reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okropne coś na buzi. Jak leczyć przy karmieniu piersią

Dzięki ;) wczotaj właśnie kupiłam taki olejek i dostałam maść z antybiotykiem (ta mupirocyna) czy jakoś tak. Też myślę ze to jakiś gronkowiec lub inne paskudztwo. Byłam oslabiona, coś się przyplatało, a teraz karmie piersią, synek "wyjada" mi witaminki, jestem jeszcze bardziej osłabiona to to pieroństwo zaatakowało bardziej :/ Oby mi pomogła ta kuracja.. smaruje jeszcze maścią z witaminą A, kremem z siarką z firmy Barwa i myje mydłem dla dzieci a potem jeszcze mydłem siarkowym.
Jak rozcieńczać ten olejek z drzewa herbacianego ? Wczoraj chyba dałam za dużo bo szczypały mnie oczy (a smarowałam tylko te zmiany koło ust i nosa).

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Możesz zmieszać z olejem kokosowym albo z oliwką dla dzieci. Ja stosowałam "na żywca".
Ja bym odstawiła wszelkie kremy, które stosujesz na twarz - bo może to powodować rozsiewanie bakterii po reszcie twarzy.

Dobrze byłoby, gdybyś oprócz stosowania kremów łagodzących i przeciwzapalnych (taki jest Acnerose - tu poczytasz więcej Link do: Dlaczego Acnerose na trądzik różowaty to dobry wybór?) próbowała zmienić dietę: wykluczyć ostre przyprawy, produkty pochodzenia zwierzęcego (zwłaszcza czerwone mięso i nabiał - białko możesz pozyskać z roślin strączkowych), warto również zwrócić uwagę na jedzenie większej ilości warzyw. Zdrowa dieta na pewno nie zaszkodzi maluchowi :)

Ostatnia edycja:
Hej, o Acnerose dowiedziałam się po raz kolejny szperając w internecie w poszukiwaniu "kremu idealnego". Krem z Acnerose taki nie jest, bo pewnie takowego na świecie nie ma, ale skutecznie złagodził moje objawy trądziku różowatego, więc polecam. :)

Cześć ! Może ktoś może mi pomóc. Podejrzewam że będąc w szpitalu w listopadzie nabyłam jakieś paskudztwo. Diagnoz już było mnóstwo. Uzywałam maść sterydową potem robiłam przerwy, i znów maść i znów przerwy aż maść sterydowa przestała działać. Potem lekarz zapisal metronidazol.. ale jest tragedia. Od paru dni moja buzia wygląda tak jak na zdjęciu.
Dodam że w listopadzie urodziłam. Karmie piersią. Nie wiem już co robić. Co lekarz to wymyśla co innego.. a że trądzik posterydowy, a że nużyca, a że łojotokowe zapalenie skóry.. i już nie wiem co robić.. Mam to tylko na buzi. Może któraś miała podobny problem i to wyleczyła?
1491220493-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czy udało się Pani cos poradzić na zmiany ? Wyleczyć? Mam identyczną sytuacje, byłam u kilku dermatologów i nic nie pomaga.

reklama
Całkiem niedawno walczyłam z czymś podobnym. Najpierw mój syn chorował na okoloustne zapalenie skóry a potem złapałam to ja. Jemu przeszlo po nizoralu i clotrimazolum a mi nie. Dostałam od lekarza steryd który najpierw pomógł ale po odstawieniu tylko zaostrzył sytuację. Potem próbowałam kilku spacyfikow z żadnym skutkiem. W końcu trafiłam do super Pani dermatolog. Początkowo dostałam solantre ale tego nie można w ciąży i kp, powiedziała że jeśli nie pomoże konieczny będzie antybiotyk doustny. Na szczęście nie było trzeba
.po3miesiaca ze względu na to że chcemy starac się o ciążę przeszłam na skinoren, który jest bez recepty i można w ciąży. Leczenie jest długie i nie przynosi efektów od razu ale koniecznie idź do dobrego dermatologa

Do góry