reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie do szpitala bliźniaki

Hej kobitki. Mam dylemat i liczę na pomoc. Myślę w co się spakować do porodu bliźniaków. Czy duża walizka wakacyjna (77cm)to nie przesada ? Bo przecież tych rzeczy się nazbiera i dla mamy i dla dzieci. Licząc przy cc koło 5 dni w szpitalu. A nie wyobrażam sobie latać później z reklamowkami ;)

reklama
Rozwiązanie
Nie moga wszystkich dzieci w jeden recznik wycierac. To jest szpital. Nawet w zlobkach sa rygorystyczne zasady i warunki co do higieny dzieci a co dopiero w szpitalach. A jesli rodzilyscie w szpitalach gdzie jest watpliwa higiena albo bywaly przypadki zaniedbania to takie sprawy nalezy zglaszac. Warto tez przed wyborem szpitala zaczerpnac opini innych matek itd. Pampersy chusteczki i masc do dupci w kazdym szpitalu trzeba miec swoje. Mi chodzilo jedynie o to ze nie ma co szalec z tobolkami do szpitala. Mozna sie zapakowac na dwie walizki a wyjdzie na to ze (nie daj Boze nikomu nie zycze tego) trzeba bedzie zostac w szpitalu na kilka tygodni i nawet te dwie walizki nie wystarcza. A moze byc tak ze zostanie sie trzy piec dni i na darmo...
Napewno staniki przystosowane do karmienia piersią oraz wkładki laktacyjne, majtki poporodowe w aptece dostaniesz. Laktator napewno, koszule masz też specjalne do karmienia piersią. Ręczniki, mydło do higieny intymnej (po porodzie bardzo przydatne. Tutaj jeszcze mam listę która w szpitali wisiała

Załączniki

• Screenshot_20190228_213708.jpg
    Screenshot_20190228_213708.jpg
    113,6 KB · Wyświetleń: 209
reklama
Nie moga wszystkich dzieci w jeden recznik wycierac. To jest szpital. Nawet w zlobkach sa rygorystyczne zasady i warunki co do higieny dzieci a co dopiero w szpitalach. A jesli rodzilyscie w szpitalach gdzie jest watpliwa higiena albo bywaly przypadki zaniedbania to takie sprawy nalezy zglaszac. Warto tez przed wyborem szpitala zaczerpnac opini innych matek itd. Pampersy chusteczki i masc do dupci w kazdym szpitalu trzeba miec swoje. Mi chodzilo jedynie o to ze nie ma co szalec z tobolkami do szpitala. Mozna sie zapakowac na dwie walizki a wyjdzie na to ze (nie daj Boze nikomu nie zycze tego) trzeba bedzie zostac w szpitalu na kilka tygodni i nawet te dwie walizki nie wystarcza. A moze byc tak ze zostanie sie trzy piec dni i na darmo bedziemy wozic rzeczy. Ja mialam walizke spakowana juz w 6/7 miesiacu bo "przygotowalam" sie na to ze ciaze mnogie koncza sie zazwyczaj przed terminem. Wszystko potoczylo sie tak ze wyladowalam na patologii ciaz i wedrowalam najpierw na porodowke potem do pokoju na oddzial potem znowu na porodowke i ta walizka jezdzila ze mna. A maz i tak musial dowozic mi ciuchy.

Rozwiązanie
Do góry