reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

Kinga - jeżeli chodzi o drgawkki - to podobno wina jeszcze niedojrzałego układu nerwowego

ale po co masz się denerwować - zadzwoń do swojej pediatry

reklama
fionka pisze:
Kinga nie pocieszę Cię , bo mam podobny problem tyle że u mnie nie ma drgawek ale za to są wybuchy histerycznego płaczu , nagle i jakby bez powodu, przeraża mnie to ale mam nadzieję, że może to poprostu z gorąca

U nas takze pojawily sie kilka razy nagle wybuchy histerycznego placzu, ale jak wezme Selinke na rece to sie wycisza i przechodzi, tylko przez ok 5 min nie moge jej polozyc tylko musze ja trzymac na rekach i przytulac , po kilku minutach smieje sie i gaworzy jakby sie nic nie stalo. Mmam nadzieje ze to nie jest nic zlego .

Dziś Maksiu tez domagał się ciągle żeby go brać na ręce
miał mega marudny dzień, spał bardzo mało i niespokojnie, dopiero teraz po kąpieli wreszcie błogi saen ::)
to na bank przez ten upał, jadł też niewiele i niebardzo chciał pić
kładłam go gołego na wilgotnym ręczniku żeby troszkę go ochłodzić ;)

wkurzająca ta pogoda : albo całkiem zimno albo upał nie do wytrzymania ::)

karolkaz- super fotka Antosia :)
ja zmniejszam zdjęcia tutaj: http://tinypic.com/

melduję, że histeria zdarza się i u nas od czasu do czasu - ostatnio częściej;
co do wit.D to ostatnio , w te słoneczne dni daję tak raz na 3 dni
napletka nie ściągamy

no a co do D3 podaje wieczorem po kąpieli, tyle że często zapominam i wychodzi też tak raz na trzy dni

siusiaka nie ruszam :)

A ja jestem wredna mama. obudziłam dzidzi na kąpanie. To było raczej zamoczenie w wodzie bo Kamil strasznie był marudny, ubrałam i nie zdążyłam przenieść do łózka znów dzidzi spało i tak do tej pory - bez jedzenia ???

Dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was będzie szczepić albo zastanawiała się nad szczepionką przeciw pneumokokom? My zaczęliśmy myśleć, po tym jak ostatnio w Chrzanowie 17-letnia dziewczyna zmarła na sepsę... :( Tyle, że jakbym teraz chciała rozpoacząć szczepienia to będą 3 dawki w odstępach 6-cio tygodniowych, potem kolejna za chyba rok, a każda dawka kosztuje ... 205 zł... ::)
Jeszcze nie podjęliśmy decyzji, na razie to takie wstępne zastanawianie się i jestem ciekawa Waszej opinii na ten temat.

ja i moja pediatra uwazamy że te szczepionki to tylko nabijanie kasy koncernowi farmaceutycznemu...

na wiele chorób umiera 1 osoba na kilka milionów - ale na wszystkie szczepić się nie można.

ale to tylko moje zdanie...

reklama
Do góry