reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panikuje.

agusiaaa2

Początkująca w BB
PANIKUJE! wiem że nie pierwszy raz,dlatego przepraszam was
Dziś jem 5 tabletkę z pierwszego blistra w życiu, stosunek niezabezpieczony prezerwatywą, jednak mój chłopak nie doszedł we mnie,ale zmaga się on z dużą ilość prejekulatu.
Wczoraj zakończył mi się okres,ale dziś jeszcze troszkę było,bardziej w formie plamień.
Czy jest powód do nie pokoju, ciąży? Dziś jest 5 dzień cyklu.
W głowie pojawia mi się myśl o tabletce dzień po.

reklama
Rozwiązanie
U
Tylko pytanie po co się tak stresować, przecież ta panika odbiera całą radość i przyjemność z seksu...
A jeśli ktoś ma takie podejście, jak autorka, to nawet tabletki+prezerwatywy mogą się nie sprawdzić, bo "a może za późno założył", "a może preejakulat się dostał do środka", o tym, co wyżej napisałaś nie wspominając... I zawsze się znajdzie jakiś powód do zmartwień.
Moim zdaniem autorka po prostu jeszcze do seksu nie dojrzała i niepotrzebnie się z tym spieszy...
Dokładnie! Także może autorko przemyśl
Dokladnie tak jak dziewczyny pisza jesli wzielas w pierwszy dzisn cyklu tojedted bezpieczna. Bralam tabletki 10 lat nie zawsze regularnie i nic sie nie przytrafiło. Jak chcialam zajsc w ciaze to odstwilam i zaszlam bez problemu teraz nie biore od kilku miesiecy i znowu jestem w ciazy. Wiec jesli bralam tyle lat i nic nie bylo a teraz nie biore i jest odrazu to znaczy ze dzialaja tak jak powinny. Ja wlasnie bralam tabletki zeby miec komfort psychiczny i sie nie zamartwiac czy w danym cyklu cos sie stalo czy nie.

reklama
Właśnie,żeby uniknąć tego stresu zdecydowałam się na tabletki, przy czym w zamyśle jest stosować podwójne zabezpieczenie.
Jednak sytuacja wyszla jaka wyszła i w tamtym momencie w głowie miałam,że niby mają być skuteczne od 1 dnia,że to dzień zaraz po okresie itd. A jednak po czasie od razu stres, panika...

Właśnie,żeby uniknąć tego stresu zdecydowałam się na tabletki, przy czym w zamyśle jest stosować podwójne zabezpieczenie.
Jednak sytuacja wyszla jaka wyszła i w tamtym momencie w głowie miałam,że niby mają być skuteczne od 1 dnia,że to dzień zaraz po okresie itd. A jednak po czasie od razu stres, panika...
Domyślam się że jeżeli tak panikujesz i zaczęłaś je stosować pierwszy raz to jakiś czas jeszcze będzie panika typu :"czy napewno tabletki działają" "czy jak wzięłam tabletkę godzinę później niż zawsze to się nic nie stanie " bądź "zapomniałam tabletki i co teraz " itp itp

Domyślam się że jeżeli tak panikujesz i zaczęłaś je stosować pierwszy raz to jakiś czas jeszcze będzie panika typu :"czy napewno tabletki działają" "czy jak wzięłam tabletkę godzinę później niż zawsze to się nic nie stanie " bądź "zapomniałam tabletki i co teraz " itp itp

Tylko pytanie po co się tak stresować, przecież ta panika odbiera całą radość i przyjemność z seksu...
A jeśli ktoś ma takie podejście, jak autorka, to nawet tabletki+prezerwatywy mogą się nie sprawdzić, bo "a może za późno założył", "a może preejakulat się dostał do środka", o tym, co wyżej napisałaś nie wspominając... I zawsze się znajdzie jakiś powód do zmartwień.
Moim zdaniem autorka po prostu jeszcze do seksu nie dojrzała i niepotrzebnie się z tym spieszy...

Dokładnie! Także może autorko przemyśl

Rozwiązanie
Do góry