reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

odparzona pupa

Witam. Ja synkowi pupy nie smaruje kremami, używam tylko zasypki z nivea. Pod pieluszka jest sucho i żadnych odparzeń. Wczesniej, zanim na to wpadłam, uzywalam ciagle sudocremu a ewentualne odparzenia przemywałam czysta woda i smarowalam mascia tormentiol-naprawde rewelacja. Zmiany goiły sie w kilka, kilkanascie godzin.

reklama
dzieki dziewczyny za odpowiedz.

u nas problem zaczął się od nowa, bo zaczeliśmy Blance zakładać znów pampersy na noc bo znów sika w nocy. I te pampki odparzają jej pupcie. Wcześniej używałam oryginalnych pampersów, a teraz kupiłam hurtem w rossmannie i problem zaczął się.
Zaczęłam smarowac pupcię specyfikami dla dzieci i znajoma mi poleciła, ze jak mam panthenol w domu to, zeby posmarowała dziecku, bo to ma ten sam skład co bepanthen. I tak kusi mnie by sprobować

Muszę też robic badanie moczu małej, bo właśnie zaczęła moczyć sie nocą. a ma 3 latka skończone

witam :-)

po pierwsze - każda pupa jest inna :-) na pierwszy rzut radzę zmienic pieluchy i chusteczki nawilżane (jesli ktoś uzywa)

potem dobrze jest sprawdzic sklad kremu/maści ktora smarujecie pupki :-) moja córka jest uczulona na cynk...u nas sudokrem pogarsza sprawę...

smarujemy sie więc albo linomagiem (zielonym) albo alantanem plus (tysh zielonym)

no i odparzeń brak ;-)

rubi cenna uwaga. u nas jakby goi się <cicho mowie, co by nie zapeszać> oby odparzenia nie wróciły. Oczywiście wypróbowałam piankę na pupie Blanki

Ja uzywałam od poczatku sudocremu,bo wszyscy mi mowili ze najlepszy wiec kupilam.
Lecz teraz z doswiadczenia moge powiedziec ze u nas sudo sie nie sprawdzil;
uzywamylinomag czerwony lub zielony na zmiaane jak jest mozniej czerwona to czerwony,
tak na codzien zielony-jest delikatniejszy.

izi85 własnie słyszałam tez o zastosowaniu linomagu.
U nas odparzenia sobie poszły. Stosowałam na przemian panthenol spray i zasypka . jedno super nawilżało a drugie podsuszało odparzenia.

robilismy badanie moczu i wszystko wyszło okej. mała pewnie jakoś przestawiła sie i siusiała w nocy i rezultacie musiała spać w pampku. teraz podkładamy ceratke i pupa oddycha w nocy ;)

Z własnego doświadczenia polecam maść tormentiol :tak:
W wieku 2 tygodni życia syna pojawiło się odparzenie, nic nie pomagało:no:
Dopiero ta maść dała radę wyleczyć odparzenie :-) ,a była już żywa rana:szok:.

Z własnego doświadczenia polecam maść tormentiol :tak:
W wieku 2 tygodni życia syna pojawiło się odparzenie, nic nie pomagało:no:
Dopiero ta maść dała radę wyleczyć odparzenie :-) ,a była już żywa rana:szok:.

uuu jak była taka otwarta rana to już rzeczywiście nie ciekawie było :no: wiesz na drugi raz (oczywiście oby takiego nie było ) mozesz własnie zastosować pianke panthenol spray, z tego co wyczytałam na opakowaniu to stosowac go mozna przy leczeniu uszkodzonej skóry. Pomaga w gojeniu się ran.
Łatwy w użyciu Odpowiedni dla całej rodziny :
-Odpowiedni do wszystkich rodzajów skóry
-Można stosować bez ograniczeń wiekowych: również u niemowląt i małych dzieci
ale tylko pod nadzorem dorosłych
Jakość:
-Ma status produktu leczniczego
-Równomiernie się rozprowadza, dobrze wnika w skórę
- Wchłania się szybko nie pozostawiając tłustej warstwy

polecam, bo sama przetestowałam ma mojej Blance ;)

Mayula-dziękuję za radę ;-) raczej,nie skorzystam dwoje mi starczy :-D ,ale piankę polecę siostrze i koleżanką :tak: ,nie jestem pewna czy 13 lat temu już była ?
Mąż biegał po aptekach i kupował to nowe nowości(i nie tylko) na odparzenia i nadal nie było poprawy :wściekła/y:dopiero lekarz zaproponował kupić tormentiol- sprawdziła się w 100% i na dodatek tania :tak:.

reklama
Mayula-dziękuję za radę ;-) raczej,nie skorzystam dwoje mi starczy :-D ,ale piankę polecę siostrze i koleżanką :tak: ,nie jestem pewna czy 13 lat temu już była ?
.
wiesz co z tego co wiem to panthenol spray to jedyny oryginalny lek od 40 lat i na dodatek opatentowany. Jak będziesz polecała to powiedz siostrze by wróciły uwage żeby na etykiecie był taki znaczek z uśmiechniętą buźką. Bo jest wiele podróbek, generyków o podobnym składzie. Wcześniej nie wiedziałam o tym, uświadomiła mnie pani w aptece :-)

Do góry