reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

Byłam dziś na wizycie. Pessarbładnie siedzi na miejscu i trzyma wszystko tak jak powinno. Na usg dziecka nawet dokładnie nie widziałam bo pani doktor nie mogła przycisnąć głowicą ze względu na skurcze. Leki non stop no i oczywiście zastrzyków ciąg dalszy. Teraz wszedł nowy lek luteina do połykania i po tyg zastrzyków mam wziąść i zbadać progesteron. Jeśli utrzyma się na poziomie to zostaniemy przy tej nowych plus podjęzykowej jak do tej pory. Zobaczymy. No i odpoczywać ile tylko mogę.

reklama
Asiunia witaj:)
Na20talii gratuluję maleństwa. Jak tam poród? Napisz coś więcej.
A ja we wtorek miałam wizytę.
Wszystko dobrze, dziś 24tc wg usg dzidzia ma prawie 600gr więc lekarka twierdzi że wszystko w ok. Akurat spało sobie grzecznie poprzecznie i nie dało rady podejrzeć co ma między nóżkami. No ale nic czekamy do 8 października na kolejne usg. Pessar trzyma i jest objęta cała szyjka akurat na środku więc nic się nie zmieniło od założenia. A te dziwne uczucie jakby pessar się obniżał to kopniaki mojej dzidzi w szyjkę. Wczoraj nie czułam jako takich ruchów i wieczorem podsłuchaliśmu detektorem dzidzi to każde kopnięcie pokrywło się z tym dziwnym uczuciem. No i pani doktor potwierdziła że to jest jak najbardziej możliwe.
Dziś mnie bolało trochę z prawej strony, nie wiem czy to skurcze czy nie ale wzięłam no-spę i leżałam. Oczywiście zasnęłam i teraz dopiero się obudziłam. Ehh ale znowu rano mam problem ze spaniem. Kładę się ok 23 i zazwyczaj zaraz zaśnę ale budzę się cgdzieś ok 5 czasem 6 i już spać nie mogę. Nie wiem czemu.

Venus27 mieszkam w okolicach urzędu skarbowego :)
Dzisiaj zaczynamy 36tc. Wczoraj miałam wizytę u lekarza. Mała waży 2500g. Kolejna wizyta za 2 tyg. I czeka nas ktg :)

Asiunia8989 to mieszkasz w moich rodzinnych okolicach :-)

Kamkaz ja miałam cesarke ... ogólnie sam zabieg moment. Potem trochę boli ale do przeżycia. Teraz juz 3 tyg po to dobrze się czuje. Moje Maleństwo zaczyna mieć chyba kolki :-( wczoraj pół nocy nam płakał ... zobaczymy jak dziś.
Kamkaz duzo wypoczywaj i dbaj o siebie.
Venus27 a co u ciebie?

Kochane kobietki! Mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak napiszę parę słów o Pampersach Pants :) Zostałam Ambasadorką tego produktu i dlatego chciałabym się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Pieluchomajtki to świetny wybór dla aktywny dzieci, których utrzymanie w pozycji leżącej jest wręcz niemożliwe ;) Łatwo się je ściąga-rozrywając boki, zakłada jak majteczki, więc tym bardziej super :) Ładnie chłoną wilgoć, u Marcinka sucha pupa pozostała do 10 h najdłużej.W te największe upały nie odparzył się, więc to również jest duży plus. W trakcie noszenie przez dziecko pieluszka nie przesuwa się, a delikatny materiał z którego wykonana jest góra Pampers Pants nie powoduje otarć i nie uciska. Także szczerze polecam!!

jutro postaram się tu zajrzeć buźka!!!

reklama
Do góry