reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstające uszko u niemowlaka

Monag89

Fanka BB :)
Moja córeczka ma 3 miesiące. Zauważyłam że jedno uszko ma bardziej odstające niż drugie. Jedno ładnie przylega do główki, a drugie jest odstające. Myślę że już w brzuszku jej się tak ukształtowało. Często jak leży i kręci główką czy podczas karmienia to sama je sobie podgina. Boję się że przez to jeszcze bardziej bedzie odestawało.
Czy te uszko już jej tak zostanie czy z czasem uszy się wyrównają?

reklama
Moja siostra jak była mala cały czas kladla się na jednym uchu i właśnie je zaginała. Zostało jej to do dzisiaj, nie wyrównało się, ale nie rzuca się to w oczy.

Czytałam o przyklejaniu plastra na uszko, noszeniu opaski, ale myślę że nie wiele to zdziała. A Wy co sądzicie?
Moje dziecko tak miało, w brzuchu jej się jedno odgięło a drugie przylegało. Po jakimś czasie (kilka miesięcy), sytuacja sie odwróciła, a teraz (3.5 roku) oba wyglądają normalnie :). Nie przejmuj się :).

Moja córeczka ma 3 miesiące. Zauważyłam że jedno uszko ma bardziej odstające niż drugie. Jedno ładnie przylega do główki, a drugie jest odstające. Myślę że już w brzuszku jej się tak ukształtowało. Często jak leży i kręci główką czy podczas karmienia to sama je sobie podgina. Boję się że przez to jeszcze bardziej bedzie odestawało.
Czy te uszko już jej tak zostanie czy z czasem uszy się wyrównają?
Małżowiny uszne kształtują się do ok 6roku życia i dopiero wtedy nabierają właściwego kształtu :) jeśli uszko odstaje bo takie było jego ułożenie w brzuchu to w ciągu kilku miesięcy powinno wszystko "wrócić na swoje miejsce". Opaski i pastry nic nie dadzą jeśli dziecko ma uwarunkowane genetycznie odstające uszy.

Do góry