reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ogłoszenia

Witam serdecznie i goraco zapraszam do mojego Sklepiku z zachodnia odzieza uzywana (Szwajcaria, Niemcy, Wielka Brytania) na Bazarek, Ul.Jana Pawla II nr 20, srodkowa alejka, pawilon nr 42, od 11-18, w soboty 10-14. Mam odziez damska, dziecieca i kompletuje meska. Wszystko jest na wage: 30zl/kg, w tym tzw.koncowki kolekcji, czyli odziez markowa, normalnie, (nawet w Ciucholandach) bardzo droga. Mam w ofercie takze zabawki, DVD z bajkami, filmami fabularnymi, buty, czyli dla kazdego cos
icon_smile.gif
Przygotowuje takze wieszak z ubraniami za 2zl.
Zapraszam serdecznie,
Ania

reklama
Dzieci noszone w chustach są spokojniejsze i lepiej się rozwijają. Rodzice noszący w chustach mają lepszy kontakt ze swoimi maluchami i zawsze wolne ręce. 18 i 19 października w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się Dni Noszenia, podczas których rodzice przekonają się, jak wiele korzyści daje dobrze dobrana chusta czy nosidło.

Fot. Pawel Kiszkiel / AG

Dni Noszenia są przeznaczone dla rodzin z małymi dziećmi lub spodziewających się malucha. Dla tych, którzy już noszą i dla tych, którzy o noszeniu chcieliby się dopiero czegoś dowiedzieć. Centrum Sztuki Współczesnej to przyjazna rodzinom przestrzeń wprost stworzona do spędzenia miłego weekendu - razem ze sztuką. Wraz z maluchem obejrzysz m.in. wspaniałą wystawę Yoko Ono!

W odkrywaniu sztuki bycia blisko odwiedzających Centrum wspierać będą doradcy noszenia renomowanej Trageschule Dresden oraz doświadczeni rodzice z działającego w 9 miastach Polski Klubu Kangura. Przybędą także inni specjaliści - fizjoterapeuta, psycholog, producenci bezpiecznych pomocy do noszenia. Wszyscy chętnie będą służyć swoimi radami!
Program październikowego weekendu jest bardzo bogaty:

chustowy pokaz mody, warsztaty noszenia, zajęcia z nordic walkingu.

Na otwarte spotkania zapraszają min.:

Ewa Ulrich-Załęska, psycholog, ekspert portalu eDziecko i kierownik ds. Programów Edukacyjnych w Akademii EDUKADO

Anna D. Talar, fizjoterapeuta, terapeuta metody NDT-Bobath, Vojta, PNF i kinesiotaping, instruktor masażu Shantala

Paulina Smaszcz-Kurzajewska, dziennikarka, autorka książki "Mama i tata to my"

Malwina i Artur Flaczyńscy, fotografujący podróżnicy, współautorzy przewodnika "Polska z dziećmi"

Katarzyna Dudo-Zakrzewski i Marcin T. Zakrzewski, założyciele portalu Chustomania, instruktorzy Trageschule

Agnieszka Duda, Małgorzata Garkowska, Magdalena Spychalska i Sabina Staniszewska ze stowarzyszenia Klub Kangura.

Na terenie CSW znajdują się przewijaki i udogodnienia dla mam karmiących piersią i butelkowych oraz kawiarenka i restauracja Qchnia Artystyczna.

Chwilę oddechu starszakom zapewni przepiękny park, otaczający Pałac Ujazdowski.

Wstęp na Dni Noszenia jest bezpłatny.

Pierwsze 200 osób (100 w sobotę i 100 w niedzielę) otrzyma w prezencie torbę z gadżetami oraz specjalnie wydanym folderem informacyjnym.

W specjalnym konkursie można będzie wygrać chusty i nosidła prosto od producentów.

Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.dninoszenia.pl

Warszawa - spotkanie oraz warsztaty 7 grudnia od 11- Yogamudra

serdecznie zapraszamy na spotkanie w Klubie Kangura oraz na warsztaty dla początkujących ( zapisy na warsztaty maria.ryll@klubkangura.org )
będziemy pokazywać chusty, nosidła, mówić jak się ich używa oraz jakie są ew.przeciwsskazania do noszenia.

pamiętajcie, że w Yogamudra obowiązuje zmiana obuwia oraz koszyczkowe 7 zł za utrzymanie sali. Będziemy wiązać, oglądać, doradzać oraz plotkować.. herbatka, kawa i ciacha też się jakieś znajdą
icon_wink.gif
zaawansowanych nosicieli zapraszamy również na spotkanie, na którym.. pojawi sie niespodzianka chustowa
icon_smile.gif

zapraszamy.
Yogamudra - ul. Śniadeckich 17 (uliczka od pl. Konstytucji, tuż przy stacji metra Politechnika) - wchodzimy w brame i idziemy aż do końca podwórka i w lewo - za pracownią snu.
P1020824.jpg_600.jpg

szczegóły na stronie Klub Kangura

Mam do sprzedania cały komplet ubranek poczawszy od urodzenia do 5 miesiąca. Dla dziewczynki. Wszystkie ubranka sa dobrych firm (Marks&Spencer, Mathercare, Early Days, Adam's, H&M, Carters), kupione w Anglii, pieknie sie piora, niektóre z nich są założone tylko raz, albo nawet w ogóle. W zestawie znajduja sie: śpioszki, body z krótkimi rekawami, body z długimi rękawami, pajace, spodenki, kurteczki, sukieneczki na lato, śpiworki , bluzeczki, sweterki i wiele innych rzeczy.
Zapraszam do obejrzenia proszę o kontakt pod numer 0661 929 484 lub 0691 711 063
Miasto:Warszawa

Mój syn chodzi do przedszkola "Przy Lesie". W Jabłonnej przy Modlińskiej mają oddział złobkowy dla najmniejszych. Do przedszkoli przyjmuję od 2 roku życia.
Mój syn jest zadowolony, ja tym bardziej.

pisałam już na wątku dla 7,8 i 9-ciolatków, ale napisze jeszcze tutaj. macie jakieś pomysły na zorganizowanie ferii 10-latkowi? szukamy z siostrą jakichś fajnych propozycji dla jej synka i ewentualnie kilku jego kolegów. wyjazd na zimowiska niestety z powodów finansowych nie wchodzi w grę. będę wdzięczna za pomoc:)

reklama
Do góry