reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
mokkate ja przez ostatnie dwa dni piłam koper włoski, bo bolał mnie brzuch i akurat wpadł mi w ręce
i na Maksia podziałał szybciutko- była kupka i wczoraj i dziś :)
normalnie jest raz na cztery dni

spróbuj

izka gratuluje zebulka ;)
a slyszalyscie ta tradycje ze jak mama zabka wypatrzy to tato kiecke msci kupic ;D ale jak odwronie to nie wiem ;)

dziewczyny co do kupek-dzieci karmione piersia moga robic kupki co kilka a nawet do 10 dni i to jest norma w tym wieku co sa nasze maluszki-po prostu pokarm wchlania sie prawie calkowicie.z tym ze jak nie ma bolow brzuszka,nie steka nie prezy sie to jest w porzadku.poczytalam wiele na forum gazeta.pl tam jest duzo wypowiedzi pediatry i doradcy laktacyjnego.
tutaj specjalista p.monika staszewska wyjasnia sprawe http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=32637190&a=32723795

Jeśli chodzi o kupki to mojemu Antosiowi czasami się zatrzymują ale zawsze maiało to powiązanie z tym co zjadłam.

Ale piję codziennie herbatkę HIPP ułatwiającą trawienie (piłam też herbatkę HIPP dla karmiących ale nie służyła mi)- jest tam min. koper , rumianek i inne.
:D

jak juz jestesmy na etapie kupek to powiedzcie mi prosze jakiej konsystencji te kupki sa - bo u nas po wielkim stekaniu wychodzi bardzo zadziuska kupka no i przyokazji trzeba pare razy przebierac Alex ::) a czy dzieciaczki moge miec rozwolnienie??
w jakim wieku kupka staje sie bardziej gesciejsza??

reklama
Kupki na ten moment są cały czas raczej rzadkie - konsytencja takiej pasty ( no może nie dosłownie).

Zabrudzenia ubranek zdarzają się sporadycznie - może zawdzięczamy to pieluchom- z uwagi na wzrost naszego malca musimy uzywać większego rozmiaru. 8)

Do góry