Rozumiem. W takim razie nie polecę nikogo. Mogę tylko doradzić, żeby udac się do androloga. Urolog niekoniecznie.Nie, mieszkamy za granicą
reklama
To bardzo młodzi jesteście i jest czas na diagnostykę i próby. Zacznijcie od androloga, nawet jak nic nie wyjdzie są terapie trochę eksperymentalne. Mój mąż był rok na takiej terapii, różnymi lekami. Nie wiadomo czemu jest jak jest bo usg ok, genetyka ok. Leki mogą poprawić nasienie na tyle, ze może będzie inseminacja.Ohh martwie się kurcze, tak bardzo chcemy dziecko. W ostateczności jestem gotowa na invitro...Ja mam 24, narzeczony 28 lat
Macie czas na diagnostykę na NFZ bo tam terminy sa długie.
Z mojego doświadczenia mogę tylko powiedziec, ze jezeli nic nie pomoze to nie odwlekajcie decyzji o IVF.
Nie jest to metoda, która pomoze wszystkim. Nie należy jej zostawiać na niewiadomo kiedy. Skuteczność jest bardzo zależna od wieku kobiety. Czasem wszystko wyglada super i się udaje odrazu a czasem potrzeba czasu nawet kilku lat. Tez trzeba brac to pod uwagę. I nakłady finansowe tez są ogromne. Obecnie jest dofinansowanie do leków i dodatkowo do procedury w niektórych miastach. To się może kiedyś skończyć a jest to kilka tysięcy.
Zrób AMH bo to pokaże ile masz czasu. Bywa, ze skupiają się wszyscy na czynniku męskim a rezerwa nieduża jest u kobiety.
Trzymam kciuki, oby wyniki się poprawiły
A kogo polecasz w Warszawie ?Jesteście z Warszawy?
Piotr Dzigowski. Dzięki Niemu jesteśmy rodzicami. Mąż w 100% bezpłodny-poczęcie naturalne-mały Smyk na świecieA kogo polecasz w Warszawie ?
Bolilol
Fanka BB :)
co rozumiesz przez "mąż w 100% bezpłodny"?Piotr Dzigowski. Dzięki Niemu jesteśmy rodzicami. Mąż w 100% bezpłodny-poczęcie naturalne-mały Smyk na świecie
zarathos
Zaangażowana w BB
Opiszę moje doświadczenia. Mąż miał podobny problem do tego zaledwie 1% plemników o poprawnej budowie. Po 4 miesiącach brania profertilu skoczył na 5%! Inne parametry też znacznie się poprawiły.Cześć! razem z partnerem staramy się o dziecko od kilku miesięcy. Ostatnio przyszły wyniki z oddanego nasienia- oligospermia ciężka. plemników aż 1 mln a ruchliwość zerowa. Partner już miesiąc przed badaniem zaprzestał pić alkoholu całkowicie ( pił tylko w weekendy). Papierosów nigdy nie palił. Sport i siłownia oraz rower zawsze mu towarzyszyły i nigdy nie miał z tym problemu wręcz przeciwnie. Witaminy też zawsze zażywał. We wrześniu wizyta u urologa i zobaczymy jak to się potoczy. Lekarz rodzinny radził zapisać się mi do ginekologa- możliwa inseminacja domaciczna. Lecz wizyta dopiero na październik.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji? oligospermia ciężka u partnera? mógłby się ktoś wypowiedzieć, doradzić, podpowiedzieć ? Czy jest lek który pomaga w unormowaniu norm w nasieniu? Czy jest możliwe aby wyjść na prostą z wynikami i zajść w ciążę?
Zaraz potem zaszłam w ciążę. Niestety pozamaciczną. Jednak potwierdzam że u nas profertil się sprawdził. Uwaga bo drogi jak cholera
Podziel się: