reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ostre bóle brzucha czy to już?

zaniak

Zaciekawiona BB
Jestem w 37 tygodniu i sama nie wiem czy siedzieć na tyłku i czekać czy to już . Termin mam na 22 . To już drugi raz ale pierwszy porod po godzinach meki skonczyl sie cc . Od paru dni męczą mnie bóle które mijają . Gdyby były one jakieś regularne normalne powiedziałabym ze poprostu rodze . Ale są to bóle co chwile i odczuwam je troszkę jak bóle brzucha. Takie zwyczajnie ... Nie wiem co myśleć cierpię męczę sie potem to mija . Boli mnie na dole brzucha i troche czuje takie zmeczone plecy. Mała jest ruchliwa a brzuch robi sie miekki i twardy na zmiane . Miałyście tak może?

reklama
Jestem w 37 tygodniu i sama nie wiem czy siedzieć na tyłku i czekać czy to już . Termin mam na 22 . To już drugi raz ale pierwszy porod po godzinach meki skonczyl sie cc . Od paru dni męczą mnie bóle które mijają . Gdyby były one jakieś regularne normalne powiedziałabym ze poprostu rodze . Ale są to bóle co chwile i odczuwam je troszkę jak bóle brzucha. Takie zwyczajnie ... Nie wiem co myśleć cierpię męczę sie potem to mija . Boli mnie na dole brzucha i troche czuje takie zmeczone plecy. Mała jest ruchliwa a brzuch robi sie miekki i twardy na zmiane . Miałyście tak może?
Trudno powiedzieć, być może to skurcze przepowiadające ...
Jeśli się niepokoisz może warto podjechać na IP chociażby pod KTG się podłączyć i zobaczyć czy z tętnem małej wszystko ok.

ktg mam w piątek a wszyscy mówią ,że jeżeli pojadę do szpitala to już mnie zostawią aż do porodu... a tego bym nie chciała chociażby ze względu na mojego dwulatka . Myślałam czy to moga być jakies skurcze własnie przepowiadające ale w internecie wszędzie głośno , że są bezbolesne....

Ja miałam bardzo bolesne skurcze od sierpnia do grudnia. W nocy spałam ze stoperem, były co 5, 20 minut. Bardzo się bałam, chodziłam z rozwarciem i córką w kanale rodnym kilka tygidni. Urodziłam w terminie, odeszły wody i nie było wyboru.
Radze być przygotowanym, ale bez przesady. Jak coś boli to prysznic i spacerować, przejdzie albo przyspieszy poród.

Jeżeli bóle przechodzą po zmianie pozycji albo prysznicu albo nie są regularne to są przepowiadające i mogą boleć jak porodowe albo bardziej

jednak były to skurcze , że skurcze ... nic innego , dziś po ktg i wizycie wszystko już drożne tylko czekać na poród

jednak były to skurcze , że skurcze ... nic innego , dziś po ktg i wizycie wszystko już drożne tylko czekać na poród
Hej! No i widzisz nie trzeba było się tak zamartwiać. Ja mam bóle brzucha jak na okres od paru dni! Czop odchodzi! A termin na 17! Trzymaj się i powodzenia!

Ja miałam bardzo bolesne skurcze od sierpnia do grudnia. W nocy spałam ze stoperem, były co 5, 20 minut. Bardzo się bałam, chodziłam z rozwarciem i córką w kanale rodnym kilka tygidni. Urodziłam w terminie, odeszły wody i nie było wyboru.
Radze być przygotowanym, ale bez przesady. Jak coś boli to prysznic i spacerować, przejdzie albo przyspieszy poród.

Dokładnie! Ja tam zawsze prysznic albo ruch! I zazwyczaj przechodzi!

reklama
Do góry