reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ogłoszenia i zmiany na naszym pod-forum

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny! Napisałam do naszej adminki z prośbą o przybliżenie nam sytuacji tej dziewczyny, której mąż został zamordowany i która potrzebuje pomocy.
Ta dziewczyna jest z sierpniówek 2008 a jej nick to aga.p77.
Mam na bieżąco kontakt z moderatorka sierpniówek, która jest w bliskim kontakcie z Agą. Kasia chętnie odpowie na wszystkie nasze pytania. Jednakże prosiłabym, aby wszelkie pytania kierowac najpierw do mnie, a ja przekażę je Kasi.

A oto wiadomość od anislu:
aniaslu pisze:
Ponieważ na forum zdarzały się różne sytuacje, więc do wszelkich zbiórek podchodzę teraz ostrożnie. Natomiast dostałam dokumenty, które potwierdzają, że Agnieszkę spotkała tragedia i rzeczywiście potrzebuje pomocy. Jeśli ktoś z Was może ja wesprzeć to poprosimy:-)

reklama
Przez kilka dni mnie będzie mało, albo prawie wcale, bo przyjechał mój kuzyn i nie będzie czasu na BB:sorry:

Jakby coś się działo to piszcie PW, to mi się ściągną na maila na telefon. Buziam.

Powstał nowy dział "Konkursy!" .

Tylko i wyłącznie w tym dziale umieszczamy swoje prośby o oddawanie głosów na Wasze pociechy. Takie prośby umieszczone w innych wątkach będą usuwane.
Pozdrawiam
Pandorka

Zwracam uwagę na to,że nagminnie łamiecie regulamin w punkcie

3.Jeśli użytkownik chce coś dodać do wcześniej wysłanej wypowiedzi powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Wyjątkiem od reguły jest sytuacja gdy od poprzedniego wysłania posta minęło co najmniej 60 minut i nikt nie odpisał w międzyczasie.

Nagminne naruszanie będzię skutkowało wdrożeniem punktu

16.Redakcja w osobie Administratorów i Moderatorów ma prawo do nadawania ostrzeżeń, banowania i usuwania kont bez wcześniejszego powiadomienia, użytkownikom którzy łamią regulamin.

Pełen tekst regulaminu znajduje się na Forum BabyBoom - Regulamin
Polecam się z nim zapoznać.

Dobra wiadomość dla przyszłych ojców w UK

Nawet półroczne urlopy dla świeżo upieczonych ojców – planuje wprowadzić brytyjski rząd - informuje Polskie Radio Londyn.

Prawo do trzech miesięcy płatnego i kolejnych trzech bezpłatnego urlopu dla ojców wejdzie w życie w kwietniu przyszłego roku.

Urlop może być wykorzystany w drugiej połowie pierwszego roku życia dziecka, jeżeli matka wróci do pracy. Jak zapowiedział Gordon Brown, nowe przepisy mają dać parom więcej swobody, a ojcom większe prawa. Planom rządu sprzeciwia się jednak Brytyjska Izba Handlowa, twierdząca, że zmiany uderzą w zmagających się z recesją przedsiębiorców.

Przypomnijmy: obecnie ojcowie mają prawo do dwóch tygodni płatnego urlopu na dziecko.

źródło: onet.pl

Dziewczyny!
Szczególnie nowe użytkowniczki!

Nadal notorycznie łamiecie regulamin BB,
a w szczególności punkt 3.

"Jeśli użytkownik chce coś dodać do wcześniej wysłanej wypowiedzi powinien użyć opcji EDYTUJ a nie pisać kolejnego posta pod swoim wcześniejszym. Wyjątkiem od reguły jest sytuacja gdy od poprzedniego wysłania posta minęło co najmniej 60 minut i nikt nie odpisał w międzyczasie."

Na prośbę aniaslu:

Kochane dziewczyny, zastanawiamy się nad zorganizowaniem 6 -dniowego zlotu BB w pierwszej połowie czerwcu. Miejsce mamy - ośrodek położony w okolicach Olsztyna na Mazurach. Cena z osobę dorosłą z pełnym wyżywieniem wnosi 125 zł . za dobę. dziecko dla lat 3 - gratis, 4-10 lat =50%, powyżej 10=100%. Resztę informacji na temat ośrodka i tego , co zawiera się w kwocie 125 zł znajdziecie tutaj Po pierwsze dajcie znać, co sadzicie o pomyśle? Po drugie sprawdźcie, czy dziewczyny z Waszych grup są zainteresowane. Jeśli tak poproszę o takie informacje, bo na ich podstawie podejmiemy decyzję, czy będziemy się angażować w projekt:biggrin2:

Poza tym czekamy na wszelkie wasze propozycje dotyczące wspólnego BB wypadu.
Pozdro.
Pandorka

reklama
Poszukuję chętnych osób, mówiących/piszących biegle w języku angielskim do opracowania "przewodnika po ciązy w UK". Dostarczę materiał w języku angielskim. Im nas więcej tym praca szybciej pójdzie. Przewodnik wyłącznie do użytku na BB. Chętne osoby proszę o zgłaszanie się do mnie poprzez PW.
Pozdrawiam.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry