reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

haha fajnie macie,ja niestety jestem budzona okrutnie bo musze po butle wylazic z wyra:baffled::dry:,ale nie narzekam bo Laurunia bardzo ladnie w nocy spi,pierwsza pobudka ok 2giej potem ok 5,6 no i potem ok 8smej wstajemy:-D
Mariaola nie przejmuj sie dzieci tak czasami maja:tak: moja Laura tez czasami nie umie spac i budzi sie niewiadomo czemu co godzine a nastepnej nocy jest juz ok,moze jest tak jak Abeja mowi bajki spac nie daja,albo za duzo wrazen ze spaceru,albo moze mieliscie gosci:confused:,albo Jeremi mial poprostu gorsza noc my tez tak czasem mamy ze spac nie idzie:dry:,napewno jutro bedzie lepiej;-):tak:
pilnuj tylko zeby mu sie dzien z noca nie pomylil bo dzieci pomiedzy 3 a 4 miesiacem przestawiaja sie na tzn.cykl 24godzinny i potem powinny juz mniej w dzien sypiac a w nocy dluzej,zobaczymy czy u mojej Laury to zaskoczy:-D:-D:-D

reklama
no MIchas to sobie 24 godziny uregulowal chyba w pierwszym tygodniu bo w dzien malo spi, noc przesypia cala ale niestety z kilkoma przerwami, i bardzo niespokojnie spi :-( chyba przez to ze zawsze okolo 4 w nocy na problem ze zrobieniem kupki :-( i taks ie meczymy od jakiegos miesiaca :-(

w sumie to prawie cały dzień wczoraj spędziłam u koleżanki, która ma dwójke szlejących urwisów. uciekliśmy z domu, bo sąsiad walczył z wiertarką i mały się bał tego okrutnego hałasu. potem jeszcze spacerek i sen i wrócił stęskniony tatuś, który się domagał zabawy z synem. fakt mógł być zmęczony od wrażeń. a przecież w niedzielę i poniedziałek jeździł po babciach na świąteczne śniadanka i obiadki, a w niedzielę dodatkowo urodziny mojej mamy były i się gości nawlokło :baffled: może dziś się wyśpię, bo nie widzę na oczy i jakaś zmierzła jestem :baffled:

Oj MariaOla, to życzę miłego snu ;-)

Witek już od ponad tygodnia spał po 8 godzin w nocy - jak dostał jeść o 22 to budził się o 6 rano, a w dzień dostawał jeśc co 4 godzinki. Wszystko było już unormowane. Niestety teraz przez to przeziębienie budzi się znowu w nocy co 4 godzinki bo mu w gardle zaschlo od tego zatkanego noska :-( Mam nadzieję, że jak się wykuruje to znowu będzie spał po 8 godzin w nocy :tak:
Byliśmy wczoraj u ortopedy - w końcu. Nikt już nie przekładał nam tej wizyty. Pan doktor zrobił malemu USG bioderek i stwierdzil, że wszystko jest dobrze i do 5 miesiąca mamy przychodzić na kontrolę co 6 tygodni. Pokazał nam jak mamy synkowi ćwiczyć bioderka i jak go kłaść na brzuszku i nosić na rękach, by te stawy nadal były w dobrym stanie. Następną wizytę mamy 15 maja i Maciek chyba sam będzie musiał na nią iść, bo ja mogę być znowu w szpitalu :-(

Ja też miałam z Nadią cyrki w nocy, budziła się co 3 godziny, jestem taka niewyspana że szok i ostatnio młoda ciągle głodna jest i nawet 2 cucusie jej nie wystarczają to chyba kryzys trzeciego miesiąca. Mam nadzieję że szybko się unormuje. Młoda nie cierpi gości, przez całe święta mi ryczała i marudziła i jeszcze dzisiaj jest niespokojna.:zawstydzona/y:

a mysmy mieli super noc :-) jedna pobudka 20 minutowa o 4 w nocy i spanie do 7.30 :-) rany w koncu w miare sie wyspalam, chyba pierwszy raz od urodzenia michasia ;-)

Mariola wspolczuje, wiem jakie to uczucie bo u mnie to norma (oby az do dzisiaj ) :-)

reklama
U mnie to samo z tym spaniem Julcia spała ładnie już od 20.30 do 4 rano a teraz budzi się o 2-3 w nocy i potem już co 2 godziny:baffled: Ale wydaje mi się że to dlatego bo nasze dzieci rosną i potrzebują więcej zjeść:tak: i może nasze mleczko jeszcze nie jest na tyle tłuste żeby zaspokoić głód na dłużej :eek:

Do góry