reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

okolice Jeleniej Góry..

hello, hello.
Na dziś koniec pracy dla mnie:):)właśnie skończyłam obrabiac sobie zdjęcia na jutro...

Dziewuszki, nie martwcie sie o mnie, ja z twardego materiału zrobiona jestem. Póki co, czuje sie zmeczona, ale to wszystko, troszke sie tylko wystraszyłam że to ciąża, ale na szczęście nie.... pewnie bym się ucieszyła, ale teraz mam już tyle planów...wszystko musiałoby przesunąć się o kolejne dwa - trzy lata. nie mogę dłużej siedziec zamknięta w czterech ściasnach mojego domu, brakuje mi życia... ale sił mam jeszcze dużo i obecny tryb zycia nie nadwyręża mnie az tak bardzo...

Holly cieszę się że lekarka Cię uspokoiła i masz jasną głowę....Porównaj sobie oddziały. myślę, że najwazniejsze że ufasz lekarzowi, ja swojemu ufałam i wszystko było ok. jeśli chodzi o to zaufanie - przy sebastianie powiedziałam Kałdonowi że boję się czy wszystko będzie w porządku podczas porodu lub cięcia - tak jak było z natalą, gwałtownie się pogorszyło.... Kiedy już zdecydowaliśmy o cięciu, rano mnie przygotowali, na oddziale była Drzewińska i jakiś młody lekarz, juz anestezjolog przyszedł i mieli dawac znieczulenie, ja bałam się tak że trzęsłam się jak osika tak strasznie że lekarka chciała mnie uśpic bo bała się czy będzie się mogła wkłuć w kręgosłup. zadzwonili do Kałdonka żeby zapytać go o ostateczną decyzję a on powiedział, że mają czekać aż on przyjedzie. a przeciez nie zapłaciłam mu dodatkowo za opiekę ani nadzór porodu. jak mi przekazano że czekają na jego przyjazd uspokoiłam się, chciałam żeby to on odbierał mój poród...poczułam się bezpiecznie, wiedziałam że teraz już musi byc ok. wiem, że to brzmi jakos patetycznie ale tak czułam wtedy....

reklama
Dzięki Kochana za dobre słowo :-)

Mam pytanko, czy któraś z Was chodzi ze sowim Maleństwem (Maleństwami) do dra Aleksandrowicza? Słyszałam o nim same superlatywy i chciałabym się umówić do niego jeszcze nim Leoś się urodzi - wiem, że ma odległe terminy. Nie mogę znaleźć w necie jego namiarów i nie wiem gdzie przyjmuje :-( Będę wdzięczna za rady!

o Aleksandrowiczu nic Ci nie powiem, moje maluchy sa w przychodni na Grottgera u dr Knapp, choć czasem jest i inna pani doktor. z obu jestem zadowolona, pani Knapp drobiazgowa i dokładna, to jest bardzo istotne zwlaszcza przy nowordoku:):)

Jezuuuu....pogoda pod psem....a miałam wyjść poplewić trochę i posadzić tulipany bo mi przyszły z zamówienia a tu co?????

Aga, co u was? zajrzałam na franiowywątek i widze że kolejna nocka niezbyt, rzuciłabyś garść szczegółów co i jak....

a u mnie mały właśnie usnął to mogę się za wystawianie brać w końcu... uff wczoraj poszłam spać o 3.40 - jak już małego nakarmiłam i usypiałam to mi się przypomniało, że nie wyprasowałam koszuli mojemu do pracy, no i musiałam wstać...a on nawet mi nie podziękował burak jeden.................

Trzymajcie kciuki, Paweł idzie dziś po rozliczenie do Żabki, musieliśmy panią postraszyc sądem pracy bo wczesniej powiedziałam że ewentualnie może przyjść po 10 października po swoje pieniążki. przypomne tylko że prace zakończył 19 września!!!!!mam nadzieję, że dzis zakończymy definitywnie kontakty z tą kobietą...aż szkoda mi pisać ile nam krwi ostatnio napsuła, ile kłamstw i wyzwisk Paweł usłyszał...jest mi tak przykro w tej sprawie że żal gadać, uważam że to bardzo niesprawiedliwe kiedy ktoś nisłusznie nas oskarża albo okłamuje....ech gadac mi sie nawet o tym nie chce.

miłego dnia dziewczęta, mimo tej paskudnej pogody:):):)

Współczuję przeprawy z kobietą z "Żabki" - masakra jakaś... Pogoda jest straszna, nic tylko spać. O dr Knapp słyszałam też wiele dobrych rzeczy. Już coraz bliżej - czas kogoś wybrać dla mojego Leosia!

Zazdroszczę zamiłowania do ogrodowych prac! Też bym tak chciała...

Witajcie Kobietki
Mala spi a ja umieram doslownie :(
niewiem kiedy i jak ale sie przeziebilam ze mnie pluca bola jak oddycham...
bol okropny!

jutro mamy rocznice wiec musze jeszcze dzisiaj babeczki zrobic a tak baardzo mi sie niechce...

MisiaM > super ze dalas te linki nt. fotelikow :) dzieki!
chetnie je sobie obejrze.
Moja Malutka tez ma takie dni a jak jest na dworze to robi wszystko zeby tylko nie zasnac hihi taka ciekawska jest!

