reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okropne coś na buzi. Jak leczyć przy karmieniu piersią

xXxIzuLQaxXx

Mamusia :)
Miasto
Za*dupie xd
Cześć ! Może ktoś może mi pomóc. Podejrzewam że będąc w szpitalu w listopadzie nabyłam jakieś paskudztwo. Diagnoz już było mnóstwo. Uzywałam maść sterydową potem robiłam przerwy, i znów maść i znów przerwy aż maść sterydowa przestała działać. Potem lekarz zapisal metronidazol.. ale jest tragedia. Od paru dni moja buzia wygląda tak jak na zdjęciu.
Dodam że w listopadzie urodziłam. Karmie piersią. Nie wiem już co robić. Co lekarz to wymyśla co innego.. a że trądzik posterydowy, a że nużyca, a że łojotokowe zapalenie skóry.. i już nie wiem co robić.. Mam to tylko na buzi. Może któraś miała podobny problem i to wyleczyła?
1491220493-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie jestem lekarzem, dlatego nie dam diagnozy, ale ostatnio leczyliśmy mojego bratanka z powodu opryszczki i wyglądało to bardzo podobnie. A byłaś u dermatologa?

Przykro mi, ze masz jeszcze na głowie tego typu problem. Twoje zmiany przypominają trochę zmiany powodowane przez wirus opryszczki Herpes Simplex. Spróbuj przykładać sobie wacik kosmetyczny namoczony w przestudzonej melisie oraz rano i wieczorem psiknac octeniseptem (działa na wirusy i bakterie - swietnie radzi sobie m.in. z wirusem opryszczki wlasnie, nie tylko jako popularny środek odkazajacy). Trzymam kciuki!

Mi to też wygląda na wirus opryszczki najlepiej jak kupisz sobie w aptece jakąś maść typu heviran nie dotykaj tego i nie rozdrapuj a masz malutkie pęcherzyki ??? Na zdjęciu dokładnie nie widać

Ja osobiscie obstawiałabym rzeczy typu gronkowiec czy cos. Moze idz do diagnostyki i zrob wymaz z tego bakteriologiczny. Cena ok 35 pewnie.
Za dziecka miałam cos podobnego pod nosem i nad gorna warga. Ale nie pamietam co mi dawali . Wiem ze pod kobiec uzywalam fioletu na to.

No, wlasnie. Czy jakis lekarz zrobil jakies badania , czy kazdy "strzelal w ciemno" ? Moze zacznij od tego- badanie , a gdy bedzie wiadomo, co to jest (nie zgadywanka lekarza) , wtedy dopiero recepta. Przez takie "strzelanie w ciemno" to tylko wiecej szkod mozna sobie narobic.

Ja wyglądała tak pół roku po porodzie... tylko miałam lekki trądzik przed porodem zaczął się w wieku 23 lat... podczas ciąży uśpiony w 100 procentach po porodzie wszystko ruszyło z podwójną siła... ba tle hormonalnych... nie miałaś wcześniej problemów ze skórą może to trądzik różańcowy pojawia się koło 30 roku życia moja sasiadka ma i wygląda bardzo podobnie radze odwiedzić bardzo dobrego dermatologa i to jak najszybciej...

Cześć ! Może ktoś może mi pomóc. Podejrzewam że będąc w szpitalu w listopadzie nabyłam jakieś paskudztwo. Diagnoz już było mnóstwo. Uzywałam maść sterydową potem robiłam przerwy, i znów maść i znów przerwy aż maść sterydowa przestała działać. Potem lekarz zapisal metronidazol.. ale jest tragedia. Od paru dni moja buzia wygląda tak jak na zdjęciu.
Dodam że w listopadzie urodziłam. Karmie piersią. Nie wiem już co robić. Co lekarz to wymyśla co innego.. a że trądzik posterydowy, a że nużyca, a że łojotokowe zapalenie skóry.. i już nie wiem co robić.. Mam to tylko na buzi. Może któraś miała podobny problem i to wyleczyła?
1491220493-aaaaaa.jpeg

Zapalenie okołoustne :)

Dzięki dziewczyny! [emoji6] Nie robiłam żadnych badań, każdy lekarz strzela w ciemno. Wczorajszy lekarz strzela że albo alergia albo liszaj. No cóż, cholera wie czym sie wtedy zaraziłam. Dostałam dwie maści, w tym znowu sterydową.. na razie jej nie używam, zobacze czy ta jedna da rade.. najwyżej będę szukała pomocy dalej jak po 3 dniach nie będzie poprawy. U nas nie ma dobrych deatologow, 100 biorą za 5 minut "badania" i wypisują sterydy. Z córką 4 lata temu odwiedziłam wszystkich prywatnych w okolicy i każdy steryd cisł. Mądra byłam że jej tym nie smarowałam. Ale córeczka miała małą zmianę na nóżce. Zeszło samo po czasie

reklama
xXx A zbiera Ci się tam coś? Bo jeśli tak, to poszłabym do laboratorium, aby pobrali materiał na posiew i jeśli coś wyjdzie zrobili antybiotykogram.
Nie wygląda to na trądzik różowaty - bo on pojawia się po obu stronach twarzy - tzw. efekt motyla.
Przypuszczam, że w szpitalu coś podłapałaś - albo jakiegoś gronkowca, albo inne świństwo. Jeśli nie masz czasu lub możliwości zbadania tego w laboratorium, to kup w aptece olejek z drzewa herbacianego i delikatnie przemywaj te miejsca (będzie działał antybakteryjnie - ale uwaga - aplikacja może być nieprzyjemna). Być może będzie potrzebny miejscowo działający antybiotyk (tetracyklina lub mupirocyna).

Do góry