równiez trafiłam na urlop dr i udałam sie do S i byłam bardzo zadowolona. nawe zastanawiałam sie czy sie nie przepisac do niego :))

Do góry