Holly > Super ze humor lepszy :)
Mysle ze to super pomysl zeby zobaczyc warunki w JG. Wtedy bedizesz mogla spokojnie sie zastanowic co wybrac....
Ja rodzilam w JG ze swoja polozna i bylo super :) z nastepnym dzieckiem tez tak chce hihi
Ja nie znam Aleksandrowicza. Tak jak Ola jak cos potrzebuje jak jestem w PL to zagladam na Grottgera lub mam kontakt z dr. Bobkier ktora bardzo am pomogla po porodzie.

Ola > jak sie czujesz? przeszlo Ci juz?
Dziewczyno > medal Ci sie nalezy za to jak dbasz o swoja Rodzinke i dom :)
mi na szczescie jeszcze sie nie zdarzylo o tej godzinie koszuli prasowac ale nieraz to juz mam dosc tego zelaska wrrr....
a w tygodniu pelno koszul musze ogarnac.....
trzymam kciuki za P. jak juz wszytsko rozliczy to powinien pogonic ta babe!!!
moglby oszczedzic innym osobom poblemow z nia i poinformowac odpowiednie urzedy o tym co ona robi....

a gdzie sie podziala czarnuszka i dobraczarownica???

Hej Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, ale mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie;) Poczytałam sobie dzisiaj troszkę, co u Was. U mnie natomiast praca-dom-praca-dom i tak w kółko. Romuś "chodzi" do żłobka. Na szczęście zaaklimatyzował się bez problemu - jest jeszcze malutki, więc może dlatego łatwo poszło. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w listopadzie przeprowadzamy się do większego mieszkania. Już nie moge się doczekać:)

Pozdrawiam Was gorąco.

ech, no ja czuje się dobrze, ale mówic za bardzo nie mogę bo chrypię jak stare żelastwo, natomiast mój P. uważa moj obecny głos za bardzo sexy......

Holly, nie mam zamiłowania do prac ogrodowych, nie znosze babrania się w ziemi, ale lubię kwiaty...konflikt interesów... więc wybieram takie które sadzi się raz i zapomina o ich istnieniu do momentu kiedy zakwitną:):)
na moje własne nieszczęście uwielbiam mieczyki , a te cholery trzeba na jesien wykopac i wisoną znów wsadzić, niech to diabli wezmą...więc jak już się biorę za wykopywanie / wsadzanie mieczyków przy okazji dosadzam sobie coś innego i wyrywam chwasty....a potem miesiąc szoruję paznokcie bo nie znosze pracować w rękawiczkach więc mam ręce czarne jak u kocmołucha....

Zuzka szkoda że nie ma Cie w Polsce, dałabym Ci soku z czarnego bzu mojej matki, postawiłoby Cię to cholerstwo na nogi w ciągu dwóch dni:):) współczuję samopoczucia...

co do Żabki, narazie czekam do wieczora, jesli baba będzie znów robiła jakiekolwiek problemy jutro Paweł zgłasza sprawe do inspekcji pracy....mamy dość całej tej sytuacji....

moja Malutka ma niezle spanie dzisiaj! spi juz od g.12 :)
bedize pewnie buszowac pozniej po calym pokoju hii
ja gotuje wlasnie obiadek na szybko bo niemam sily stac w kuchni...
babeczki tez zostawiam do skonczenia na jutro bo beda wtedy z swiezymi owocami i zastanawiam sie co mam jutro na obiad zrobic.
kurcze, brak mi pomyslow juz ostatnio :(
jeszcze jutro mam serwis pieca gazowego i ogrzewania. ciekawe o ktorej sie ktos zjawi i jak dlugo to bedzie trwalo.
oby tylko ten ktos po angielsku rozmawial bo bedzie wtopa hihi

musze kupic dziecku jakies buty na zime, kozaczki. ale tutaj najtansze widzialam po 25e i to nic ciekawego :(
powiedzcie mi jak to wyglada w PL? bo wczesniej sie tym nie interesowalam i teraz niewiem czy sie wstrzymac do wyjazdu..

Ola > oj przydalby mi sie taki specyfik! :)
fajnie masz z tym ogrodeczkiem. ja juz z moim M. ustalilam ze jak wreszcie skonczymy nasz dom i bedziemy tam mieszkac to kupi mi taka niewielka szklarnie na przyprawy drobne warzywka itd. :)

reklama
Holly
Wiem ze wybór lekarza jest trudny ale zawsze możesz go zmienić i to bez większego problemu;) Ja byłam najpierw na Grotgera, potem na Nowowiejskiej a teraz jestem na Zabobrzu koło mostku. Blisko mama i jestem zadowolona z Żelaśkiewicz bo w razie czego jak nie ma jej w przychodni to przyjedzie do domu albo do niej się jedzie i co ważne unika bezsensownym antyboli jak długo się da.
Nieststy ja akurat o Aleksandowiczu dużo dobrego nie słyszłam choć nie powiem facet ma doświadczenie na pewno. Był akurat jak urodziłam i wydawał się miły. Potem była Pani Mróz ze szpitala - super jest naprawde.

zuza
JA lubie zakupy (oprócz bucików , bo maluch ma wysokie podbicie) na allegro robić. Często można coś okazyjnie kupić jeśli ma sie tylko cierpliwość do szukania;)

agabe
czekam na spotkanie;)

Ja z Wikogo na bilansie dwutalka byłam. 95 cm i 15,5 kg;) No i ostatnie szczepienie. Teraz przerwa do 4 lat :):):)
Pogoda do d... mały w domu już nie może wysiedzieć i na dwór go ciagnie. Zostaje mi tylko hip hop bo innego pomysłu na wyjście z Wikogo nie mam

Do góry