reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opinia o nosidełkach dla dzieci

Na forum jest wątek o nosidełkach oraz chustach dla dzieci. Osobiście używałam chusty i mogę ją polecic,jest wygodna i jednocześnie bezpieczna dla dziecka. Z nosidełkiem było nam bardzo nie wygodnie i zrezygnowaliśmy.

reklama
Ja zakupiłam kilka dni temu chustę NATI. Chusta tkana. Ma około 4,6m. Teraz przyzwyczajam małego do "siedzenia" w niej.
Nasza Pani dr jak usłyszała, że chce kupić nosidełko to mi zrobiła wykład, ze jeżeli już chce kupić to tylko ERGONOMICZNE, w którym dziecko ma podkurczone nogi. Każde inne działa na kręgosłup i stawy biodrowe maluszka. Dziecko w trakcie noszenia powinno mieć podkurczone nóżki, a w zwykłych nosidłach nie ma takiej możliwości. Faktycznie poszperałam w internecie i się doszkoliłam.

Jest dużo nosideł, które mają atesty itp... co nie wpływa jednak na fakt, że nie są zdrowe dla dziecka. Tym bardziej, że widziałam nosidło, w którym dziecko było noszone przodem do "Świata" (plecami do matki) co w ogóle jest zabronione i nie powinno się tak dziecka nosić w nosidle.

Nosidła ergonomiczne jednak kosztują... Najtańsze chyba około 300-400zł. Chustę kupiłam za 160zł i jak na razie mi się podoba. Są też tańsze, ale po 4 dniach szperania w internecie i szukania opinii zdecydowałam, że na początek zakupie właśnie taką (NATIBABY - The high EU-quality baby slings, wraps, baby bedding, nursing tops - dostępne też na allegro)

Tutaj link do forum o chustach - rodzaje chust i nosideł + opinie
Różne chusty i nosidła

A tutaj strona klubu kangura - pytania i odpowiedzi + artykuły.
Edukacyjnie - Klub Kangura

a co myślicie o nosidełkach firmy Womar ? wątek wyżej są zdjęcia, nosidełko występowało w serialu Usta Usta :p

Jako facet mogę sie wypowiedziec? ;)
Nosimy z zona w innym iż to serialowe modelu, dokladnie Sunny Zaffiro. JUż sam fakt, że możemy oboje bez przeszkód nosić jest na plus, bo wyregulować długość, wysokość nosidełka nie jest jakimś problemem a jednak między mną a żoną jest spora różnica wzrostu i ogólnie rozmiaru.. Po drugie to przekonaliśmy się o tym, że jest sporo takich sytuacji gdy wózek nie daje rady, wtedy do akcji wkracza nosidełko i wiele razy pomogło nam w sprawnym przemieszczaniu, z 3 pietra po schodach bez windy, na plaży, z domu do auta i z powrotem, na szybkie zakupy.. Sporo takich sytuacji jest gdy nosidełko nam pomogło..
Reasumując - to nosidełko z Womar jest w naszej opinii - praktyczne, wygodne (dla nas i dla corci), łatwe w użyciu, tanie i nieźle się prezentuje ;) Zanim kupilismy to nosidełko sprawdziliśmy kilka innych, gdzieś przeczytaliśmy, że ważne jest by miało szeroki panel między nóżkami i to wydało nam się spośród innych najbardziej zbliżone do tzw. ergonomicznych nosidełek, z szerokim siedziskiem. Warto przyjrzeć się zdjęciom, choćby tym z serialu.
Polecam w każdym bądź razie, myślę, że się nie zawiedziesz :p

To, ze nosidło było w serialu, to nie od razu znaczy że jest ono dobre. Obejrzałam te nosidła na stronie producenta i we wszytskich dziecku wiszą nóżki (również w tym sunny zafiro), co niekorzystnie wpływa na stawy biodrowe.

Nóżki powinny byc ugięte, szeroko odwiedzione jak tuta np.
bondolino-hoppediz.jpg
.

A to nosidło womA to nosidło womar widzicie jak dziecku wisza nogi?

F01s.jpg

1_0c47bd90d5fc.jpg

Poczytajcie strony, które podała wam Smile_

Zresztą w tym nosidle Womar dziecko całe wisi, w ergonomicznym jest jakby przyklejone do rodzica. Womar wisi mamie na ramionch obciązając je, na pewno nie jest to wygodne i cięzko byłoby nosić w tym dziecko na dłuższą metę.

Ostatnia edycja:
usta.png
Szkoda, ze czysto teoretyzujesz nigdy nie noszac i wybralas takie zdjecie, że nie widać od frontu. W ogole nieobiektywnie sie wypowiadasz.. Czyżbyś miała w tym jakiś cel?

reklama
Zobacz załącznik 347156
Szkoda, ze czysto teoretyzujesz nigdy nie noszac i wybralas takie zdjecie, że nie widać od frontu. W ogole nieobiektywnie sie wypowiadasz.. Czyżbyś miała w tym jakiś cel?

Akurat na tym zdjęciu wyraźnie widać, że dziecku wiszą nogi, a nie są ugięte w pozycji żabki. Kazdy nosi zwoje dziecko w czym chce, mnie nic do tego. ja na pewno takiego nosidła bym nie kupiła, bo na pewno nie jest to zdrowe dla dziecka.
A jakiż twoim zdaniem mogłabym mieć cel w tym, ze próbuje ludziom uświadomić, co jest zdrowe dla dziecka, a co nie?
Moze ty masz jakis cel w tym ze tak bardzo zachwalasz to nosidło?

andrewa88 w chustach nie musisz nosić, ale nosidło, które pokazujesz nie jest dobre dla dziecka i wierz mi tobie tez nie będzie wygodnie. Miałam podobne nosidło, chociaż innej firmy i po kilku minutach noszenia bolały mnie ramiona i kręgosłup.
Poza tym jest ono bardzo drogie i za taką cene mozesz spokojnie kupic MT, które jest zdrowe dla dziecka i wygodne dla rodzica i duzo ładniejsze.

tu jest o nosidłach trochę http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,123548815,123548815,Nosidelko_prosze_o_porade_.html
tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,123548815,123548815,Nosidelko_prosze_o_porade_.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71688572,72024709,Re_Nic_nie_zrozumialam_.html
i tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,77245959,0,_Chcesz_natychmiastowej_odpowiedzi_Zajrzyj_TU_.html
może Pana Zawitkowskiego posłuchacie.

lepiej najpierw poczytać, popytać fachowców, a dopiero później kupować.

Ostatnia edycja:
Do góry