reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OVARIN

Klamka82

Zaangażowana w BB
Dziewczyny kupiłam dzisiaj ten suplement. Podobno ma wspomóc owulację i wyregulować hormony. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenia z tym specyfikiem?
Napiszcie czy to działa czy tylko kolejną nadzieję sobie robię...

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie się wydaje, że jednak szkoda na coś takiego pieniędzy. Suplementy diety nie są przebadane i nie mają udowodnionego działania. Patrząc na skład tego preparatu jedyne co można to złapać się za głowę, bo nic konkretnego tam nie ma. Czymś takim na pewno nie wspomożesz owulacji, ani tym bardziej nie wyregulujesz hormonów. Jeżeli masz z tym jakieś problemy, to lepiej zrobić badania i skonsultować wszystko z lekarzem. Niż wydawać pieniądze na takie (wybacz za porównanie) pierdoły...

A ja się nie zgodzę, ovarin ma skład podobny ale słabszy od inofemu + dodatkowe witaminy. Najważniejszy jest mioinozytol, który pomaga wyregulować cykl. I chyba musi być coś na rzeczy skoro nawet w szpitalu w wypisie go zalecają przyjmować. Ale to i tak nie zastąpi wizyty i konkretnych badań. Ale jeśli można w tym pomoc to czemu nie..

Mnie się wydaje, że jednak szkoda na coś takiego pieniędzy. Suplementy diety nie są przebadane i nie mają udowodnionego działania. Patrząc na skład tego preparatu jedyne co można to złapać się za głowę, bo nic konkretnego tam nie ma. Czymś takim na pewno nie wspomożesz owulacji, ani tym bardziej nie wyregulujesz hormonów. Jeżeli masz z tym jakieś problemy, to lepiej zrobić badania i skonsultować wszystko z lekarzem. Niż wydawać pieniądze na takie (wybacz za porównanie) pierdoły...
Oj bardzo się mylisz. brałam i świetnie mi wyregulował cykl. Nieprawda że nic konkretnego tam nie ma. Po pierwsze są witaminy. Ale to oczywiście nie wyreguluje cyklu ( choć B6 pomaga na uaktywnienie hormonów) ale wspomaga wszystko bardzo dobrze i uzupełnia braki jesli w organizmie wystepują a bez tego ani rusz. Po drugie masz w składzie Inozytol a on ma bardzo duży wpływ na syntezę TSH i GnRHm a to hormony własnie. Jest tez w składzie kwas pantotenowy a on też ma wpływ na metabolizm ważnych hormonów. To sa bardzo istotne składniki Ovarinu i ten preparat to nie pierdoła a skuteczny specyfik. Może i suplement, wazne że działa

Po roku starań lekarz mi przepisał Ovarin. I pomogło! Po 2 cyklach ciąża. Może i przypadek albo też skutek tego, że ovarin może zwiększyć libido 😜

Tu chodzi o myo-inozytol, który poprawia jakość owulacji. Nie zaszkodzi brać [emoji4] ja uważam, że warto. Zalecil mi mój ginekolog.

reklama
Biore od trzech miesiecy folian 0,4 mg przepisany od gina z uwagi na mutacje genu. Czy zaszkodzić mi może dodatkowo jak wprowadze Ovarin? Ma fajny w miarę skład lecz Ma w skladzie kwas foliowy. Podobno nadmiar wydalamy z moczem ale czy można go jakoś przedawkowac?

reklama
Do góry