reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opinia o nosidełkach dla dzieci

Na forum jest wątek o nosidełkach oraz chustach dla dzieci. Osobiście używałam chusty i mogę ją polecic,jest wygodna i jednocześnie bezpieczna dla dziecka. Z nosidełkiem było nam bardzo nie wygodnie i zrezygnowaliśmy.

reklama
Ja zakupiłam kilka dni temu chustę NATI. Chusta tkana. Ma około 4,6m. Teraz przyzwyczajam małego do "siedzenia" w niej.
Nasza Pani dr jak usłyszała, że chce kupić nosidełko to mi zrobiła wykład, ze jeżeli już chce kupić to tylko ERGONOMICZNE, w którym dziecko ma podkurczone nogi. Każde inne działa na kręgosłup i stawy biodrowe maluszka. Dziecko w trakcie noszenia powinno mieć podkurczone nóżki, a w zwykłych nosidłach nie ma takiej możliwości. Faktycznie poszperałam w internecie i się doszkoliłam.

Jest dużo nosideł, które mają atesty itp... co nie wpływa jednak na fakt, że nie są zdrowe dla dziecka. Tym bardziej, że widziałam nosidło, w którym dziecko było noszone przodem do "Świata" (plecami do matki) co w ogóle jest zabronione i nie powinno się tak dziecka nosić w nosidle.

Nosidła ergonomiczne jednak kosztują... Najtańsze chyba około 300-400zł. Chustę kupiłam za 160zł i jak na razie mi się podoba. Są też tańsze, ale po 4 dniach szperania w internecie i szukania opinii zdecydowałam, że na początek zakupie właśnie taką (NATIBABY - The high EU-quality baby slings, wraps, baby bedding, nursing tops - dostępne też na allegro)

Tutaj link do forum o chustach - rodzaje chust i nosideł + opinie
Różne chusty i nosidła

A tutaj strona klubu kangura - pytania i odpowiedzi + artykuły.
Edukacyjnie - Klub Kangura

a co myślicie o nosidełkach firmy Womar ? wątek wyżej są zdjęcia, nosidełko występowało w serialu Usta Usta :p

Jako facet mogę sie wypowiedziec? ;)
Nosimy z zona w innym iż to serialowe modelu, dokladnie Sunny Zaffiro. JUż sam fakt, że możemy oboje bez przeszkód nosić jest na plus, bo wyregulować długość, wysokość nosidełka nie jest jakimś problemem a jednak między mną a żoną jest spora różnica wzrostu i ogólnie rozmiaru.. Po drugie to przekonaliśmy się o tym, że jest sporo takich sytuacji gdy wózek nie daje rady, wtedy do akcji wkracza nosidełko i wiele razy pomogło nam w sprawnym przemieszczaniu, z 3 pietra po schodach bez windy, na plaży, z domu do auta i z powrotem, na szybkie zakupy.. Sporo takich sytuacji jest gdy nosidełko nam pomogło..
Reasumując - to nosidełko z Womar jest w naszej opinii - praktyczne, wygodne (dla nas i dla corci), łatwe w użyciu, tanie i nieźle się prezentuje ;) Zanim kupilismy to nosidełko sprawdziliśmy kilka innych, gdzieś przeczytaliśmy, że ważne jest by miało szeroki panel między nóżkami i to wydało nam się spośród innych najbardziej zbliżone do tzw. ergonomicznych nosidełek, z szerokim siedziskiem. Warto przyjrzeć się zdjęciom, choćby tym z serialu.
Polecam w każdym bądź razie, myślę, że się nie zawiedziesz :p

To, ze nosidło było w serialu, to nie od razu znaczy że jest ono dobre. Obejrzałam te nosidła na stronie producenta i we wszytskich dziecku wiszą nóżki (również w tym sunny zafiro), co niekorzystnie wpływa na stawy biodrowe.

Nóżki powinny byc ugięte, szeroko odwiedzione jak tuta np.
bondolino-hoppediz.jpg
.

A to nosidło womA to nosidło womar widzicie jak dziecku wisza nogi?

F01s.jpg

1_0c47bd90d5fc.jpg

Poczytajcie strony, które podała wam Smile_

Zresztą w tym nosidle Womar dziecko całe wisi, w ergonomicznym jest jakby przyklejone do rodzica. Womar wisi mamie na ramionch obciązając je, na pewno nie jest to wygodne i cięzko byłoby nosić w tym dziecko na dłuższą metę.

Ostatnia edycja:
usta.png
Szkoda, ze czysto teoretyzujesz nigdy nie noszac i wybralas takie zdjecie, że nie widać od frontu. W ogole nieobiektywnie sie wypowiadasz.. Czyżbyś miała w tym jakiś cel?

reklama
Zobacz załącznik 347156
Szkoda, ze czysto teoretyzujesz nigdy nie noszac i wybralas takie zdjecie, że nie widać od frontu. W ogole nieobiektywnie sie wypowiadasz.. Czyżbyś miała w tym jakiś cel?

Akurat na tym zdjęciu wyraźnie widać, że dziecku wiszą nogi, a nie są ugięte w pozycji żabki. Kazdy nosi zwoje dziecko w czym chce, mnie nic do tego. ja na pewno takiego nosidła bym nie kupiła, bo na pewno nie jest to zdrowe dla dziecka.
A jakiż twoim zdaniem mogłabym mieć cel w tym, ze próbuje ludziom uświadomić, co jest zdrowe dla dziecka, a co nie?
Moze ty masz jakis cel w tym ze tak bardzo zachwalasz to nosidło?

andrewa88 w chustach nie musisz nosić, ale nosidło, które pokazujesz nie jest dobre dla dziecka i wierz mi tobie tez nie będzie wygodnie. Miałam podobne nosidło, chociaż innej firmy i po kilku minutach noszenia bolały mnie ramiona i kręgosłup.
Poza tym jest ono bardzo drogie i za taką cene mozesz spokojnie kupic MT, które jest zdrowe dla dziecka i wygodne dla rodzica i duzo ładniejsze.

tu jest o nosidłach trochę http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,123548815,123548815,Nosidelko_prosze_o_porade_.html
tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,123548815,123548815,Nosidelko_prosze_o_porade_.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,71688572,72024709,Re_Nic_nie_zrozumialam_.html
i tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,77245959,0,_Chcesz_natychmiastowej_odpowiedzi_Zajrzyj_TU_.html
może Pana Zawitkowskiego posłuchacie.

lepiej najpierw poczytać, popytać fachowców, a dopiero później kupować.

Ostatnia edycja:
Do góry