reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pan Kotek było chory...:(

niekat

Fan(ka)
Miasto
Radom
Zakąłdam ten wątek zęby informacje o chorobach naszych pociech i ich leczeniu były przejrzyście poukłdane - będzie łatwiej znaleśc pomoc bo nie wszysckie dzieci chorują w jednym czasie:tak:

zacznę od ospy Oliwii w Nowy Rok rozpoczętej od bólu brzuszka w Sylwestra, wymiotów i biegunki nad ranem a teraz wyglada jak członek dzikiego plenienia z Afryki (na zamkniętym dam fotki)
podaję jej Heviran i Calcium, smaruję płynnym pudrem i pozwalam oglądac cały dzień bajki bo na nic nie ma siły:baffled:

reklama
Zdrówka dla Oliwi :-* Niech szybko wraca do zdrowia !!! Żeby szybko przeszło !!!

My mamy za sobą pierwsze przeziębienie z antybiotykiem w tle:
Ospamox, eurespal,zyrtec,calcium,nosivin i na noc smarowanie Pulmex baby
Po wigilijnej wizycie w szpitalu i zmianie antybiotyku wkoncu przechodzi.

OO już jest nowy wątek :-) super.No to u nas w sumie podobno wirusówka się zaczęła i mamy zinnat,syropek prawoślazowy i nasivin.Narazie gorączki brak ale kaszelek okropny:-(

Dziewczyny, pomóżcie... Jola ma gorączkę (39 stopni) i do tego rozwolnienie... co mogę jej podać na biegunkę? Podałam już Ibufen...

Zdrówka dla chorowitków

Beti z tego co wiem to powinno się podawać dużo picia by zapobiec odwodnieniu. Po za tym raczej z lekami ci nie poradzę, może w aptece się poradź. Z ta goraczką to niepokojace wiec ja bym sie wybrala do lekarza jutro gdyby sie nie poprawilo.

O kurcze, smutny wątek, ale cóż ... potrzebny

Niekat - zdrówka dla Oli :-* pewnie Precelek tez złapie :-(

U nas był już szpital i niestety wróciła z katarkiem, a od wczoraj straszny kaszelek dołączył. Ide jutro do Dr :-( znalazłam w domu Eurespal ale nie wiem czy sama jej to podawać bez konsultacjii :baffled:

Mam nadzieję, że będzie lepiej... na razie mała jest ma maminym mleczku i wodzie bo inne produkty nie wchodzą w grę... zaraz zrobie trochę mleka na noc na śpiocha
podaję teraz Paracetamol i spada... zobaczymy jak nam noc minie
:sorry2:

Weronikaa, ja też bym nie podawała... jeden dzień nic się nie stanie jak poczekasz:tak:

weronika ja też bym poczekała do jutra...
własnie sie boję ze Marcel też złapie a jak ja mu wytłumaczę zę nie wolno się drapać:confused:Oliwia to rozumie i jak juz nie mozę wytrzymać to każe sie masować zeby nei swędziała abo pazurki ma schowane:dry:no a Marcel i tak się drapie przeokropnie bo niestety znów na szyjce ma wysypkę:-(sił brak juz bo co jedna maśc pomaga na tydzień a potem wraca:-(
co do Oliwii do beti na zamknietym pytała czy tylko buzię ma wysypaną... niestety całe ciałko.Plecy najgorzej i brzuszek potem no i buzia ale na szczęscie już się to ładnie zalecza i goi bo większosć już krostek popępkała lub potraktowane pudrem nie wyrosły na bardzo i sie wchłaniają:tak:

reklama
Ja tak szybciorem dziewczyny:sorry2:
Beti przy biegunce należy ograniczać mleko - ja bym zrezygnowała ze sztucznego i podała inny produkt. Ja pytałam z racji wyjazdów leakrki co w razie czego podać na biegunkę i pozwoliła smectę - jedna saszetka na dzień w całości lub podawana małymi porcjami nie zaszkodzi dzieciom w wieku naszych maluchów. Na gorączkę - wiadomo + chłodne okłady na karczek i czółko - moja siostra tak zgoniła girączkę synkowi w Sylwestra:szok:
Weronika jak u moich chłopaków coś się rozwija to podaję dawkę eurespalu nawet jeśli idę do pediatry na następny dzień - przez te kilka godzin może się coś rozwinąć, a e jest przeciwzapalny - oczywiście dawki są zawsze ustalone przez lekarza i napisane na opakowaniu (tak nam nawet pediatra poradziła). Oczywiście informuję lekarkę, że podałam jak już jestem na wizycie i jeszcze nigdy nie powiedziała, że źle zrobiłam:tak:
Zdrówka dziewczyny dal Was i dzieciaczków
Niekat świetny tytuł wątku:rofl2:

Do góry