reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opuchnięte wargi sromowe

Witam.
Zauważyłam dzisiaj u siebie strasznie opuchnięte wargi sromowe... Zdaje mi się ze wczesniej takie nie byly... Dodatkowo odczuwam swędzienie rzadko pieczenie.. czy ktoras z was to miała? wiece co to mzoe byc ? wczesniej nie mialam takich opuchnietych tylko mnie swedzialo z zewnątrz to na poczatku bralam pimafucin pozniej od jakichś 2tyg clatmizolum (czy cos wiecie o co chodzi) i on nic nie pomagal.. a dzisiaj jeszcze te wargi i nie wiem co to moze oznaczac.. wizytę mam o ile sie dostane dopiero w srodę..
Zauwazylam jeszcze ze u gory są bardzo przekrwione... i stąd malutkie plamki krwi na wkladce... ale żadnych zylakow nie ma...

Jak sadze po tym co napisalas masz grzybice, wargi sromowe w ciąży zawsze są powiększone, bo sa lepiej ukrwione,tak działają hormony; a ślady krwi są od swiadu, nie musisz się mocno drapac żeby podraznic delikatna sluzowke. Wystarczy ze ciut mocniej dotkniesz i juz możesz spowodować wybroczyny krwi. Wizyta u lekarza jest konieczna, bo czym większy grzyb tym dłuższe leczenie.

reklama
Dzieki za odp...Jutro mam wizyte i zobaczymy co gin powie.... Ogolnie wargi sa juz normalnej wielkosci pozostal tylko swiad... Napisze co i jak po:]

Ja tez mam takie jakby napuchniete wargi ale nic mnie nie boli,nieswedzi itd ,ponoc tak sie zdarza w ciazy;)a jeszcze kolor jest zmieniony tzn sa duzo ciemniejsze,mocno brazowe.

reklama
Do góry