reklama
mamakasienki
Początkująca w BB
byłam u położnej w sprawie laktacji i jak sądziłam, muszę ją porządnie uregulować, czyli jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi, popijać te saszetki prola-ktanu i ogólnie podziałać też z laktatorem. A do dietetyka dopiero idę w tym tygodniu, ale od kilku dni zaczęłam zmieniać swoje nawyki żywieniowe
mamakasienki
Początkująca w BB
a ja byłam u dietetyczki i dostałam od niej świetną dietę dla karmiących mampowiem, że już kilka kg na minusie, o wiele lepiej się czuję (nie mam już takiej zadyszki), a z laktacją dzięki tym saszetkom też jest o wiele lepszaczyli wracam do formy)
dobrze, że zdrowo wracasz do formynajgorsze to są głodówki, moja koleżanka jak karmiła piersią stwierdziła, że przejdzie na taką dietę i jedynie co straciła to prawie laktację, nie mówiąc już o efekcie jojo...dopiero dzięki położnej, dietetyczce i tym proszkom na laktację wróciła do swojej dawnej wagi:/
can't_touch_this
Zaciekawiona BB
I tak ładnie Pani schodzi z wagi, skoro przybrała pani 25 kg Trzymam kciuki.. Ja też walczę
mamakasienki
Początkująca w BB
ja zaczęłam chodzić na siłownię i w domu także ćwiczę, więc mój brzuch już o wiele lepiej wyglądaale w moim przypadku musiałam też zadbać o laktację i od czasu do czasu popijam prolaktana nie próbowałaś jakoś poprawić jego wyglądu za pomocy diety + domowych ćwiczeń??
mamakasienki
Początkująca w BB
dziewczyny a co sądzicie o diecie matki karmiącej?? warto stosować w tym czasie dietę, czy lepiej poczekać aż się przestanie karmić??
nie wiem czy warto, ale wiem, że ogólnie zdrowa dieta dobrze wpływa na cały organizm, zarówno matki, jak i dziecka. Na pewno nie bierz się za głodówki, dbaj o laktację (czytałam, że bierzesz prolaktan) i może wybierz się do dietetyka w tej sprawie. A może ktoś to z forum miał taką dietę??
reklama
mamakasienki
Początkująca w BB
mam zamiar się wybrać do dietetyka, ale jak zwykle brakuje mi czasuchcę zrzucić te kilogramy, bo aż patrzeć na siebie nie mogę, ale nie chcę, aby to jakoś zaszkodziło maleństwu
Podziel się: