reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzona dupka pomocy

natt_jul

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny , moja trzy tygodniowa córeczka ma odparzenia na dupci , błagam pomóżcie mi ! Co waszym zdaniem najbardziej pomaga ! Zaczęłam od wietrzenia dupci i planuje to robić przynajmniej 2/3 razy dziennie chociaż po 20 minut ( nie chciałabym dłużej ze względu na to, że nadal w mieszkaniu nie grzeją i nie chciałabym, aby była podziębiona.
Plus mam trzy produkty Bepanthen , Sudocrem i Ochronny puder z nivea . Co powinnam używać? i jak ma wyglądać w takim przypadku kąpiel, bo pewnie ją to piecze, ale przecież muszę ją myć. Czy u Waszych pociech też zauważyłyście odparzenia? Jestem załamana, bo obwiniam siebie, bo może coś źle zrobiłam. Co prawda tez zmieniliśmy pampersiaki - Pampers premium care na Pampers active baby. Od dziś znowu przeszłyśmy na pampers premium care, bo je nosiła od narodzin.

reklama
Cześć dziewczyny , moja trzy tygodniowa córeczka ma odparzenia na dupci , błagam pomóżcie mi ! Co waszym zdaniem najbardziej pomaga ! Zaczęłam od wietrzenia dupci i planuje to robić przynajmniej 2/3 razy dziennie chociaż po 20 minut ( nie chciałabym dłużej ze względu na to, że nadal w mieszkaniu nie grzeją i nie chciałabym, aby była podziębiona.
Plus mam trzy produkty Bepanthen , Sudocrem i Ochronny puder z nivea . Co powinnam używać? i jak ma wyglądać w takim przypadku kąpiel, bo pewnie ją to piecze, ale przecież muszę ją myć. Czy u Waszych pociech też zauważyłyście odparzenia? Jestem załamana, bo obwiniam siebie, bo może coś źle zrobiłam. Co prawda tez zmieniliśmy pampersiaki - Pampers premium care na Pampers active baby. Od dziś znowu przeszłyśmy na pampers premium care, bo je nosiła od narodzin.
Po pierwsze - nie obwiniaj się! Mój synek też miał odparzenia. Co prawda to było latem, więc pogoda zrobiła swoje, ale winowajcą były też prawdopodobnie pieluszki właśnie z Pampersa.
To, co warto teraz zrobić:
1. Jeśli używasz mokrych chusteczek do wycierania pupy, to z nich zrezygnuj i przejdź na zwykłe waciki maczane w wodzie.
2. Na jakiś czas polecam przejść na pampersy Bambiboo - one są drogie, ale naturalne i u nas zdziałały cuda. Jak się pupa wygoi, spróbujcie znowu przejść na te sprawdzone pampersy i obserwować, co się będzie działo.
3. Ja smarowałam na noc cienką warstwą sudocremu, a w ciagu dnia przy każdej zmianie pieluszki bepanthenem.
4. Wietrz ile się da! Nie musisz całkowicie odkrywać córeczki, możesz zawinąć jej pupę w zwykłą tetrową pieluszkę.

Po pierwsze - nie obwiniaj się! Mój synek też miał odparzenia. Co prawda to było latem, więc pogoda zrobiła swoje, ale winowajcą były też prawdopodobnie pieluszki właśnie z Pampersa.
To, co warto teraz zrobić:
1. Jeśli używasz mokrych chusteczek do wycierania pupy, to z nich zrezygnuj i przejdź na zwykłe waciki maczane w wodzie.
2. Na jakiś czas polecam przejść na pampersy Bambiboo - one są drogie, ale naturalne i u nas zdziałały cuda. Jak się pupa wygoi, spróbujcie znowu przejść na te sprawdzone pampersy i obserwować, co się będzie działo.
3. Ja smarowałam na noc cienką warstwą sudocremu, a w ciagu dnia przy każdej zmianie pieluszki bepanthenem.
4. Wietrz ile się da! Nie musisz całkowicie odkrywać córeczki, możesz zawinąć jej pupę w zwykłą tetrową pieluszkę.
Dziękuje za podpowiedzi ❤️❤️

U mnie dobrze sprawdzał się sudocrem, lepiej niż inne kremy. Myślę jednak, że to zależy od dziecka i musisz patrzeć na co reaguje najlepiej. Powrót do poprzednich pieluch też byłby dobry, nie każde dziecko toleruje wszystko. Kąpiel może być w krochmalu, jest delikatny i pomaga na odparzenia.

Przyczepię się... Już dupa mi lepiej brzmi niż dupcia. Czemu nie pupa?

Metoda mycia wacikami i wodą jest o niebo lepsza od chusteczek. Moj miał pupę czerwoną gdy ich używałam.
Do tego zielony Linoomag 👍
W szpitalu nam go polecali a i tu na forum czytałam o nim wiele dobrego.
Nie stosuję żadnego innego kremu czy maści na jego blady tyłek i wszelkie zakamarki 😉

Ja od siebie mogę powiedzieć tyle, że jak już przewietrzysz pupę małej to nie ubieraj jej body, które przyciska pampersa do skóry. Ubierz koszulkę, luźne spodenki, będzie skórze o wiele lżej niż z przyciśniętą, posikaną pieluszką.

reklama
reklama
Do góry