Hej dziewczynki. I znowu kolejny problem... Czasami zastanawiam się czy urodzę szczęśliwie dzieciątko... Moje pytanie to Czy któraś z Was miała paciorkowca typu b we wczesnej ciąży? Czy miałyście jakieś powikłania, czy z dzieciątkiem wszystko było dobrze? Obecnie jestem w 8 tc i znowu się boję... Lekarza mam jutro i przejmuję się, że znowu będę miała antybiotyk...
reklama
Rozwiązanie
A ile podany doustnie antybiotyk dziala.na to gbs orientuje sie ktoras ?
Zdaje się że zwykły augumentin ale nie jestem pewna. Po trzech tyg w posiewie nic już nie było.A mogę wiedzieć jaki to był antybiotyk?
reklama
Michalina1993
Fanka BB :)
Mi wykryli po tym jak mi wody odeszły. Antybiotyk dostałam na ok godzine przed porodem. Po porodzie synek miał zalożony wenflon i dostawał antybiotyk przez kolejne 3 dni.
Dziękuję za odpowiedź. PozdrawiamZdaje się że zwykły augumentin ale nie jestem pewna. Po trzech tyg w posiewie nic już nie było.
Czemu miałaś robiony test na obecność paciorkowca? Z tego co wiem testy się robi przed porodem, jak wyjdzie dodatni to w trakcie porodu podaje się antybiotyk- ja tak miałam.
poszlam z uplawami w 7tc i cos mnie jakby kulo w pochwie i przez to zrobil mi wymaz z pochwy no i wyszedł paciorkowiec... juz bylam właśnie u lekarza dostalam duomox co 12h i gynalgin i znowu stres czy to brac...Czemu miałaś robiony test na obecność paciorkowca? Z tego co wiem testy się robi przed porodem, jak wyjdzie dodatni to w trakcie porodu podaje się antybiotyk- ja tak miałam.
Kurcze ciężko mi powiedzieć bo z tego co słyszałam to paciorkowce i inne bytuja normalnie w pochwie tylko ich przerost dodaje objawy i są uciążliwe. Masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem ?poszlam z uplawami w 7tc i cos mnie jakby kulo w pochwie i przez to zrobil mi wymaz z pochwy no i wyszedł paciorkowiec... juz bylam właśnie u lekarza dostalam duomox co 12h i gynalgin i znowu stres czy to brac...
no i ponoć mam przerost i za malo kwasu mlekowego więc po gynalginie mam brac lactowaginal i kwas borowy (również nie zalecany w ciąży)... już sama niewiem co mam robić bylam u innych lekarzy wcześniej i sie zawiodlam jestem po 2 stratach... ten to juz chyba ostatnia deska ratunkuKurcze ciężko mi powiedzieć bo z tego co słyszałam to paciorkowce i inne bytuja normalnie w pochwie tylko ich przerost dodaje objawy i są uciążliwe. Masz możliwość skonsultowania z innym lekarzem ?
kasiaaaaaa
Fanka BB :)
Ja wlasnie wrocilam dzis od gin i dostalam. Wynik gbs dodatni. Zostalo mi 27 dni do porodu i zlecil branie antybiotyku juz od dzisiaj. Dostalam zinnat. Czy ktoras orientuje sie czy mimo to bede musiala przed porodem tez dostać? I ile taki antybiotyk dziala ?
reklama
Myślę że jeśli lekarz zna Twoja historię to nie będzie działał na niekorzyść. Zdarzają się infekcje w ciąży i to się leczy bo nieleczona jest zagrożeniem. 3 mam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło, staraj się nie zamartwiać;*no i ponoć mam przerost i za malo kwasu mlekowego więc po gynalginie mam brac lactowaginal i kwas borowy (również nie zalecany w ciąży)... już sama niewiem co mam robić bylam u innych lekarzy wcześniej i sie zawiodlam jestem po 2 stratach... ten to juz chyba ostatnia deska ratunku
Podziel się: