reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Parcie na pęcherz

agutek_

Fanka BB :)
Hej ☺️
Od dwóch dni czuję dziwne parcie na pęcherz. Dokładniej odczuwam dziwny nacisk na cewce moczowej, ale nie zawsze mam pełen pęcherz 🤷🏼‍♀️. Chodzę dość często siusiu, ale nie sprawia mi to jednak żadnego bólu. Czasami czuję, że potrzebuję iść do toalety a ledwo co w ogóle wysiusiam. Jestem 11dpo i szukałam już trochę informacji, że to może być objaw przed miesiączką albo nawet wczesny objaw ciąży. Tego drugiego nie wykluczam, ale jeszcze nie wykonywałam testu. Czy któraś z was miała tego typu odczucia i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? 🤔

Ostatnia edycja:
reklama
Hej [emoji3526]
Od dwóch dni czuję dziwne parcie na pęcherz. Dokładniej odczuwam dziwny nacisk na cewce moczowej, ale nie zawsze mam pełen pęcherz [emoji2372]. Chodzę dość często siusiu, ale nie sprawia mi to jednak żadnego bólu. Czasami czuję, że potrzebuję iść do toalety a ledwo co w ogóle wysiusiam. Jestem w 11dc i szukałam już trochę informacji, że to może być objaw przed miesiączką albo nawet wczesny objaw ciąży. Tego drugiego nie wykluczam, ale jeszcze nie wykonywałam testu. Czy któraś z was miała tego typu odczucia i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? [emoji848]
11dc to ciąży na pewno nie ma. Możliwe, że jakaś infekcja lub zapalenie.

Hej ☺️
Od dwóch dni czuję dziwne parcie na pęcherz. Dokładniej odczuwam dziwny nacisk na cewce moczowej, ale nie zawsze mam pełen pęcherz 🤷🏼‍♀️. Chodzę dość często siusiu, ale nie sprawia mi to jednak żadnego bólu. Czasami czuję, że potrzebuję iść do toalety a ledwo co w ogóle wysiusiam. Jestem w 11dc i szukałam już trochę informacji, że to może być objaw przed miesiączką albo nawet wczesny objaw ciąży. Tego drugiego nie wykluczam, ale jeszcze nie wykonywałam testu. Czy któraś z was miała tego typu odczucia i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? 🤔
W 11 dc to mogło nawet jeszcze owulacji nie być, a ci dopiero mówić o zagnieżdżeniu i objawach ciąży.

Zapalenie pęcherza. Nasiadówki z siana i kory dębu, nagrzewania okładami pęcherza, furagina, duzo pić. Ewentualnie lekarz.

Hej ☺️
Od dwóch dni czuję dziwne parcie na pęcherz. Dokładniej odczuwam dziwny nacisk na cewce moczowej, ale nie zawsze mam pełen pęcherz 🤷🏼‍♀️. Chodzę dość często siusiu, ale nie sprawia mi to jednak żadnego bólu. Czasami czuję, że potrzebuję iść do toalety a ledwo co w ogóle wysiusiam. Jestem 11dpo i szukałam już trochę informacji, że to może być objaw przed miesiączką albo nawet wczesny objaw ciąży. Tego drugiego nie wykluczam, ale jeszcze nie wykonywałam testu. Czy któraś z was miała tego typu odczucia i mogłaby się podzielić swoim doświadczeniem? 🤔
U mnie to był objaw zapalenia :( Polecam zrobić badanie moczu, nawet podstawowe po prostu

Autorka nie wyklucza ciąży, więc furaginy nie powinna przyjmować.
Tak, ponieważ współżyłam bez zabezpieczenia dzień przed wypadającą owulacją. Nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, nie sądzę też by to było zapalenie. Nie wiele na to wskazuje, a tym bardziej dzisiaj już jest łagodniej z odczuwaniem parcia. Jednakże dalej chodzę często siusiu, nawet jak nic nie piję 🤷🏼‍♀️. Zauważyłam też brak apetytu pomimo, że czuję się głodna… Denerwuję się sama na siebie, że nawet nie wiem, co mogłabym zjeść by było dobrze 😅🙈.

reklama
Tak, ponieważ współżyłam bez zabezpieczenia dzień przed wypadającą owulacją. Nigdy nie miałam problemów z pęcherzem, nie sądzę też by to było zapalenie. Nie wiele na to wskazuje, a tym bardziej dzisiaj już jest łagodniej z odczuwaniem parcia. Jednakże dalej chodzę często siusiu, nawet jak nic nie piję 🤷🏼‍♀️. Zauważyłam też brak apetytu pomimo, że czuję się głodna… Denerwuję się sama na siebie, że nawet nie wiem, co mogłabym zjeść by było dobrze 😅🙈.
Jeżeli to objawy ciąży to test będzie już pozytywny. Objawy pojawiają się wraz z hormonem ciążowym, nie wcześniej. Sprawdź potencjalną ciążę, a jak test będzie negatywny to zadbaj i pęcherz.

Do góry