reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pamiętnik ciąży + pierwsze lata życia

w sumie nic mi na ten temat nie wiadomo, ale jakiś teścik pewnie jeszcze gdzieś się znajdzie więc zrobię próbę
i schowam do pudełeczka :)))))))))))))))))))

reklama
fajowy pomysł z pamiętnikiem! chociaż znając siebie, po dwóch dniach będzie po wszystkim. dlatego pudełko mi się podoba bardziej, bo systematyczności nie wymaga, a testy zachowane mam i już mogę wrzucić;
może żeby jedno z drugim pogodzić - wpisy z pamiątkami - można do pudełka od czasu do czasu wrzucić jakiś liścik, ja sama do siebie kiedyś taki napisałam, jak miałam 15 lat, z przykazem otwarcia po 30-ce. i cholera gdzieś się zgubił, ale poszukam. pamiętam że tam bardzo dużo ciekawych pytań było, łącznie z najważniejszym w życiu 15-latki: "czy już to zrobiłaś???" ;)

fajowy pomysł z pamiętnikiem! chociaż znając siebie, po dwóch dniach będzie po wszystkim. dlatego pudełko mi się podoba bardziej, bo systematyczności nie wymaga, a testy zachowane mam i już mogę wrzucić;
może żeby jedno z drugim pogodzić - wpisy z pamiątkami - można do pudełka od czasu do czasu wrzucić jakiś liścik, ja sama do siebie kiedyś taki napisałam, jak miałam 15 lat, z przykazem otwarcia po 30-ce. i cholera gdzieś się zgubił, ale poszukam. pamiętam że tam bardzo dużo ciekawych pytań było, łącznie z najważniejszym w życiu 15-latki: "czy już to zrobiłaś???" ;)

Myślałaś o tym w wieku 15 lat?? Jaaaaa... Hehehe:)
Fajny taki list:)

Na allegro są takie pudełka z misiem, ale ponad 50 zł kosztują i nie pomieszczą chyba rysunkó formatu A4:(

świetny pomysł :)

ja mam taką książkę o ciąży i rozwoju dziecka, co tam się kształtuje w poszczególnych tygodniach. jest też miejsce na zdjęcie usg i przemyślenia, pytania do lekarza prowadzącego, rady dla przyszłej mamy i bardzo fajne przydatne inne rzeczy ale jak będziemy na zakupach to kupuję wielki i gruby zeszyt i będę zapisywać wszystko, napisałam nawet jeden (bo brak weny) wiersz a z pamiątek mam tylko test pozytywny (chyba 5 właściwy :)).

Próbka wyszła :D
Pudełko jest - takie stalowe po wiśniach w likierze - póki co.
Zeszyt na pamiętnik z malowanymi Aniołkami jest.

tylko teraz zabrać się do roboty ;)

Pewnie napiszę jeszcze jakieś wiersze dla mojej kruszynki i dostanie też je w prezencie

Poeezja to coś co pozwala mi przetrwać w trudnych chwilach.

Moje spełnianie marzeń tomik "Melodia"
Tomik Melodia

I jakże warto się zatrzymać
i złapać w skostniałe ręce
obrazy snów
widziane na jawie

Bardzo fajny pomysł :)
Sama się nad takim czymś zastanawiałam jednak nie mam talentu do pisania
ani nawet ładnego charakteru pisma.
Trochę głupia wymówka ale potem by były tylko bazgroły :zawstydzona/y:
Jednak mam zamiar sobie założyć takie pudełko wszystko będę tam chować na pamiątkę :D

Ja też nie mam ładnego charakteru pisma, ale jak się nie śpiesze to w miare ja sama siebie moge odczytac. Szukam pudełka cały czas na pamiątki:D

Zuzia czasami dostaje również teksty piosenek - Zuzia lalka nieduża lub fragmenty smsów swoich rodziców - bajek moich pisanych do mojego hehe:)

reklama
Fiolka bazgroły bazgrołami - możesz pisać drukowanymi i na pewno nie jedną piękną rymowankę ułożyłabyś dla swojej dzidzi.

Ainhoa ja też zastanawiam się nad takim samym imieniem dla córki ;)

Do góry