reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Owulacja , ciąza

Była , udało ale ale to ciąża biochemiczna wiec dostałam krwawienia w terminie miesiączki 😞 w tym miesiącu mam dostać miesiączkę za około 4 dni i mam nadzieje ze również się udało bo testy wychodzą pozytywne , kreski dosc wyraźne jak na kilka dni przed okresem , No i mam nadzieje ze ciąża się utrzyma .
Gratulacje 😚
Trzymam kciuki 🤞

reklama
A jak u Ciebie ?
U mnie był stosunek w 11dc czyli 14 września(cykle bardzo nieregularne), niby z obliczeń owulacja na dzisiaj.. Po przytulankach przez dwa dni bardzo bolało mnie podbrzusze i dół pleców (tak jak na okres). Rano miałam rozwolnienie, a w ciągu dnia zaparcia, gazy i bulgotanie w brzuchu, które utrzymuje się do dziś. A dzisiaj brzuch boli nieco inaczej bo bardziej taki ucisk i obniżona temperatura ciała (36,2°C).

Wiec poczekaj jeszcze tydzień i spróbuj zrobić test albo oznacz bHCG , ja zaszłam w ciaze ze stosunku 3 , 4 dni przed owulacja chociaż nie mam pewności czy była akurat tego dnia , mogło coś się przesunąć bo nawet nie czułam bólu owulacyjnego jak dotychczas , u mnie owulacja może wachac się + - 1 dzień , trzymam kciuki 😌

Wiec poczekaj jeszcze tydzień i spróbuj zrobić test albo oznacz bHCG , ja zaszłam w ciaze ze stosunku 3 , 4 dni przed owulacja chociaż nie mam pewności czy była akurat tego dnia , mogło coś się przesunąć bo nawet nie czułam bólu owulacyjnego jak dotychczas , u mnie owulacja może wachac się + - 1 dzień , trzymam kciuki 😌
Ja mam dziś tak jakby ból owulacyjny...😒 ale niegdy nie wiadomo czy to owulacja czy może ból poowulacyjny 🤔

A mam jeszcze pytanie 😌 Jaki ból odczuwasz gdy masz owulację? I czy ten ból zawsze jest taki sam przy każdym cyklu?

W tym cyklu wyjątkowo nie miałam takiego bólu typowego jak zawsze , tylko trochę kłuło mnie w podbrzuszu . A przeważnie mam ból jednostronny przy owulacji , i czuje dyskomfort przy zmianę pozycji np jak wstanę gwałtownie czy usiądę , No i wydzieliny sporo . W tym miesiącu tak nie miałam , pewnie dlatego ze mam wycięty jeden jajowod

reklama
W tym cyklu wyjątkowo nie miałam takiego bólu typowego jak zawsze , tylko trochę kłuło mnie w podbrzuszu . A przeważnie mam ból jednostronny przy owulacji , i czuje dyskomfort przy zmianę pozycji np jak wstanę gwałtownie czy usiądę , No i wydzieliny sporo . W tym miesiącu tak nie miałam , pewnie dlatego ze mam wycięty jeden jajowod
Ja miewam podobny ból 😏 Tylko w tym cyklu jest trochę inny i bardzo mało śluzu. Więcej było śluzu po przytulankach, przez te 2-3 dni co tak bardzo bolało mnie podbrzusze i dół pleców (wtedy śluz był też inny) 🙄

Do góry