reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Papierki lakmusowe?

89karola80

Fanka BB :)
Hej dziewczyny 🖐️
Zastanawiam się nad kupnem papierów lakmusowych, aby ewentualnie sprawdzić czy nie sącza sie wody płodowe. Mam jednak pytanie 🤔 PH mojego moczu wynosi 7, z tego co się dowiedzialam to PH wód plodowych wynosi powyżej 6.5. Czy w zwiazku z tym wynik nie będzie zafalszowany? Czy ja coś źle rozumie? 🤭

reklama
Rozwiązanie
Ja dopiero kończę 4 miesiac. Mocz i posiew wyszedł dobry, nic nie piecze, nie swędzi. A ja mam obsesję na punkcie saczacych się wod 🤷‍♀️ Po nocy jak wstaje to mam całą wkładkę wodno-żółta, czasem nawet lekko pomarańczowa 🤔 A w dzień spokój 🤷‍♀️
pH wód jest zasadowe bardziej ok 8,5,-9, więc papierek staje się niebieski.
pH 7 jest obojętny, więc nie będzie się zabarwiać.

A odpowiadając na Twoje pytanie - to wynik nie będzie zafałszowany. Ale nie musi oznaczać wód płodowych. Może to być wynikiem np. infekcji.

Ja dopiero kończę 4 miesiac. Mocz i posiew wyszedł dobry, nic nie piecze, nie swędzi. A ja mam obsesję na punkcie saczacych się wod 🤷‍♀️ Po nocy jak wstaje to mam całą wkładkę wodno-żółta, czasem nawet lekko pomarańczowa 🤔 A w dzień spokój 🤷‍♀️

Rozwiązanie
Do góry