reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odparzenia u noworodka

Elwirka1665

Zaangażowana w BB
Witam
Moja córeczka dostała odparzenia od pieluch pampers zauważyłam że od chusteczek też się nasila.Przemywam jej pupe ciepła woda za pomocą wacików.Stosuje sudocrem linomag zielony i zasypkę na zmianę.Prosze polećcie mi coś bo jestem załamana tym odparzeniem.Slyszalam że mączka ziemniaczana jest dobra czy to prawda?

reklama
I wietrzenie pupy! Kilka razy choć na kilka minut pozwól dziecku poleżeć bez pieluszki, tylko zabezpiecz otoczenie przed zmoczeniem 🙂 jak chusteczki to tylko takie 99% wody a najlepiej myć pupę po prostu wodą. Maści to tak jak dziewczyny wyżej pisały.
Ja mąkę ziemniaczaną wsypywałam do pojemniczka i jakby pudrowałam skórę za pomocą wacika, tak żeby nie było tej mąki za dużo.

A pieluchy musisz potestować. Czasem dziecko dostaje odparzeń na jakieś konkretne. Generalnie Dady mają dobre opinie.

I nie obwiniaj się, większość dzieci choć raz w życiu zaliczy odparzenie.

I wietrzenie pupy! Kilka razy choć na kilka minut pozwól dziecku poleżeć bez pieluszki, tylko zabezpiecz otoczenie przed zmoczeniem 🙂 jak chusteczki to tylko takie 99% wody a najlepiej myć pupę po prostu wodą. Maści to tak jak dziewczyny wyżej pisały.
Ja mąkę ziemniaczaną wsypywałam do pojemniczka i jakby pudrowałam skórę za pomocą wacika, tak żeby nie było tej mąki za dużo.

A pieluchy musisz potestować. Czasem dziecko dostaje odparzeń na jakieś konkretne. Generalnie Dady mają dobre opinie.

I nie obwiniaj się, większość dzieci choć raz w życiu zaliczy odparzenie.
Dziękuję 😊

reklama
Do góry