reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Padaczka, mioklonie padaczkowe, wzdrygania

Lipcówka

Zaangażowana w BB
Witam Mamusie!
Moja 6 miesięczna córeczka ma od tygodnia (zaobserwowaliśmy) takie dziwne pojedyncze wzdygniecia ramion, główki. Nie traci świadomości, bawi się. Nie płacze. Rozwija się do tej pory dobrze.
Jestemy po wizycie u neurologa i czekamy na eeg i usg przezciemiaczkowe. Powiedział ze może to nic a może objaw padaczkowy.
Czy są tu podobne przypadki z rozpoznana padaczka lub dziecko poprostu takie jest?!

reklama
Moje dziecko zatrzymywało się w trakcie zabawy. To trwało 30 sekund. Potem miała mioklonie jak zasypiala. EEG zarejestrowało wyładowania. Moja córka jest wcześniakiem powylewowym. Neurochirurg był gotów wypisac receptę na leki. Natomiast pani neurolog, dobry neurolog powiedziała, że obserwujemy. Bo skoro dziecko się rozwija, to wg niej te wyładowania wynikają z uszkodzenia mózgu. Sa jak zawieszanie się komputera kiedy ma za dużo bodźców. Powtarzaliśmy EEG i ilość wyładowań się zmniejszała. Póki co mam dziecko bez padaczki. Zaczynaliśmy ok 1,5 roku. Dziś córcia ma 4 latka i nie ma mioklonii ani zatrzymań.

Moje dziecko zatrzymywało się w trakcie zabawy. To trwało 30 sekund. Potem miała mioklonie jak zasypiala. EEG zarejestrowało wyładowania. Moja córka jest wcześniakiem powylewowym. Neurochirurg był gotów wypisac receptę na leki. Natomiast pani neurolog, dobry neurolog powiedziała, że obserwujemy. Bo skoro dziecko się rozwija, to wg niej te wyładowania wynikają z uszkodzenia mózgu. Sa jak zawieszanie się komputera kiedy ma za dużo bodźców. Powtarzaliśmy EEG i ilość wyładowań się zmniejszała. Póki co mam dziecko bez padaczki. Zaczynaliśmy ok 1,5 roku. Dziś córcia ma 4 latka i nie ma mioklonii ani zatrzymań.
Wspaniały finisz, oby już tak zostało i życzę Wam dużo zdrowia! 🍀