reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Dziewczyny co wy na to aby pokazywać swoje ubranka?
Dziś np kupiłam komplecik taki składający się z bodów śpioszków czapeczki i spodenek i np jak ktoś chce to to opisuje a jak chce ktoś to daje zdjecia co wy na to?
Jeśli zbedne lub złe to wybaczcie

reklama
Dziewczyny co wy na to aby pokazywać swoje ubranka?
Dziś np kupiłam komplecik taki składający się z bodów śpioszków czapeczki i spodenek i np jak ktoś chce to to opisuje a jak chce ktoś to daje zdjecia co wy na to?
Jeśli zbedne lub złe to wybaczcie

zerknij na wyprawkowy wątek... kiedyś to się chwaliłyśmy ale teraz to już kompletnie czasu nie mamy więc nie sądzę, aby pomysł chwycił:-D

cześć Babeczki,
jak tak czytam o karmieniu piersią to mi aż łzy staja w oczach:-(- ja niestety nie mogę(i proszę nie pytajcie mnie dlaczego- bo jest to dla mnie bardzo ciężki temat) i dlatego mała od samego początku jest na butelce, wiem ze jakbym karmiła piersią to tez nie myślałabym o butelce, ale wierzcie mi jak nie ma sie innego wyjścia to każde rozwiązanie jest dobre:tak:
A tak poza tym to mała nasz przespała dziś cały dzień- taka pogoda u nas ze w sumie jej sie nie dziwie, polecem tak przy okazji SAB SIMPLEX- u nas podziałał na kolki

Ostatnia edycja:
A propos Sabu Simplex!!! Nie wiem czy pamiętacie że moja koleżanka z Opolanek ma trzy butelki do sprzedania - mają termin do marca 2010. Chce za nie 100zł razem z przesyłką :tak::tak:
Gdyby któraś z Was chciała to dajcie znać!

cześć Babeczki,
jak tak czytam o karmieniu piersią to mi aż łzy staja w oczach:-(- ja niestety nie mogę(i proszę nie pytajcie mnie dlaczego- bo jest to dla mnie bardzo ciężki temat) i dlatego mała od samego początku jest na butelce, wiem ze jakbym karmiła piersią to tez nie myślałabym o butelce, ale wierzcie mi jak nie ma sie innego wyjścia to każde rozwiązanie jest dobre:tak:
A tak poza tym to mała nasz przespała dziś cały dzień- taka pogoda u nas ze w sumie jej sie nie dziwie, polecem tak przy okazji SAB SIMPLEX- u nas podziałał na kolki

wiesienka nic się nie martw, czasem się nie da, tudzież nawet nie można..jak już napisały dziewczyny wyżej - liczy się nasza miłość, czy z mlekiem z cycka czy bez jest jednakowo silna :-)
dyskusja dotyczyła jedynie tego, że my kobiety często poddajemy się mimo, że zaczęłyśmy karmić - głownie ze względu na nieznajomość tematu..

Wisienka nie martw sie;-)Ja bardzo chcialam karmic piersia,pierwsze 3 dni nie mialam pokarmu. Walczylam bardzo,z laktatorem..i malenstwem (buntownik;-))..przy pomocy "ciotek z BB" i pokarm sie pojawil:tak: tylko maly nie byl zainteresowany..Przystawialam go dobrze ale nawet polozne i pani od laktacji w szpitalu stwierdzila ze moj synus chyba "nie jest z tych ssacych tylko z przezuwaczy":tak:a do tego leniuszek..i tylko butla nam zostala:tak:Mleczko do teraz czasami "kapie" z tym ze nawet odciagnietego nie chcial pic jak mu juz modyfikowane zasmakowalo.
Rozne sa przyczyny niemoznosci karmienia piersia..ale prawda jest to - co napisala Abeja - liczy sie milosc,cieplo i opieka zapewniona najlepiej jak potrafimy:tak:

Apropo wzdec i kolek - u Nas sprawdza sie Infacol:tak:

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia, ja mialam pokarm i to taki nawal ze malo mi cyckow nie urwalo, ale niestety moj stan zdrowia a raczej choroba nie pozwala mi karmic malej, ale tak jak piszecie wazna jest milosc a tego naszemu malenstwu na pewno nie brakuje:-D

Z tego co się orientuję to witaminy w kroplach są na receptę, witaminy w kapsułkach normalnie kupuje się bez recepty, tyle, że drożej wychodzą.
My na razie używamy vitaK i vitaD i one są bez recepty, ale na następnej wizycie upomnę się o witaminę D w kropelkach, bo kurcze szkoda mi trochę kasy, bo to jest dokładnie to samo, tyle, że jak nie protestuję to kobiecie tak łatwiej zlecić nam te witaminy bez recepty :sorry:.

reklama
Co do tych kupek to wiecie co zmieniłam mleko na jeszcze inne bylismy na bebilonie comfort niby lagodniejsze itp, ale u nas ciezko dostac i jak juz sie konczylo kupilam bebilon zwykly no i maly robi codziennie ładna kupe.

Do góry